Forum.Over.Net

Starševski čvek

viza Dubaj

Default avatar

dopustnik

Dobila sem info, da se vizo za Dubaj od 22. Marca dalje za drzavljane slo kupi ob vstopu v dubaj...ve morda kdo kaj o tem?
Default avatar

SI SI SI MONA

Vpašej Simono Dimic ali podobno gamad, tajkunsko slovensko! Ne pa tukaj poštenjakarje, delavske, ki se komaj preživljajo s pomočjo RK!
Default avatar

Borat

Ne bi vse tiste, ki lahko gredo na izlet v Dubaj, metal v en koš. Marsikdo med njimi se je pridno šolal, se zato marsičemu odpovedoval, se tudi kasneje izpopolnjeval, veliko delal, tudi naporne nočne in ima zato lepo plačo. Na drugi strani pa je med tistimi, ki se komaj preživijo ali hodijo na RK tudi nekaj takih, ki so si s svojim luftarskim življenjem že od osnovke dalje čisto sami krivi za situacijo, v katero so zašli.
Kar se tiče vize - če sem prav slišal, jo že zdaj lahko dobiš kar na letališču v Dubaju. Ampak naj raje pove kdo iz prve roke.
Default avatar

Vizum od 22.3.2014 dalje ni potreben.

Če bi uporabljala Google, bi vse že vedela iz prve roke

Default avatar

IztokFranko

dopustnik je napisal/a:
Tako je. Doslej si moral viso vnaprej si urejati ali preko domačega letalskega ponudnika Emirati, preko hotela kjer boš stanoval (če sploh ponuja to opcija, ponavadi samo dražji) ali preko znanca h kateremu greš na obisk.

Odslej greš v Dubaj z 22.3. lahko s katerim koli letalskim ponudnikom, saj si viso urediš ob vstopu v državo.
Default avatar

končno

Končno! Nekomu je uspelo, česar nekomu nesposobnemu ni uspelo v vseh prejšnjih letih.
Default avatar

IztokFranko

končno je napisal/a:
V bistvu so to dovolili predvsem ZAE, ker želijo bolj tesneje sodelovati s celotno EU. Tu se ne gre, da je to samo Sloveniji uspelo ampak tudi ostalim državam, ki tega še niso imele. Več tu: http://gulfnews.com/uae-announces-visa- ... -1.1299442 (skupno 13 držav ima na novo sedaj olajšan vstop v ZAE)
Default avatar

narobe si slišal

Borat je napisal/a:
Ma daj ne mlati v prazno, če ne veš zagotovo-viz ne moreš pridobit na letališču, jih nikoli ni bilo moižno ne prej, ne še sedaj. Moraš prej na predstavništvo poslat vse podatke, celo o svoji izobrazbi, s katero letalsko družbo potuješ, kje boš nastanjen plačaš kar precej eur - potem ti pa po mejlu pošljejo e-vizo ( najlažji način).
V Dubaj it na počitice sploh ne bo več tak luksuz tudi za tiste, ki so šele sedaj začeli potovati, ker si radi privoščijo še kaj več kot Turčijo in Grčijo po skoraj istih cenah, ker ko na koncu, sešteješ vse stroške, pride skoraj enako-hrana v Dubaju sploh ni draga, drugače imaš pa tudi britanski supermarket Waitrose v večini nakupovalnih centrov, kjer lahko kupiš vse sorte za pod zob, pa da ne omenjam najboljšega burgerja na svetu Burgerfuel ( Novozelandska veriga)-vse polno domačinov. Za Dubaj velja da jej tam, kjer jedo domačini :).
Sedaj pa bo sploh bolj dosegljivo, ko boš lahko letel z marsikatero letalsko družbo, ki ima ugodnejše lete od Emirates, ki tudi niso članica Starr Alliance-zbiranje letalskih milj (boš lahko letel npr. z Lufthanso, Swiss za 200 eur manj po karti naprimer, prideš že za 400 eur tja). In če greš izven njihove visoke sezone, so cene hotelov tudi malo čez 100 eur na dan za sobo za družino z zajtrkom ( 2 odrasla dva nepolnoletna otroka), ne pa 250 in več kot v visoki sezoni-hotel s 4 zvezdicami naprimer, saj je večina takih dosegljivih evropskim turistom. Aja, vožnja s taksiji po Dubaju je zelo poceni - 15 eur z letališča z uradno taksi službo do morske strani, kjer so turistične destinacije. Pa od lokacije do lokacije do 25 km ne več kot 10 eur.
Default avatar

končno

IztokFranko je napisal/a:
Ti imaš tako info, jaz pa drugačno....