Starševski čvek

OBLEKA za poroko BEGIE: JA ali NE?

Default avatar
Imam težavo, povabljena sem na poroko, ki bo maja, doma imam oblekico podobno tej na sliki, stoji mi kot ulita, ali je primerna za poroko ali ne?


Hvala za nasvete.
Priponke

57945_oblekica.jpg
0 (23.5 KiB)

Default avatar
1. pravilo - nikakor ne smeš zasenčit neveste
2................nikakor ne smeš vzbujat pozornosti drugih svatov
3. ..............bodi ena izmed množice

Zdaj pa: če bo poroka ene misice, kjer boste same take AFNE, pol si jo daj gor.

Če bo poroka na 'visokem' nivoju, obvezno daj čez neko umirjeno ogrinjalo, jaknico.

Če bo človeška poroka se nikar ne obleči tako!
Default avatar
Hvala za odgovor, obleko imam od maturantskega plesa. Je stara skoraj 15 let. Sem hotela uporabiti, kar imam v omari, drugače imam le športne cunje, pri 33 nimam niti enih čevljev z ozko peto, tako da ;).
Očitno bom morala po nakupih, mi ne "diši", ker bo obleka za en dan in konec.
Default avatar
Obleka je lušna. Manj vpadljivo jo lahko narediš z diskretnim in naravnim make-upom in frizuro. Pa enostavni čeveljčki in torbica. Lahko kupiš štolo, če bo vreme slabše ali pa enostavno tanko svileno jopico, namesto jakne -bo takoj manj slavnostno. Naredi pa tako, da se boš dobro počutila in res je škoda denarja za 1x obleči.
Default avatar
Meni se zdi obleka popolnoma primerna.
Default avatar
Meni se zdi, pa da je lahko obleka primerna ali pa popolnoma zgrešena in vse zavisi od obleke, ki jo bo imela nevesta. Če bo ona v eni glamurozni beli obleki, bi tvoja povsem primerna, če bo pa nevesta oblekla nekaj preprostega, pa po možnosti še v drugi barvi kot v beli, potem boš pa ti bolj podobna nevesti kot ona. Tako da če imaš možnost vprašaj nevesto kaj bo imela. Boš morala pa v vsakem primeru v shopping, ker bi bilo fajn dobit še kaj za zraven v drugi barvi, da mal razbiješ tole kombinežasto varianto.
Default avatar
Pa kaj je zdaj njen problem, kaj bo nevesta oblekla? Če bo nevesta oblekla nekaj nevpadljivega v neki drugi barvi (ne beli), očitno niti noče izstopat, torej se tudi svatom s tem ni treba ubadat.

Pa veliko sreče s tem, da bo nevesta pred poroko vsem naokrog razlagala, kakšna bo na poroki. Na "mojih" porokah je to vedno dobro varovana skrivnost, da smo potem bolj osupli in navdušeni, ko se pripelje pred matični urad :)


Meni se sicer zdi obleka čisto primerna, če jo boš znala nosit, če imaš primerno postavo in če poroka ne bo ravno v obliki piknika na nekem travniku.
Default avatar
Jaz sem bila samo na takih porokah, kjer smo bili "normalno" oblečeni, torej razen neveste nobena ženska ni bila v toaleti. Tako da ja, na "mojih" porokah bi s takšno opravo še kako izstopala, zelo verjetno bi te kdo zamenjal za nevesto.
Default avatar
Model obleke je popolnoma primeren pač cocktail oblekica. Edino kar mene moti je barva obleke, roza-bela, šampanjsko-bela, ker nevesta bo v beli barvi, in eno pravilo je na porokah da edino poroka je lahko v beli barvi. Če bi bila obleka kakšne druge barve bi se mi zdelo ok..., mislim teh oblek imaš na tone, pojdi v h&m pogledati ali v tally wayjl imajo cocktail obleke pa kupiš lahko eno za 20-50 € jo komot dobiš. Pa ene štikle v lepi črni barvi platforma petka-da boš lažje hodila platforma so vedno bolj udobni za ene 25 € pa še za h kakšnimi hlačami jih boš imela.
Default avatar
Ja, bela je bela, tole pa pač ni bela. Pa tudi to mi ni jasno, kako bi lahko kdorkoli eno naključno gostjo zamešal z nevesto. A ne poznate nevest na porokah, ki se jih udeležujete?
Default avatar
Meni je pa oblekica lepa, popolnoma primerna za na poroko. Da bo bolj casual bi jaz dala cez kaksno kratko jopico, bolero v crni barvi, za zraven pa balerinke ali brez pete ali pa cevlje na polno peto in potem ne bo izpadlo tako vsiljibo smpak lepo in preprosto. Ce ti je obleka vsec in ti pase, res ne vem zakaj bi novo kupovala, ta je res lustna in primerna, tudi barva je primerna za na poroko.
Default avatar
POVABLJENA je napisal/a:
Meni se zdi obleka zelo uporabna za poroko - ko sem se sama poročila, je bilo nekaj mojih prijateljic oblečenih v podobne kratke oblekice, bile so zelo lepe, ene pa so bile v navadnih črnih hlačah... Vseeno daj en črn blazer gor, ker te bo drugače zeblo.
Default avatar
Tudi jaz mislim, da bi bila obleka popolnoma primerna za na poroko. Čez daš tanko jopčko v nevtralni barvi (črna, srebrna, siva, bež) ali pa celo bolero ali teliran blazerček, malo bolj nobel čevlje in je to dovolj umirjeno. Eni mate res ful enih kompleksov okrog oblačenja na porokah. BTW - na poroko tudi v črni ne smeš, ena od pogruntavščin moje mame je bila pa ta, da se na poroko ne gre brez najlonk, ne glede na temperaturo. Maja je lahko 30 ali pa 12 stopinj, tako da je fajn met kakšno rezervo za oblečt. Če pa še ne iščeš posebnega razloga za šoping, pa toliko bolj.
Default avatar
jaooooo je napisal/a:
Se popolnoma strinjam.

Drugače pa moje pohvale, da še spraviš nase maturantsko oblekico. :)
Default avatar
Obleka je vredu, samo računaj na to, da zna maja še hladno zapihat. Tako da definitivno najlonke in nekaj za zgoraj. Bolero mi ne paše zraven, potem bolj paše blazer. Ali pa kakšna jopica, če najdeš kako malo lepšo, da ni čisto navaden kardigan. Morda, da že ima kak svilen trakec pod prsmi je dovolj. Pa salonarje in je to to.
Default avatar
pollyanna je napisal/a:
No, tole ni bila le pogruntavščina tvoje mame, to je bonton in pravila poslovnega oblačenja. In če gledamo malo širše, je poroka en od najbolj slavnostnih dogodkov v življenju torej se to pravilo res lahko uporabi tudi tu. Zakaj ne?
In po drugi strani kup žensk (vključno z nekaterimi slovenskimi "estradnicami") ne ve, da se k večerni toaleti in sandalom NE nosi nogavic...
Default avatar
leelee_ je napisal/a:
Na porokah je udeleženo tudi uradno in strežno osebje.
Moja prijateljica se je poročila s tujcem in ga nekatere njene prijateljice dejansko niso poznale vse do poroke. Tudi marsikateri njeni sorodnik (je bila velika poroka) ne.
In na njeni poroki bi ženska v taki obleki dejansko hudo izstopala, ker smo bili vsi oblečeni "navadno" - pač malo lepše, ampak nič pretiranega.
Po drugi strani pa, če greš zvečer ven na pijačo, prav tako srečaš ženske v kavbojkah in natikatič pa ženske v bleščečih oblekah in štiklih.
Default avatar
Na moji poroki so bili pa svatje zelo lepo oblečeni razen enega seljaka, ki je prišel v navadnih kratkih hlačah in japankah!! Vsi so se mu čudili
Default avatar
pollyanna je napisal/a:

Kaj je to jopčko? Jopčka?
Default avatar
mama ena je napisal/a:
Sem prepričana, da bo matičar vedel, da je nevesta tista ženska, ki stoji pred njim skupaj z ženinom, ne neka punca v tretji vrsti, ne glede na njeno obleko. Strežno osebje pa tudi že po sedežnem redu hitro pogrunta, kdo je kdo. Sploh je pa na začetku običajno nekaj "programa", kjer sta nevesta in ženin v centru pozornosti.

Sicer pa še vedno vztrajam pri tem, da je odločitev neveste, a bo izstopala, a ne bo. A zdaj, če se nevesta odloči poročit v eni običajni zeleni koktejl oblekci, se morajo vse svatinje v kavbojke oblečt, da bo še vedno ven sekala?


Mimogrede, eno je poslovni kodeks oblačenja, ki se uporablja v poslovnem svetu, drugo so pa privat slavnostne priložnosti. Eno z drugim nima nobene zveze. Res je, da naj bi v poslovnem svetu ženske ves čas nosile najlonke in zaprte čevlje, kar pa nikakor ne pomeni, da gole noge in sandali niso primerni za poroko. Biznis je biznis, privat je privat.