Med.Over.Net

Nosečnost

Podpora, nasveti in vzpodbudne besede, ki vam pomagajo v trenutkih negotovosti, ko pričakujete otroka. Izmenjajte nosečniške radosti in tegobe.

Ovulacija

Default avatar

TaDejaaa

Pozdravljene,

iščem temo glede ovulacije pa je nisem zasledila na forumu, tko da se opravičujem če sem jo spregledala.
zanima me glede dnevov pred in po ovulaciji, kakšne znake imate, da točno veste kdaj se bo ta zgodila in kdaj je O že mimo, oz. kateri so tisti dnevi pred samo O ko lahko uspe zanositev? menstruacije imam sicer redne , ampak nikoli ne pridejo na isti dan (28 +/- 2 dni, včasih tudi kakšen dan več), zato tudi ne morem bit 100 % da se bo O zgodila glih na 14. dan ciklusa. na internetu sem zasledila različne odgovore, koliko časa naj bi spermiji preživeli v rodilih (nekje piše do 2 - 3 dni, spet drugje pišejo o 5 dneh)? recimo čist tko, da je ovulacija 14.dan, koliko dni prej je možnost zanositve? kateri dan ciklusa ne spada več pod "varne dni"?
Sama nimam nekih izrazitih znakov da se približuje O, poleg rahle bolečine v spodnjem delu trebuha (pa še ta ni vedno prisotna) je včasih opazen izcedek ,ampak je tega zelo zelo malo. testom za merjenje O ne zaupam, slišala sem precej slabih izkušenj, poskusila pa sem tudi z merjenjem BT, ampak mi ni pokazalo kaj izrazitega (že zaradi dela ki ga opravljam, si ne morem vsaki dan istočasno meriti temperato, in zato se ne morem zanašat na podatke). opažam pa da se mi dobr teden po M pojavijo mozoljčki, prsi so malo srbeče, ne pa vem ali je to znak O.
sicer nevem ali ima to kaj veze z dnevi O, ampak pri sebi sem opazila da je tam nekje okrog 10. dneva ciklusa ne glede na vzburjenost bolj boleča penetracija, v primerjavi z ostalimi dnevi (kolikor sem razbrala iz literature naj bi bil maternični vrat v prihajajoči O bolj občutljiv).
kakšne znake imate ve?
Default avatar

zmajxbn

zdravo,

naj ti povem po lastnih izkusnjah. V zadnjem mesecu me je tocno 10 dni po prvem dnevu menstruacije zacelo spikati po trebuhu, to spikanje je trajalo 6 dni. Imela sem tudi rahel izcedek in prav tako bolj boleco pentracijo kot v ostalih dneh. Mislim, da je to ovulacija. Je podobno kot pri tebi.
Default avatar

TaDejaaa

prvič slišim za opazovanje sline pod mikroskopom, bom pa poskusila, mogoče mi bo pa res še najbolj ziher pokazalo, glede na to da ni nekih specifičnih znakov pri meni. sprašujem namreč zaradi tega ker sva se s partnerjem odločila, da bova poskušala delati na bebiki. na 10. dan ciklusa sem imela odnost (kot sem že omenila je bil boleč) in isti dan sem čutila rahlo zbadanje v spodnjem desnem delu, trajala je par trenutkov. danes (12. dan ciklusa) me pa malo bolj boli oz. kar zareže ko se vsedem ali vstanem, ne spomnim se da bi imela kdaj tako bolečino. če je bolečina prisotna, to pomeni da je folikel že počil ali bo vsak čas? kolikšna je sploh možnost da bi (v tem ciklu) zanosila če je bil odnos na 10. dan ciklusa? vem da je priporočljivo imeti odnose na vsake 2 dni v plodnem obdobju, ampak če ima dragi takšno službo da je po več dni odsoten, je to malo težje izvedljivo. če ne pa upam na več sreče prihodnji mesec :)