Zavarovanja

Odgovarjajo: strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

Cenitev totalke

Default avatar
Pred časom sem imela prometno nesrečo (moja krivda) z vozilom renault megane letnik 2011, 1.6 16V gt line (prevoženih približno 35000 km) in ker mi je cenilec ocenil totalko, me zanima nekaj stvari v zvezi s tem. Sploh še nisem imela izkušenj s totalko, tako, da me nekaj stvari bega. Namreč...na avtu so poškodovana obojna desna vrata in levo zadnje kolo, ki je zamaknjeno. Malenkost so poškodovana tudi leva zadnja vrata ampak ni ravno neke panike. Manjkata pa tudi oba špegla. Prednji del je cel in nedotaknjen, ravno tako zadnji in streha. Po moji presoji je cenilec res malce pretiraval z ocenitvijo totalke, ker se mi zdi, da avto ni tako hudo poškodovan. Končnih papirjev iz strani zavarovalnice še nisem dobila, tako da nisem tudi še nič podpisala. No, še to, cenilec mi je po telefonu rekel, da je škode za približno 9.000€. Saj že drži, da je na originalnem servisu 100x dražje kot drugod ampak sama sem mnenja, da bi se avto lahko popravil tudi za manj denarja.
Zdaj pa me zanima, če je smiselno, da grem avto v lastni režiji popravljat in če je smiselno, da na zavarovalnici začnem protestirat? Imam pa zavarovalnico triglav. Dobrodošlo vsako mnenje, ker sem v tem popolnoma mrzla :) Avto bi pa res rada nekako popravila, ker je notranjost in motorni prostor brez kakršnih koli poškodb.

Hvala vsem za odgovore že vnaprej
Default avatar
Pozdravljeni,

pogosto se nekatere poškodbe pokažejo šele pri popravilu vozila, čeprav vozilo na pogled ne izgleda tako poškodovano. Še vedno se lahko po prejeti zavarovalnini odločite, da boste vozilo popravili sami, saj vam ob oceni totalke razbitina ostane. Vendar vam svetujemo, da ste pazljivi, saj lahko stroški popravila hitro presežejo višino zavarovalnine, ki jo boste prejeli.

Služba za avtomobilske škode

Moderatorji

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav
ZavarovalnicaTriglav