Starševski čvek

panika, strah

Default avatar
Ko moram kam poklicat po telefonu nisem nikoli sproščena. Zagrabi me panika, strah, začne mi zbijati srce, ne vem zakaj? Včasih me je tako strah, da me še na veliko potrebo nažene. Kaj mi je, takšna sem že od nekdaj, kako naj se tega znebim?
Default avatar
Po mojem si premalo samozavestna. Obnašaj se kot da kličeš svojo najboljšo kolegico, sprosti se.
Default avatar
vaja dela mojstra. prej si v glavi odvrti enih parkrat, kako bo pogovor potekal, kaj boš rekla, kako se boš predstavila.... čim večkrat.. s časom bo trema minila.
Default avatar
trpiš za tesnobo. ki se čer je potencirana razvije v panične napade. Do tega lahko pripelje tudi hujši stres ali konstantni stres.Telo se izčrpa in bne proizvaja več dovolj protistresnega hormona, da bi zmanjšalo stres. Pomagajo antidepresivi, ali psihoterapija, ali pa oboje skupaj če ne gre drugače.

Antidepresivi začnejo delovati po cca treh tednih, jemlješ jih dalj časa, mislim , da minimalno 6 mesecev, ko si dovolj opomoreš, da telo lahko začne obvladovati stres, jih ne potrebuješ več.

Drugače pa težko da se boš samsa tega rešila.S čajčki,...itd. Ko se začnejo napadi panike, če jih ne zdraviš se le še poglabljajo. Tako, da razmisli in čimprej ukrepaj.
Default avatar
A če pa direkt z nekom govoriš pa nimaš teh težav?
Default avatar
Tesnobna je napisal/a:
Čim dlje od AD, oni ti prav gotovo ne bodo pomagali. Vsekakor pa ti bo veliko prej pomagala psihoterapija in delo na sebi. Predvsem moraš delati na samozaveti, na svoji boljši samopodobi.
Preden nekoga pokličeš si klic vizualaiziraj in v mislih obnovi vse besede, ki jih misliš izreči po telefonu. Čim večkrat delaj to vajo in vsakič ti bo lažje.
Poskusi tudi s tehnikami sproščanja, kot je npr. avtogeni trening. To dvoje ti bo veliko bolj v pomoč, kot razni antidepresivi, ki ne odpravljajo vzroka težav.