Starševski čvek

ali vzamete vsakič drugo žlico

Default avatar
Ko kuhate, in vmes tudi poskušate hrano (če je kuhano, dovolj začinjeno...,) ali z isto žlico naprej kuhate ali vsakič vzamete drugo oz. jo umijete?
Default avatar
Kaj misliš?
Default avatar
Jaz vedno z isto, pa čeprav je cela žlica poslinjena. Še ko sem prehlajena, z isto žlico naprej kuham. Tako tudi za goste in drugi za nas najbrž.
Default avatar
Z jezikom jo umijem.
Default avatar
Nikoli ne poskušam hrane med kuhanjem.
Default avatar
Odvisno za koga kuham. Poskušam pa vmes vedno.
Default avatar
Včasih sem striktno menjala žlico, dokler nisem enkrat kuhala nekaj takega, da sem morala neštetokrat poskusit in mi je dobesedno zmanjkalo žlic (druge so bile pa že v pranju). Takrat sem se malo umirila. Vmes poskušam z isto žlico, ker se zadeva tako ali tako prekuhava še nekaj časa, tam na koncu ali proti kocu pa menjam.
Default avatar
Javno priznam, da kuham s kuhalnico s katero vmes jed tudi večkerat preizkusim, še mali dam vmes med kuho kdaj pa kdaj za probat. Vsi smo še živi. Kuham pa tako samo za nas tri, ki btw včasih pijemo iz istega kozarca sok, zato ker je pač lih na pultu.

Če je družba večja ponavadi pečemo na žaru tam pa tako ni kaj za poskušat vmes.

Fuj kaki smo...Ne pridt k nam jest.
Default avatar
Zelo pazim, kadar imam herpes. Takrat "prelagam" z žlice na žlico. Z eno zajemam iz lonca, preložim na drugo, s katero pojem.
Default avatar
Uporabljam samo eno žlico, imam pa pomivalno korito toliko blizu, da žlico vedno prej potisnem pod pipo :)
Default avatar
Barca je napisal/a:
Tudi jaz
Default avatar
Mislim da pretiravate. V naši družini se nonstop ljubčkamo in objemamo. Ko kuham, preizkušam jed z eno žlico, tudi pod razno je ne splaknem, razen če sem bolna in se me itak vsi izogibajo, da se ne nalezejo. Saj smo vendar ena družina in se imamo radi. Edino, če kuham za obiske pa pazim, da uporabljam vsakič drugo žlico.

Higena se začne drugje :), ne v žlici za okušanje.
Default avatar
Žlico vedno vsaj splaknem, ponavadi pa kar umijem. Ker ne maram jesti hrane, po kateri so drugi brodili s svojimi jezički, tudi jaz ne morem drugim servirati svoje sline.
Default avatar
Ista žlica, samo splaknem jo. Več žlic? Kdo bo pa to pomival?
Default avatar
Jao, žlic imam zmeraj premalo in mi jih zmanjka med kuho. Na zadnje jim moram res že pomivat. Ja in preden skuham, se "skori" že najem.
Sem ugotovila že sama, da je to mal čudno vedenje, ampak si ne morem pomagat..
Default avatar
Jaz vedno z isto žlico, pol je pa odvisno, če imam že zunaj navlečeno leseno dilo, jo odlagam sam tja, drugače pa splaknem...
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Če znaš življenje izkoristiti, je dovolj dolgo. (Seneka)
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Default avatar
Če mi je kaj grauž, mi je to, da se nekdo slini po hrani. Zato sama tega ne počnem, pa če se kuha gor ali dol. Če že poskusim, kuhalnico vedno operem, preden jo spet vtaknem v hrano. No, razen če kuham samo za sebe.

Me pa res zanima, kaj počnete z žlicami tiste, ki pravite, da vam jih med kuho zmanjka. Ker se mi res ne zdi taki napor odpreti pipo in podrgniti po žlici ali kuhalnici.