Starševski čvek

moti jih razlika v letih

Default avatar
doma jih moti razlika v letih med mano in fantom. no ne moti vseh, predvsem pa mojo mamo. jaz sem stara 22let fant pa od mene starejši 7let. skupi sva že več, kot 2leti in med nama res vse lepo ''štima''. vendar je pa doma problem z mojo mamo, od trenutka, ko je zvedela, da je fant ''precej'' starejši od mene so se iz njene strani začele prave drame. oče nima nič proti razliki v letih in me zagovarja pred mamo. mama pa res dela stalno iz tega dramo, da sta se počasu že ona in oče med seboj začela kregati zaradi mene. in to kreganje med nima dvema me že počasu žalosti in spravlja v obup. odselila bi se pa ne upam, ker mi mama stalno nekaj grozi in terorizira kaj bo pa kaj ne bo...
fanta pa tudi ne želim pustiti samo zaradi razlike v letih, ker drugače je zelo fajn oseba in se poznava že od prej ne samo to, kar sedaj skupaj hodiva. z njegovimi starši se tudi super razumem, pa oni z mojim očetom. samo z mamo so stalni problemi.
od mame mam mir samo tistih osem ur, ko sem v službi, drugače pa ne, še takrat ko ve, da sem z njim me stalno kliče po telefonu.
Default avatar
Jaz sem stara 20 let, fant pa 32 let, in se imava tudi super; Kar si drugi mislijo o nama in o najini razliki v letih se ne sekiram, saj se imam s fantom lepo, vse štima in se čudovito razumeva... skupaj pa sva 2 leti. Ne obremenjuj se s tem in naredi tako, kot čutiš ti. Ne pusti drugim, da vplivajo na tvoje odločitve. Dovolj si stara, da jih sama sprejemaš, in to tudi mami jasno povej. :)

LP.
Default avatar
Če vama vse štima, potem se ne sekiraj. Z leti bo razlika med vama vse manjša (ne dobesedno, ampak pozna se pa vedno manj). Midva sva z mojim tudi toliko narazen. Nekaj je bilo komentarjev na začetku, zdaj pa vidijo, da nimajo kaj :) Jaz po navadi naredim tako - poslušam, kaj mi imajo moji za povedat glede "pomembnih" tem, jim dam občutek, da vzamem resno (in tudi vzamem), ampak ko premislim, se pa odločim izključno po svoji vesti. Ne dovoli, da bo kdo drug kriv za tvojo odločitev, pa naj bo kakršnakoli! Priporočam :)
Default avatar
Menim, da to ni nobena velika razlika v letih, mnogi starejši celo verjamejo v to, da mora biti moški vsaj
5 let starejši od ženske, da potem štima. Mož je od mene starejši 14 let in priznam, da, ko sva pričela skupaj me ta razlika sploh ni motila. Danes, ko se sama "staram" pa opažam, da me z vsakim letom bolj moti razlika in se mi mož zdi strašno "star". Prepričana sem, da se to v mladih letih ne pozna, razlika v letih se občuti bolj na stara leta. Pri tebi pa sploh ne gre za neko veliko razliko in verjetno vaše bolj moti fant sam, kot pa njegova leta.
Default avatar
sončna mavrica je napisal/a:
Moja mami je bila 8 let mlajša od očeta. Bila je krasna ljubezen in to celih 40 let.
Jaz bi jo preslišala. Enostavno!!
Default avatar
sončna mavrica je napisal/a:
Če si v službi, imaš svoj denar, polnoletna si tudi. Torej?

A bo tvoja mama živela s tvojim fantom, ali boš ti?

Zavedaj se samo eno, da je važno samo to, da ta fant tebi odgovarja. Saj si izbiraš partnerja za življenje.

lp,D
Default avatar
1. Koliko je pa razlika v letih med tvojima staršema?
2. Tvoja mama je posesivna, če se ne bi obesila na leta, bi se na kaj drugega.
3. Med moškim in žensko je idealna razlika v letih 5-7 let.
Default avatar
Resnično ne vidim razloga, zakaj bi mamo to motilo. Saj to ni tako veliko. Samo sedem let. Če bi bilo 15, ne rečem, tako pa res ni taka razlika. Ali pa če bi bila ti 7 let starejša, to bi lahko bil problem. Gotovo jo moti še kaj drugega, ker drugače ne bi delala štale zaradi nepomembne zadeve.

Mogoče se boji, da te bo silil z otrokom in da ne bi imela prekmalu otroka, edino to mi pride na misel. Ampak je čisto brez veze. Komot počakata še 7 let, ti boš takrat ravno prav stara za otroka, on pa tudi ne prestar. Tvoja mama očitno rada komplicira.
Default avatar
Lej to ni še nič.

Pr men je njena tastara grozovit zmaj zato ker je ločena in samska. Sam da sliš da je z mano ji iz jeze nametava kaj more vse naredit doma, pa kam more it..
Tut če je doma vse pospravljen in vid da gre do doma, ji še zmer ni prov in jo bo z besedam živo raztrgala kot pa da ji bo pustila da nekam v miru gre.

Zanimiv kako starš svojega otroka žrtvuje zarad lastnih problemov..
In kao starš naj bi daju otroku vse, oziroma omogočal vse.
Default avatar
sploh ne poslušaj tvoje nevrotične mame. jaz sem bila zaljubljena v nekoga ki je bil star 45 let jaz pa 22. In res,to nima nobene veze. Če tebi odgovarja je lahko krasno,če se pa bosta razšla se bosta ker bosta sama dva tako ugotovila. ne poslušaj mame,malo moraš tudi sama popizdit naj ti da mir. srečno obema zaljubljencema!
___________________________________________________________
http://www.facebook.com/rednnammay
___________________________________________________________
Default avatar
Dornroeschen2 je napisal/a:
Saj pravim, da odselila bi se, ampak ne upam me je strah, ker mi stalno grozi, da če se odselim pol naj ne hodim niti domov ne več na obiske in take neumnosti, pa naj pozabim na vse in bla bla bla.
Default avatar
.... pust mami, ona bo vedno komplicirala tko k je že ena gor napisala .... glej tud., če boš imela fanta 2 leti starejšega od sebe kje piše da boš pol večno s tem fantom, ni zagotovila, da ostaneš z nekom celo življenje ... uživajta, mejta se rada še naprej ....želim vama vse lepo ...
Default avatar
mama res komplicira je napisal/a:
O otrocih se zaenkrat niti ne pogovarjava, ker imava trenutno problem številko ena: mojo mamo. Sicer je pa itak to odločitev para, kdaj ga bo mel ne pa staršev.
Default avatar
Jaz sem 42 mož 50. Vse štima, super se imamo. Na začetku se je tašča malo vtikala zaradi let, po rojstvu hčerke sva postali najboljši prijateljici. Z možem sva skupaj od mojega 16. leta. :D
Default avatar
hvala vsem za vzpodbudne besede. samo na žalost ni vse tako na lahko pri moji mami, kot se sliši in napiše. ker mi res ne da miru in stalno me terorizira. najbolj bed mi je, da sta se začela pa oba starša sedaj zaradi mene kregati.
Default avatar
sončna mavrica je napisal/a:
Ti imaš en drug problem. Očitno še nisi dozorela, se razvila v neko samozavestno punco. Kdaj to misliš postat....? Kako lahko pri 22ih opisuješ neke najstniške težavice, ki so jih moji otroc dali skozi pri 16ih?
Glej, NI DRUGE, kot da se postaviš zase in to odločno. Odločno mami rečeš, da ne želiš, da z eno samo besedico kaj slabega reče o tvojem fantu. Ko in če bo kaj rekla, usekaj takoj nazaj, znori, povzdigni glas, bodi kot kakšna amazonka! Preprosto ji moraš zapreti usta. Ko te klicari, ja, se ne javiš, tako preprosto to je (in potem poveš, da je batrija crknila, da nisi slišala itn).
Pri 22ih veš, se mama pogovarja s svojo hčerko kot z mlajšo žensko, ki ima svoje življenje, svojo pot. Ne pa kot z otrokom, ki mu poveš kaj in kako naj dela. Da pa postaneš zrela mlada žesnka v očeh lastne matere, se pa moraš TI NEHAT OBNAŠAT KOT OTROK. Ki skloni glavo. Ki je tiho. Ki uboga. .... Razumeš?
Eno zelo običajno in zdravo dejanje v odraščanju vsakega posameznika je, da se upre svojim staršem. Preprosto jih mora zabrisati s prestola dol, na tla. Nehajo biti božanstva, nehaš jih poslušat, upoštevat, se sekirat. začneš uporabljat svojo voljo, svojo pamet. Ko ta "veliki spopad" mine, so spet možni dobri prijetni odnosi. Ampak do tega spopada preprosto mora priti!
Če tvoj upor ne bo uspešen, bo rešitev, da greš od doma, na svoje. Še nekaj, če ne boš sedaj postavila matere na mesto, ki ji gre (lahko posluša, lahko tolaži, naj pa neha pametovati in ukazovati), ti bo do smrti hodila po glavi. Tebi, tvojemu možu, tvojim otrokom. Do smrti boš imela zoprn odnos z njo. In oprosti, pol krivde za nastalo situacijo je na tebi - moraš se upreti v življenju, veš, ker drugače vsi mislijo, da lahko gazijo po tebi. In pač gazijo.
Srečno!
Default avatar
Mama te čustveno izsiljuje. Mama noče, da si urediš partnerstvo, hoče, da ostaneš pri njej.

Odločno postavi svoje življenje na prvo mesto. In se ne oziraj na reakcije mame in tudi ne pomiluj očeta. Reci mami, da če se te bo zaradi tega odpovedala, da sprejemaš in spoštuješ njeno odločitev, ampak da se zaradi tega ne misliš odpovedati fantu. Nehaj se pogovarjati na to temo.

Po vsej verjetnosti, bo mama po določenem času, ko te ne bo, požrla svoje grožnje, ker poleg hladu ima gotovo tudi kaj topline in bo tudi ona trpela, če te ne bo videla. Ampak šele v trpljenju, ko te ne bo, bo sposobno sprejeti, da je prav da si odšla po poti samostojnosti in odraslosti.

Postavi se zase, ne dovoli, da te uničuje, odidi na svoje, nekaj časa ne hodi domov ali pridi za 15 minut na 14 dni, ne zapiraj pa z besedami vrat za sabo.

Moj oče je bil 7 let starejši od mame, pa jo je zadnjih 7 let pomagal negovati, je bil bolj vitalen od nje. Življenje je nepredvidljivo in relativno.
Default avatar
sončna mavrica je napisal/a:
tvoja mati ima probleme sama s sabo. kaj pa pričakuje od tebe, da boš na veke vekov doma ostala in njej stregla, ali kako?

najbolje zate bi bilo, da se čim prej odseliš in se postaviš na svoje noge, porežeš popkovino. mati bo že prebolela to katastrofo. če pa ne bo, pa je ona tista s problemom in ne ti
Default avatar
sončna mavrica je napisal/a:
Res, ne razumem, kako se lahko pustiš tako izsiljevat? Daj, naberi nekaj osebnega ponosa. Nihče, tudi lastna mati se ne sme tako obnašati do tebe.
In kaj, zdaj rešuješ problem tako, da ostajaš doma? Ker potem ne boš več smela domov? Če je tvoja mama tako utrgana, da bi kaj takega naredila .. se je resno za vprašat, zakaj to počne. Iz ljubezni do tebe? Resno? je to materinska ljubezen? Ali neko čudno posesivno čustvo, kjer pač vse mora biti po tvoje, pa konec. Oče ji poskuša to očitno dopovedat, no, ti pa reši stvar do konca, s totalnim sporom.
Default avatar
Jaz tudi mislim, da mama manipulira s tabo.
Nikoli ne bo odnehala.
Samo izsiljuje.Ne pusti se ji.
Če imaš svoj dohodek- se odseli.
Boš videla, da te bo rada povabila domov.
Če se imata s fantom rada- bo zmagala vajina ljubezen.
Če imaš fanta rada- boš s fantom in ne z mamo.
Odrasla si, poslušaj svoje srce.