Med.Over.Net

Družinska medicina

Odgovarjajo: Sašo Rebolj, dr. med., spec. družinske med. • Mojca Klančar Dolinar, dr. med., spec. druž. med.

Vse o splošni medicini, boleznih, zdravniških pregledih, zdravljenju, diagnozah in o tem, kako si povrniti zdravje.

Sašo Rebolj , dr. med., spec. družinske med.

SRebolj

Mojca Klančar Dolinar , dr. med., spec. druž. med.

Mojca Klančar Dolinar

Že od majhnega pa jo je privlačil zdravniški poklic, zato izbira študija ni bila presenetljiva. Na Medicinski fakulteti v Ljubljani je diplomirala leta 2003, pripravništvo in sekundariat je opravljala v Kliničnem centru v Ljubljani. Že med študijem jo je navdušila podeželska ambulanta družinske medicine s širokimi medicinskimi izzivi, zato je kasneje izbrala omenjeno specializacijo. Specialistični izpit je s pohvalo opravila leta 2012. Svoje paciente obravnava v ambulanti na Škofljici, ki je dislocirana enota Zdravstvenega doma Grosuplje. Nepokretne bolnike pa obišče na domu. V prostem času se kot ostali zdravniki stalno dodatno izobražuje in spremlja novosti. Znanje posreduje tudi mlajšim kolegom. Da lahko zadane naloge čim bolje opravlja in ublaži stres, ki je pogost spremljevalec zdravniškega poklica, pa si polni baterije in povrne nasmeh z druženjem s svojimi najbližjimi – možem, tremi otroki in starši. Z veseljem se povzpne na hrib ali goro ali se z družino odpravi na krajše potovanje. Če slučajno ostane še kaj časa, pa prebere kakšno leposlovje, napiše pesem ali ustvari kipec iz gline.

Targinact tablete

Default avatar

miam

Pozdravljeni!

Oče že sedmi mesec zaradi hudih bolečin jemlje tablete Targinact 2x na dan 10mg/5mg. Na začetku je bila doza še enkrat večja, zdaj že kakšna dva meseca poje le dve tableti. Zraven jemlje še Amyzol 10mg zvečer. Star je 70 let.
Zadnjih nekaj dni ga daje tresavica, močno potenje, žeja, zmedenost. Skrbi me, da so to stranski učinki in bi bilo verjetno pametno tablete ukiniti s tega vidika, vendar pa so bolečine na drugi strani neznosne in si ne predstavlja biti brez tablet. Ne vem kaj storiti. Njegov osebni zdravnik je predlagal ukinitev jutranje doze, vendar oče ne zdrži brez.
Zanima me predvsem kaj je še tista sprejemljiva doba jemanja teh tablet, sedem mesecev se mi zdi res velika obremenitev za organizem.
Najlepša hvala za informacije.