Med.Over.Net

Nosečnost

Podpora, nasveti in vzpodbudne besede, ki vam pomagajo v trenutkih negotovosti, ko pričakujete otroka. Izmenjajte nosečniške radosti in tegobe.

Nošenje težkih stvari/otroka v nosečnosti

Default avatar

soncica9122

Živjo!

Po 11m sva z dragim spet začela delati na novemu otročku in me zanima naslednje...menstruacijo bi morala dobiti nekje čez 4-5 dni. Torej če sem uspela zanositi nimam pojma, me pa zanima naslednje:

kako vpliva nošenje težkih stvari oz. otroka (tamali ma pri 11m 13kg) na nosečnost? Vem da mi je v 1. nosečnosti strogo prepovedala nošenje težkih stvari in sem se tega držala.

Zadnja 2 dni pa me ob nošenju sina začne zelo boleti v spodnjem delu trebuha. Bolečina je najprej dokaj topa, če imam malega dlje na rokah (da ga nosim) pa postane bolečina precej ostra. Ko se uležem in mirujem nekaj časa bolečina izgine.

A je možno, da sem zanosila in zato lahko pride do bolečin v spodnjem delu trebuha al je to pač z nečim drugim povezano? Prej nisem nikoli imela bolečin v trebuhu zaradi tega.

Hvala za pomoč!

LP
Default avatar

test---

ali si noseča, ali nisi, boš vedela, ko boš naredila test. na podlagi bolečin v trebuhu tega ne moreš sklepat.

tudi močno dvomim, da bi začetek nosečnosti lahko vplival na to...
poleg tega se ginekologi v tem zelo razlikujejo. dr pušenjak recimo trdi, da dvigovanje bremen v nosečnosti ne vpliva na nič....
Default avatar

AnjaMami

Jaz svojo 1,5 letnico nosim kar dosti, ceprav sem noseca.Seveda se trudim, da jo cim manj, pa vseeno.Ko mi npr. zaspi v avtu, jo nesem gor v posteljico (+2 nadstropje), ko se strmi in joka in ta ista pot po stopnicah nikakor ne gre - jo moram prav tako nest; na sprehodih se zgodi redko da popustim - ma ce ni druge....kaj pa bos..Jaz vcasih cutim bolecine v trebuhu in jih pripisujem temu, ker jih cutim neposredno med ali po nosenju...samo sebe prepricujem, da ni tako grozno in zaradi tega moj drugi otrocicek ni ogrozen - se vedno pa mi ni vseeno.Glede na to, da je partner veliko odsoten, pa jo sem v vseh omenjenih primerih primorana nositi sama..

Mislim, da se je nosenju bremen dobro izogniti, ko je to mozno; ko pa je neizbezno, ne razmisljan o tem kot o necem nevarnem za otroka..pa ti bo malo lazje in bo takoj boljse :) idvovoriv stroke pa se nisem preucila.
Default avatar

dr.slon

Jaz imam med mojima fantoma 2 leti razlike in sem prvorojenca (12-13kg) dvigovala še tik pred začetkom popadkov. Če nosečnost poteka brez zapletov, se mi zdi dvigovanje starejšega otroka povsem naravno.