Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Plačilo za predračun?

Default avatar

Plačilo za predračun?

Eno vprašanje imam:

Pred cca 3 tedni je bil pri nas obrtnik za določena dela v hiši.
Prostor si je ogledal, premeril in rekel, da bo prinesel predračun.

Danes pozvoni, mi osebno preda predračun in reče, da je cena predračuna 50 €. V primeru, da se odločim za njegovo podjetje, se mi teh 50 € šteje v dobropis pri končni ceni, v nasprotnem primeru pač ne.

Menda bo v roku enega tedna prinesel položnico. Ker pri ogledu ni nikakor omenjal plačila za predračun, sem bila kratkomalo šokirana.

Kaj menite vi o tem? Se je komu ti že zgodilo?
Default avatar

nič nenavadnega

Seveda se plača predračun,misliš da ga narediš v 5tih minutah?
No vsak obrtnik ima svoja pravila,nekateri ne zaračunajo,drugi pa je,tretji pa ga ne zaračunajo le v primeru če ga najamete.
Cena je tudi čist primerna,sicer pa ni potrebe da bi ti povedal da je plačljivo,ker je to nekako samoumevno,bi pa ga ti lahko vprašala,sej veš,da dons ni več nič zastonj
Default avatar

hja1.

Sem že slišala, da računajo za predračun oz. sem nekje prebrala drobni tisk. Za okna sem vedno pred ogledom za predračun vprašala, če je brezplačno. Tudi za vgradno omaro mi je en izmeril brezplačno. Na drugem pa je pisalo na predračunu, da je predračun 50€ pa se mi zdi, da sem prej vprašala, če je brezplačno, samo pol sem s tako za tega odločila.
Default avatar

Samo napodi ga

Avtorica posta: samo napodi ga! Ker so nekvalitetni, posledično nimajo dela, pa tako nategujejo ženske kot potencialne stranke. Si kaj podpisala z njim? Nisi; torej, pokaži mu vrata, naj ima za norca koga drugega
Default avatar

Barca

Ce ti je pred ogledom povedal, da racunajo za sam ogled in izdelavo ponudbe, potem si dolzna placat (in to ne predracun, ampak racun!)
Ce pa pred danasnjim dnem ni nic omenil, nima kaj napisano na svoji (ce jo ima) strani, pa...
Default avatar

Plačilo za predračun?

Do današnje osebne vročitve predračuna ni bilo besede o plačilu. Ker prenavljamo hišo, smo v zadnjih dveh letih dobili že kar nekaj predračunov (za druge storitve - ta storitev do sedaj ni bila še potrebna) in niti eden do sedaj še ni bil plačljiv.

Sem mu tudi jasno povedala, da to ni pošten odnos in da se takšne stvari povedo. Pa je rekel, da tudi časi niso ravno pošteni, da mu dolgujejo ljudje od povsod, da mu ne plačajo za storitve. Kot da se to mene tiče?! Še vedno sem vse storitve plačala do zadnjega evra, tudi več, če sem bila zadovoljna z opravljenim delom.


Ne vem, po mojem je s tem odnosom pokazal veliko.

p.s.: Spletne strani nima.
Default avatar

eh

NO, če pred tem niste bili dogovorjeni, da se predračun plača, ga pač ne plačaj. Jaz ga že ne bi. Če njega drugi okrog prenašajo, mu to pač ne daje dovoljenja, da tudi on druge.
Default avatar

Barca

Ce dejansko do danes, ko se je prikazal pri tebi, ni niti z besedico omenil,'da se ogledi placujejo, lepo uradno zavrni ta predracun oz.racun, ko ti ga bo prinesel.
Default avatar

tud jaz ne bi plačala

včasih je res treba plačati predračun - ampak takrat majstri povedo vnaprej. Če ne povedo in hočejo naknadno nekaj zaračunati, tudi jaz ne bi nič plačala.
Default avatar

mezincica

Če on ob vstopu v trgovino plača vstopnino in se mu to zdi popolnoma samoumevno, potem ga razumem. Ogledi, predračuni so pač del neizogibnih stroškov in izgube časa.
Saj si je potne stroške lahko obračunal in se mu upoštevajo pri odhodkih.
Če si predstavljam, da bi jaz zaračunala strankam uvodni sestanek ... pa se tudi vedno ne uspemo dogovoriti za posel.