Forum.Over.Net

Starševski čvek

jojobino ali arganovo olje

Default avatar

oljčica

Za tiste, ki imate suho kožo in se naravno negujete: ali uporabljate morda olje iz jojobe ali arganovo olje? Omahujem med enim in drugim, ne morem se odolčiti, kaj naj si kupim, rabim pa za obraz, morda tudi telo in lase. Kje kupite(ne bi preko spleta), znamko, približno ceno? Za vse ogovore hvala.
Default avatar

sa ndra

Ko sem se odločala med tema dvema, sem kupila oba, a sem ostala na jojobinem. Imam suho oz. mešano kožo in zdi se mi, da arganovo izsuši kožo, vsaj meni jo je. Jojobino pa je nasprotno od arganovega in še ne smrdi.Je pa za lase bolj primerno arganovo. No, jaz kupujem v lekarni. 250 ml nekaj čez 8 eur. Imam pa za zelo dolgo, ker je zelo mastno in ga nanašaš v manjših količinah.
Default avatar

imam

imam suho kožo, imam arganovo olje in je kar v redu zadeva. Uporabljam od Melvite, je ok, tisti z Muellerja niso ok. Meni je za suho kožo priporočala mandljevo in tudi jojobino, se mi zdi. Ob vsakodnevni uporabi, navadno zvečer, ga imam za dolgo. Kremo bi npr. porabila prej. nanesem si ga na vlažno kožo zaradi boljšega vpijanja. imam tudi lilijono olje za poenotenje polti in je tudi fajn. Cenovno se ti zdi, da daš veliko, ker so stekleničke majhne, a se zadeva porablja počasi, tako da nimam pripomb.
Default avatar

ne arganovega

Arganovo olje ni za suho kožo.

Čeprav je olje, kožo namasti le na začetku, čez nekaj časa pa začne kožo že "vleči skupaj". Niti ni mišljeno za nego suhe kože, ampak za mešano ali mastno - čeprav je olje.
Default avatar

prav zato

odlično je za kožo ravno v primeru izgube kakšnega kg, saj vrača koži (izgubljeno) napetost - uporabljati sem ga začela po nasvetu znanke in se prepričala, da je res - na spletnih straneeh so večkrat kakšne akcije
Default avatar

govoreca5

No,jaz pa sem v lekarni naročila arganovo olje in imam zelo suho kožo,zdaj ga pa sploh ne grem iskat!
Default avatar

španka

Arganovo od Melvite sem uporabljala cca 6 - 8 mesecev, nobenih težav. Imam kar suho kožo, verjetno ji bolj manjka vlage. Bila zelo zadovoljna z uporabo, ker je bila koža kraj bolj prožna.
Sedaj sem nabavila "originalno" arganovo olje iz Maroka, vsaj pravijo da je to.
Okrog oči oz. pod očmi so se mi pojavili neki izpuščaji. Sumim da od arganovega olja, čeprav ga uporabljam več mesecev.
Prebrala sem na forumih da je možno da je od arganovega olja. Sedaj sem ga prenehala uporabljati. V lekarni mi je svetovala, da naj med kaplici 1-2 olja dodam še malo vode preden namažena obraz.
Default avatar

dkvgekudvfug

Jojoba vsekakor. Argan je premasten in smrdi in meni koža pordeči po nanosu.
Jojoba se lepo vpije, ne smrdi, uravnava mastnost. Imam iz Muellerja, drugega olja pa še nisem probala.
Poceni, ampak ne vem koliko je že bila cena.
Default avatar

wertl

Jaz imam suho kožo, pa mi je bil Arganovo olje kar OK. Je pa res zelo masten, medtem ko globinsko ne navlaži .
Zadnjič sem ga kupila na privoscite, pa je prav smrdel (iz praženih jederc je) . Pri tem arganu me moti to, ker en distributer čez drugega pljuvajo. Samo oni imajo originalnega :)
Vsekakor probam naslednjič Jojobino olje.
Default avatar

Manioka

Še moje izkušje ,morda bodo kateri pomagale,saj sem sama imela zelo zelo suho kožo.Uporabljala,sem kremo dolga leta in ker jo je K...a ukinila,je moja koža doživela šok,ničesar razen olja za sončenje mi koža ni prenesla.Izbirala sem med podobnimi sestavinami v kremah, ampak okoli dve leti sem se mučila,dokler nisem na tem forumu zasledila post od deklice,ki je pisala o arganovem olju.Rada bi se ji še posebej zahvalila,ker od takrat nimam več nobenih problemov.Sedaj ga uporabljam že en mesec,dvakrat na dan.Na dlan dam kaplico olja z kaplico vode in umasiram,to je zelo pomembno.Ker ,če samo naneseš se ne upije tako lepo v kožo.In polt imam lepo in gladko.Opažam da imam tudi boljše nohte,saj se mi od takrat, ko jo uporabljam sploh ne lomijo več.Kupila sem to od M.....e,original.Sicer pa ,ko sem uprašala moža,če kaj vonjam v obraz,mi je v šali dejal;da tako lepo po solati:)))
Default avatar

Mojca10

Bom še jaz pristavila svoj piskrček... Sama uporabljam že nekaj let obe olji - arganovo in jojobino (vedno na vlažno kožo, ker se lepše vpije in potem nimam občutka mastnosti). Prej sem ju kupovala v DM-ju, čeprav tem trgovskim verigam ne zaupam ravno najbolj... Zdaj pa mi je prijateljica dala naslov od spletne trgovine (Natural Loti), kjer imajo res super olja. Obe olji sta hladno stiskani pa tudii cena se mi zdi zelo ugodna... Ne visim sicer non stop na računalniku in mogoče se ti olji da dobiti kje ceneje, vendar jaz tega nisem zasledila.