Zdravstvo pri nas?

Operacija v tujini

Default avatar
Bom kar tule vprašala ker je več debate.

Kako je sedaj po novem s povrnitvijo stroškov za operacijo v tujini. V bistvu je stvar v tem da se nekako odločam za operacijo hemoroidov v Zagrebu po neki novi metodi DG HAL, ki je pri nas ne uporabljajo. Operacija sicer stane nekaj več kot pri nas klasična operacija hemoroidov, ki pa je precej bolj boleča okrevanje pa dolgotrajno.
Ker opravljam terensko delo lahko povem,da je sodelavka ki je opravila klasično operacijo bila na bolniški 3 tedne, rekla pa je da bi šla še raje enkrat rodit ker bolečina prej mine. Operacijo v Zagrebu bi opravila konec tedna tako da bi bila lahko v ponedeljek že v službi.

Ali bo ZZZS povrnil del stroškov (za ceno operacije pri nas) glede nato da se seveda operacija hemoroidov opravlja tudi v sloveniji samo ne na tak način. Bo pa to veliko bolje zame pa tudi za podjetje kjer delam ker 2-3 tedne zna biti kar težava v odsotnosti.

Hvala
Default avatar
Jaz sem bil na tej operaciji v Zg. Tri tedne sem ze na bolniski in se ne pocutim da bi lahko delal. Prvi teden so bolecine zelo intenzivne, hemoroidi pa rabijo 2-3 mesca da se skrcijo...tu rabis cas za "lizat" rane:) 1200 eu stane, ne povrnejo nic, ce placas v evrih ne dobis racuna.
Vec info. se najde na ameriskih forumih THD procedure post recovery napisi v google. Drugac pa boljse da ne beres prevec ker te lahko mine do operacije. Vsekakor je boljse da gres v zgodnji fazi na operacijo ker ce se razvije do 4. Stopnje pride v postev samo klasicna operacija.