Starševski čvek

bi sprejeli delo sprva zastonj?

Default avatar
Bi bili pripravljeni sprejeti delo, ki se ponuja, da bi najprej nekaj mesecev delali zastonj, saj človek, ki delo ponuja, trenutno nima dovolj sredstev, kasneje, ko bi posel bolj zalaufal, pa pravi, da bi bilo plačano? Sem brez službe in zato razmišljam o vsaki priložnosti, imam pa sicer dokončano 7. stopnjo izobrazbe. Vem, da se sliši čudno, da bi človek delal čisto zastonj, vendar ob dolgotrajnem iskanju službe človek na vse pomisli. Prosim za vaša mnenja.
Default avatar
Za kakšno delo pa gre? Kako to, da nima denarja za plačo? A sebi plačuje?
Default avatar
Ja jaz bi šla. Defenitivno. Ampak bi se časovno omejila. Maksimalno 3 mesece.. če potem ne bi bilo vsaj nekega delnega plačila.. vsaj nekaj,pa postopoma več.. potem ne bi nadaljevala. Bi pa štartala defenitivno.
___________________________________________________________
http://www.facebook.com/rednnammay
___________________________________________________________
Default avatar
Ne, ne bi. Morda za en mesec, če bi bila brez službe seveda, drugače pa ne. Morda, res morda ne gre za nate*ancijo ampak na žalost je danes zares težko komurkoli zaupat. No, da se popravim - če bi šlo za nekoga ki mu resnično za tako stvar lahko zaupam potem ja. Ampak takih je za na prste ene roke preštet.
Default avatar
Jaz mislim, če nima denarja za plačo naj najprej sam ustvari tol.iko, da bo lahko še koga zaposlil.

Zastonj ti v trgovini ne bodo niti žemlje dali!
Default avatar
če se ti zdi zanesljiv in verjameš v njegovo poslovno idejo, potem ni s tem nič narobe. Jaz sem že marsikaj delala zastonj in se je včasih vrnilo, včasih pa ne. Vsaka šola pač stane.
Ampak ne brez papirja, kjer se dogovorita, da ko začne denar prihajati v firmo, se te takoj/čimprej začne poplačevati (in ne da ima potem še izgovore da mora najprej temu pa drugmu pa petmu). Lahko "zastavi" tudi kakšno premičnino pri tebi.
In kot je rekla zgoraj, časovna omejitev je pomembna - s samim sabo. Da če je rekel 3 mesece, si sam postaviš 4 mesece in če takrat še ni denarja, pač spokaš in greš.
Pa bodi pozoren - niso vsi, ki so ubogi in jamrajo, tudi zares reveži.
Default avatar
Sicer bi ti lažje odgovorila, če bi vedela, za kakšno vrsto dela gre, ampak načeloma ne bi. Če ta človek kot podjetje sprejme neko naročilo in rabi tebe kot izvajalca, potem te lahko plača, ko njemu plača naročnik. Če rabi tebe za izdelavo produktov, ki jih potem prodaja naprej, te tudi lahko plača, ko mu stranke te izdelke plačajo. Če je v takšnih težavah, da rabi ta plačila najprej za kritje stroškov (in potem zmanjka za plače), mu pa ne bi zaupala.
Default avatar
Še zmeraj čakam, da avtorica napiše, za kakšno delo gre? Eno je fizično premetavanje po skladišču, drugo pa nekajurna pomoč v pisarni!
Default avatar
Samo če bi šlo za delo, pri katerem bi dobil veliko izkušenj na področju svoje stroke.
Default avatar
Stvar je preprosta. Če delodajalec oceni tvoje delo za ničvredno, potem te ne potrebuje. Če te pa potrebuje, potem naj plača vse od začetka. Tudi če prideš prvi dan samo fikuse zalit in šalce od kofeta pomit, je to delo vredno določenega plačila, ker če tega ne bi opravil ti, bi ga nekdo drug, ki prejema plačo. Če se bo začelo pristajati na neplačano začetniško delo, bodo delodajalci to "začetniško dobo" vedno bolj podaljševali. Z enega meseca na dva, na tri, pol leta, leto... Skratka, če delodajalec išče nove delavce, ima očitno presežek naročil, ki na koncu prinašajo več denarja. Zakaj bi mu delal zaston, če je s tvojim delom zaslužil več?
Default avatar
Borat je napisal/a:
Tudi jaz, samo v tem primeru.
Naslednjih 14 dni bo ključnih.
Default avatar
Jaz sem, v bistvu se nisem dogovorila z delodajalcem, ampak sem hodila k njemu zaposleni delavki občasno na pomoč pri zelo specifični zadevi (ker sva se pač dobro poznali).
Ampak to mi je prineslo zelo dobra priporočila, ko sem menjavala službo :)
Default avatar
u2 je napisal/a:
Popolnoma se strinjam. Volonterstvo se je preveč razpaslo in kar vsi mislijo, da bomo delali zastoj. Kako bom pa v trgovini kaj kupila?
Default avatar
Bi se najprej pozanimala naokrog, koliko delavcem je obljubil isto, če jih je dejansko sploh kaj plačal ali pa vlekel za nos iz meseca v mesec, dokler niso obupali.
Default avatar
Ja.
Sem tudi že - ne sicer ravno za več mesecev, vendar za začetek pa.
Default avatar
Ne bi, ker je to izkoriščanje.
Elektrika, pa hrana..... tudi ni zastonj.
Denarja je dovolj za vse.
Default avatar
Kakšen avto vozi?
Default avatar
Ne hvala takih nategunov je na vsakem voglu dovolj .Če nima za plačo naj takoj
zapre podjetje .Ali pa naj zastavi svojo hišo za kredit potem bo imel za tvojo plačo in
za posel ,ki ga bo delal .
Default avatar
Tveganje je preveliko. Saj ni nujno da je nategun ampak malo poglej naokoli koliko je propadlih firm oz s.p. jev ljudi ki so isto imeli nekoč mišljenje "ko bo zalaufalo bom pa..." -OGROMNO .