Starševski čvek

Motoristi zagamani že...

Default avatar
.....zganjajo pizdarije po cesti.
A za to kategorijo cestnih udeležencev ne veljajo cestnoprometnba pravila? A za njih hitrostne omejitve ne veljajo?
In potem pri poročilih poslušamo, kako naj pazimo na motoriste, ker so bojda ogroženi. Ja pismo, oni se sami ogrožajo! Kar naprej jim nekdo jemlje prednost, pravijo. Če bi vozili po omejitvah jim definitivno ne bi bila tolikokkrat prednost odvzeta.
Matr so motoristi ena banda neodgovorna.
Se pardoniram, ampak moral sem, ker sem včeraj rešil situacijo enega ponorelega motorista.
Kot kaže je lepo vreme primeren čas za prodajanje motoristovih glav.
Default avatar
Veliko se jih obnaša, kot da omejitve hitrosti zanje ne veljajo. Polagajo ovinke, divjajo, prehitevajo... potem je pa tragedija, ko obležijo na tleh. Vsa čast pametnim in tistim motoristom, ki upoštevajo omejitve. Ampak jih ni prav veliko.
Default avatar
Hja, nič ne pomaga, treba je paziti nanje. Živim ob taki cesti, ki jo imajo radi ... Če ga vidim v daljavi, počakam in ne zavijem na glavno cesto, čeprav bi imela časa več kot dovolj za to - ko bi on vozil okvirno po predpisani hitrosti. Pač ziher je ziher.
Pa pred prehitevanjem vedno VEDNO retrovizor, ne samo stransko ogledalo.

Mene pa še bolj kot motoristi motijo neosvetljeni pešci in kolesarji. Joj, ko bi vedeli, kako se jih čisto nič ne vidi v temi.
Default avatar
pa kot motoristko motijo domačini, ki s svojih dvorišč kar speljejo, četudi nimajo prednosti.Nič ne pogledajo. Mene pa motijo kolesarji, vse več jih je, vozijo kar po celem cestišču. Mene pa motijo šoferji avtomobilov,ki ne dajo smernikov ko zavijejo in kar naenkrat pred tabo levo zavije, recimo itd. ...Mene pa moti da se neki posplošuje, nevarnih motoristov je toliko kot nevarnih avto šoferjev, pešcev ali kolesarjev.
Default avatar
Ko se odpraviš v promet imej vedno v glavi, da čuvaš druge udeležence v prometu, ne sebe.
Default avatar
mene je napisal/a:
Če ne razumeš, zakaj kar speljejo in zavijejo, ne bi smela biti na motorju,
Default avatar
mene je napisal/a:
Ne seri!
Zelo malo ali skoraj nič je takih, ki ne pogledajo, ko speljejo. Štos pa je v tem, ker motoristi divjate. Ko pogledaš vas še nikjer ni, ko pa spelješ pa se pojavite in priletite kot izstrelek. Potem je pa izsiljevanje.
Le kako neizsiliti izstrelek? Če bi bilo možno ubežati izstrelku, ali ga počakati, da bi šel izstrelek mimo, potem na fronti ne bi bil noben vojak mrtev.
Default avatar
Ravno včeraj je govoril en strokovnjak za promet. Povedal je, da imajo motoristi vpleteni v nesrečo povprečno 1,48 g alkohola na kg teže. !!!
Default avatar
mene je napisal/a:
Ja kakopak....
Jaz vozim po omejitvah, pa se ne spomnim, kdaj sem nazadnje prehitel kakega motorista. Se pa konstantno in redno dogaja, da motoristi prehitevajo mene. Le zakaj se to prehitevanje dogaja, če pa jaz vozim z maksimalno dovoljeno hitrostjo?
Default avatar
Res se ne znajo obnašati. Prehitevajo kjer se ne sme, ne znajo stati v koloni, ne držijo se omejitev ... Se jih kar bojim. Četudi si zelo pazljiv, so tako hitri, da velikokrat pazljivost ne pomaga. Ko si pogledal ga ni, ko spelješ pa ga imaš na haubi. Krivi smo pa največkrat vozniki avtomobilov.
Default avatar
Je pa zanimivo, kako se v javnosti hoče prikazat, kakšni ogroženi reveži so ti motoristi in da so le posamezni motioristi, ki ne upoštevajo pravil. V resnici pa so le posamezni redki motoristi, ki kolikor toliko upoštevajo pravila. Res ne vem koga imajo za norca? Kot da mi nimamo oči in kot da ne vidimo, kaj motoristi v resnici počno na cesti.
Default avatar
jaz pa vozim skuter, ki gre samo 50 km/h. je registriran in enakovreden vsem drugim vozilom na cesti. ampak ne, prokleti avtomobilisti me non stop zrivajo s ceste, obvozijo me tudi po celi neprekinjeni črti na cesti, pa v ovinku, kot da ne obstajam. še celo trobijo mi, naj se umaknem. kam? v jarek. resno razmišljam, da bi začela bejzbolsko palico nosit s sabo in opilit naslednjega, ki me bo prehiteval v ovinku po celi črti tik pred nasproti vozečim avtom. če bi se kak tak debil zaletel bi še pljunila nanj. brez milosti.
Default avatar
Nori so, popolnoma neprilagojeni, nevarni !
Redki, res redki med njimi upoštevajo predpise in vozijo varno. 1 na 100.
Default avatar
skuter50 je napisal/a:
To je pa zato, ker tile vaši sesalci, ki jim vi pravite skuter, smrdijo ko sam hudič. Tista mešanca od bencina, ki se žge v tem vašem mopedu, se ne da vohat za vami. Treba čimprej prehitet.
Default avatar
Smrdačina je napisal/a:
kolk pa misliš, da gre traktor, pa poln kiper, pa kamion in šleper? eni vozijo 50, ker je to njihov max, drugi se strogo držijo pravil v mestu in vozijo 50, ker je taka OMEJITEV, eni debilni avtomobilisti pa prehitevajo še direkt pred krožnim. zanje vsak večer prižgem svečo in zmolim očenaš, da se res enkrat zaletijo v tiste kandelabre.
Default avatar
Ampak poglej je napisal/a:
natanko tako.
Default avatar
Včeraj pribil po Resljevi v Ljubljani en tak na motorju! Se je v križišču pri tržnici sesul, ker je en v avtu pred njim zavil, motorist pa je prehitro po klancu navzdol pridivjal! Smo kar odskočili vsi prisotni! Je hotel frajer na motorju čez tunel z najvišjimi obrati in največjim frajerisanjem! Pa se je končalo! Slabo!
Default avatar
Obvezna bi morala fluorescentna oblačila in prižgane luči na motorju, že zaradi tega, ker 1. hip ne vidiš nikogar, naslednji je pa že v mrtvem kotu in leti mimo. Zanašat se je treba nase in na lastno sigurnost. Računat, da te bo nekdo čuval je tombola.
Default avatar
mene je napisal/a:
Bravo, se strinjam :)
Default avatar
Jaz sem pa letos res presenečena nad motoristi. Nisem še srečala niti 1, ki bi se vozil kot norec. Vsi zelo po pameti. Sem peljala iz službe za motoristom - bil eden redkih dni, ko se mi je res mudilo domov... pa se je vozil pred mano čisto po omejitvah. In to športni cestni motor.
Če bodo tako vozili celo leto bo super :)