Starševski čvek

AMC posoda ali nekaj podobnega

Default avatar
Pozdravljeni gospodinje in gospodinjci!

Zanima me, kje se da kupiti velik lonec in za ta lonec pokrovko s termostatom.

AMC posoda je taka, ampak jo menda prodajajo samo distributerji na predstavitvah po hišah. Ve mogoče kdo, koliko stane AMC premera 20 cm s pokrovko (ta večji lonec)?

Sama imam take sorte lonec in bi rada še enega, pa ne vem, kje se ga kupi, ker tega sem dobila kot darilo. Sicer ni AMC, ampak je zgleda neka kopija, vendar dovolj kvaliteten lonec za mojo uporabo. Na dnu piše "STAINLESS STEEL MCC 18/10", dno je premera 20 cm, visok je 12 cm, zgornji premer (premer pokrovke) pa je 26 cm.

Hvala za vsakršno informacijo.
Default avatar
Oj!
AMC je kar drag. Mislim, da bi premera 20 cm prišel okoli 300 eur.
Ne vem točno, ker je že 2 leti kar smo jih mi kupovali, pa imam premetra 24 cm in so bile še malo dražje.
Za podobne pa ne vem.

LP
Default avatar
Zdravka 100, hvala. Potem ne bom iskala AMC posode, ker je res draga.
Ostanejo mi torej še kopije. Pozna kdo kakšno in kje se to kupi?
Default avatar
Sama imam nekaj od Zepterja, nekaj pa od WMF-a, s katerimi sem zadovoljna. WMF posode imajo v Mullerju in Sparu, tako da se lahko tam pogleda.
Default avatar
ena radovednica je napisal/a:
V Müllerju še nisem gledala, v Sparu pa nisem videla nič podobnega. Hvala za nasvet, bom pogledala. Sem se pa spomnila, da je morda za pogledat tudi v Merkurju na oddelku posode...
Koliko pa kaj stanejo te "kopije" oziroma druge firme dobrih loncev, na primer od Zepterja ali WMF - mislim na ta večji lonec s pokrovko s termostatom? 100 eur, več, manj?
Default avatar
jóta je napisal/a:
Baje imata tudi Lesnina na Brdu in Rutar na Rudniku precejšnje izbire posod, tako da lahko greš tja pogledat. Žal pa ne vem, koliko stanejo te "kopije".
Tu je npr. posoda iz Rutarja: :-)

http://www.rutar.com/sl/node/7862?tid=3 ... 8&pTid=349
Default avatar
Lsnina obcasno drzi WMF in Rutar tudi. Ce se prav spomnim je bila celo 50% znizana (4 lonci in pokrovke) .
Default avatar
Ena radovednica, tale iz Rutarja je najbrž ekonom - tisti pod pritiskom, ali se motim?
Jaz imam v mislih bolj tistega, ki se ga lahko med kuhanjem odkriva.
Default avatar
jóta je napisal/a:
Ja, tista posoda je ekonom.
Default avatar
Zdravo!

Odvisno, za kaj boš lonec uporabljala.
AMC in Zepter sta s ceno res že skoraj glih, tehnično dovršena in ni kaj reči čez kvaliteto.
Kar se pa tiče ostalih termoMETROV (termostat je element, ki glede na stanje temperature kaj vklaplja/izklaplja ali drugače regulira), so pa res bolj za okras!

LP Rok
Default avatar
Ja, res je termometer, ne termostat! Hvala za opozorilo. Mogoče tudi zaradi te napake nisem nič našla na netu, ker sem seveda iskala pokrovko s termostatom namesto s termometrom. :/

Drugače pa tisti lonec MCC (kopija AMC), ki ga imam že vsaj 15 let, če ne več, je super in nima termometra samo za okras. Sigurno pa ni stal 300 eur, ampak vsaj pol manj če ne še manj. In takega bi rada kupila še enega, pa ga ne najdem. No, upam, da ga zdaj bom z zgornjimi napotki. Hvala vsem!
Default avatar
Moja mama ima tudi kopijo AMCja, je čisto zadovoljna z njo, neko nemško no name zadevo. Je bila precej cenejša od AMCja.
Malce poglej za posodo s termostat pokrovkami, bi jo morala dobiti za precej manj denarja kot stane AMC.
Default avatar
Makaronflajš, kupila sem dobro posodo, kopijo AMC, za mnogo nižji denar. In sem zadovoljna, zelo...
Meni je AMC občutno predrag, to je precenjena roba. Včasih so to kupovali, ko ni bilo izbire. Danes pa je polno dobrih loncev za manjši, solidni denar. Da mi bo pa na dom prišel en prodajalec, pa sploh ne maram. Grem v trgovino in kupim.
Default avatar
errr, lahko greš tudi na sedež podjetja in kupiš tam! :)
Default avatar
Izberi si rajši Zepter. Trgovina je v Ljubljani Gregorčičeva ulica. Kupiš lonec, kakršno velikost potrebuješ. Še celo pokrovko si lahko kupiš brez problemov, kar je pri AMC misija nemogoče.

Imam AMC in sem zadovoljna. Nisem pa zadovoljna z načinom prodaje in mi je še danes žal, da sem nasedla. S ponvijo nisem dobila pokrovke, pa je menda pripadala. Ko sem ugotovila, da jo potrebujem,je nisem mogla ne kupiti ne naročiti- ne v Sloveniji ne v Nemčiji. Očitno si je mojo prisvojil prodajalec. Torej imam pregrešno drago neuporabno ponev za meso pečt, pokrovke pa ne. Lonce lahko kupiš samo v kompletih. Tudi samo malega lonca za katerega sem ugotovila da ga rabim, nisem mogla kupiti. Res škoda. Posoda je super, prodaja pa ena sama slaba volja. Žal sem nasedla in še danes sem jezna nase, ker jih nisem prijavila, ker pač ne govorim nemščine. Samo stran od njih.
Default avatar
rajši Zepter je napisal/a:
Zelo slabega prodajalca si imela.
AMC posodo imam že več kot 10 let, zelo zadovoljna.
Moja prodajalka je bila super. Ko je prišel paket domov, sem jo poklicala in smo skupaj paket oprle. Vsako posodo posebej je pregledala, če bi bila kakšna napaka (praksa ali kaj podobnega), isto s pokrovom. Hitro pokrovko smo tudi takoj preizkusile, da dela.
To da si je tvojo pokrovko prisvojil prodajalec, mi je pa malo mimo :) :) Pa ja si vedela, kaj si naročila, koliko posod in koliko pokrovk...............
Default avatar
jaztko je napisal/a:
Ja kje pa je po tvoje moja pokrovka? Saj to govorim, slabega prodajalca, to sem napisala.
Ponve za meso pečt nisem uporabljala in je ne uporabljam, ker sem ugotovila, da se z visoko ponvijo za lonec ne da spečt po navodilih. O tem sem pojamrala ob obisku(mogoče kontroli) nemškega svetovalca? in klobase. Svetovalec mi pravi ja kje imate pa pokrovko saj spada zraven. Nizka je, ne visoka. Po tem vem, da naj bi obstajala saj kataloga ne dobiš, da bi ga v miru pregledal in se odločil. Jezikovna prepreka je pa tudi naredila svoje. Trudila sem se, da jo dobim proti plačilu pri klobasi in v Nemčiji, pa tudi ni uspelo ker so mi napisali naj se obrnem na sedež v Sloveniji.
Spoštovana prodajalka, z enakimi prijemi kot je tvoj komentar ste me odpravili, tako da sem zaključila z željo po nadaljnem nakupu.
Še enkrat, posoda je vrhunska. Prodaja me je pa globoko razočarala.
Default avatar
Makaronflajš je napisal/a:
Tale je prvi privlekel post iz leta 2012, ne jaz. Jaz sem pa nasedla in pač spihala svojo jezo.
Default avatar
REKLAMA je napisal/a:
Jaz prodajalka???? Hehehehehehe.......
So mi ponujali ja in me prepričevali kot dodaten zaslužek poleg službe .............vendar ne, hvala. Nisem jaz tip za to. Po službi grem raje en krog s kolesom oz. laufat :)
Default avatar
je super TOP..