Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek trojni tortni užitek…spet :))

trojni tortni užitek…spet :))

zdravo,

danes je bilo kar nekaj govora o torti trojni užitek :))
sem prebrala tole: http://med.over.net/forum5/read.php?151,9528544 in tole: http://www.kulinarika.net/recepti/15352/sladice/trojni-uzitek/[/url] … in bi poskusila.
ni mi pa jasno nekaj glede masla in ker v teh linkih nihče ne omenja tega, bi samo preverila:
torej, kako je z maslom, ki ga vmešaš v kremo? piše, naj bo maslo na sobni temperaturi?? kako se potem to zmeša, da pride gladka zmes?
ali morebiti lahko stopiš maslo?
hvala.

stopiš na ognju do tekočega, ko se ohladi vmešaš.

maslo za kreme ne sme biti stopljeno!
kakšno uro pred tem, da greš delat kremo, daš maslo iz hladilnika. potem pa zmešaš z mikserjem v kremo. pride mazavo, tako, kot mora bit za kremo

nova
Uredništvo priporoča

Zakaj pa ne? Jaz sem ga do sedaj vedno topila.

Zakaj pa ne? Jaz sem ga do sedaj vedno topila.[/quote]

ker je krema boljša, če ni stopljeno. to je vse. če bi moralo biti stopljeno, bi v receptu tako pisalo. piše pa maslo na sobni temperaturi. to je maslo, ki je zelo kremasto, ne pa tekoče.

Jaz maslo ali margarino vzamem ene dve uri pred pripravo iz hladilnika. lepo se miksa takrat, ko s prstom pritisneš na maslo in začutiš, da se “vda” oz. da pod prstom nastanejamica.

hvala! komi čakam:)

New Report

Close