Med.Over.Net

Družinska medicina

Odgovarjajo: Sašo Rebolj, dr. med., spec. družinske med. • Mojca Klančar Dolinar, dr. med., spec. druž. med.

Vse o splošni medicini, boleznih, zdravniških pregledih, zdravljenju, diagnozah in o tem, kako si povrniti zdravje.

Sašo Rebolj , dr. med., spec. družinske med.

SRebolj

Mojca Klančar Dolinar , dr. med., spec. druž. med.

Mojca Klančar Dolinar

Že od majhnega pa jo je privlačil zdravniški poklic, zato izbira študija ni bila presenetljiva. Na Medicinski fakulteti v Ljubljani je diplomirala leta 2003, pripravništvo in sekundariat je opravljala v Kliničnem centru v Ljubljani. Že med študijem jo je navdušila podeželska ambulanta družinske medicine s širokimi medicinskimi izzivi, zato je kasneje izbrala omenjeno specializacijo. Specialistični izpit je s pohvalo opravila leta 2012. Svoje paciente obravnava v ambulanti na Škofljici, ki je dislocirana enota Zdravstvenega doma Grosuplje. Nepokretne bolnike pa obišče na domu. V prostem času se kot ostali zdravniki stalno dodatno izobražuje in spremlja novosti. Znanje posreduje tudi mlajšim kolegom. Da lahko zadane naloge čim bolje opravlja in ublaži stres, ki je pogost spremljevalec zdravniškega poklica, pa si polni baterije in povrne nasmeh z druženjem s svojimi najbližjimi – možem, tremi otroki in starši. Z veseljem se povzpne na hrib ali goro ali se z družino odpravi na krajše potovanje. Če slučajno ostane še kaj časa, pa prebere kakšno leposlovje, napiše pesem ali ustvari kipec iz gline.

Tablete Alventa

Default avatar

rrcar

Zdravo,

eno leto in pol nazaj mi je psihiatrinja napisala tablete Alventa, ki sem jih jemal praktično pol leta, januarja prejšnje leto pa sem jih prenehal jemati.
Ko sem jih prenehal jemati sem čutil nek pritisk v glavi (možgani so jih očitno potrebovali).
Nehal sem jih jemati ker sem videl da ni učinka.
Vendar vedno bolj ko premišljujem a je možno, da kljub temu da sem jih takrat prenehal jemati, da se mi je stanje po dveh mesecih brez jemanja izboljšalo vendar so k temu pripomogle tablete, ki sem jih jemal nekaj mesecev, saj drugega vzroka ne vidim, da se mi je stanje pred 14 dnevi poslabšalo samo od sebe?

Lp
Default avatar

Enaaa

Pozdravljeni rrcar
Nisem zdravnik ampak iz lastnih izkušenj vam povem. Če boste vseskozi premišljevali o zdravilih, kako bi bilo, če ta zdravila ne bi jemal, kako se bom počutil, jemljem ta zdravila in boljše mi je in še in še bi vam lahko naštevala. To imate samo vi v vaši glavi in če boste tako premišljevali verjemite mi, da vam tukaj ne bo mogel pomagati niti naš vrli dr. Kersnik in nobeden psihiater. To imate samo v vaši glavi. Pojdite na to stran, ki ljudje imajo velike izkušnje in tam boste za vse izvedeli kaj vas muči. Vam priložim link:
lp, pa veliko zdravja vam želim


http://www.nebojse.si/Forum/
Default avatar

Janko Kersnik

Spoštovani!

Na žalost nisem prav dobro razumel vašega vprašanja. Ko prenehati jmati zdravila, v nekaj dneh ni več njihovega učinka, ker se v celoti izplavijo iz telesa. Počutej je takšno, kakršno pač je. Ne glede na prejšnje jemanje zdravil.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik
Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."