Forum.Over.Net

Zavarovanja

Odgovarjajo: strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

Merkur zavarovalnica odkup ali prosto

Default avatar

simone

Pri merkur zavarovalnici sem začel leta 2009 varčevati ter bil življenjsko zavarovan.sedaj pa bi rabili denar in ga enostavno mi ne dajo ven.kakšne možnosti imam da dejansko dobim to vsoto ki sem jo privarčeval do sedaj nazaj?rabim pa denar sedaj trenutno in sem jim že dva dopisa poslal da bi rabil denar in da je kriza ampak za to nimajo posluha.sedaj ne vem kaj naj naredim dali so mo možnost za odkup ali pa postavitev na premijo prosto...kakšne imate kej izkušnje s tem prosim za nasvete...hvala
Default avatar

ZavarovalnicaTriglav

Pozdravljeni,

na tem forumu smo že večkrat odgovarjali o možnostih za prekinitev življenjskega zavarovanja. Za prekinitev mora biti izpoljnjen eden od pogojev, ki so opredeljeni v določilih splošnih pogojev, po katerih je bila pogodba sklenjena. Ker se zavarovalnice pri obravnavanju takšnih pogojev razlikujejo, vašega konkretnega primera ne moremo natančneje komentirati, saj določil vaše zavarovalne pogodbe ne poznamo. Kot pišete, vam je zavarovalnica že ponudila alternativo, zato vam priporočamo, da v dogovoru z zavarovalnico najdete ustrezno rešitev.

Če pa ima kdo od ostalih uporabnikov foruma izkušnjo s podobnim primerom pri tej zavarovalnici, ga vabimo, da jo na tem mestu deli.

Lep pozdrav,

Služba za izvajanje osebnih zavarovanj

Moderatorji

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav
ZavarovalnicaTriglav