Forum.Over.Net

Starševski čvek

hrup po blokih- vas kaj moti?

Default avatar

slaba izolacija

Živimo v 30 let starem bloku kjer je precej slaba izolacija, sliši se vse od govorjenja sosedov, tv, glasba do seksanja, pralnega stroja itd
Vse skupaj je precej moteče in kar ne moremo se privadit.
Kako pa kaj pri vas, kakšno izolacijo imate kaj po blokih, vas kaj moti omenjen hrup ali ste se ga že privadili?
Default avatar

odvisno

Tudi jaz živim v takem bloku, 20 let, (blok je pa star ene 35 let) kjer se vse sliši, tudi mene... tko da to sprejmem, so pa obdobja, ko me moti, tudi če soseda povsem običajno govori v stanovanju, so pa tudi hvala nebu, obdobja, ko me nič ne moti in ne slišim nič.....

Nekaj časa sta me izredno motili dve študentki, ki sta se na novo preselili točno nad mano in sta mislili, da je svet dnevno-nočno njihov in sta razgrajali in noreli, pa sem potrpela en mesec, preden sem jim šla pozvonit na vrata in ju prosit za upoštevanje hišnega reda, vsaj ponoči. No, čez kak mesec rečem da več ali manj upoštevata, še vedno se zgodi, da kdaj pa kdaj zarobantita sredi noči, ampak, je to zdej bolj malokrat.... bo treba očitno še to potrpet....

Sicer pa, če vam ne gre, 'aklimatizacija' pa pojdite tam kjer ste bili dozdaj....
Default avatar

mene moti samo........

Mene moti samo to ko grem zvečer sosedi v vas in ko seksava je zelo glasna ,-)
Default avatar

mmmmiiiila

Tudi mi smo v starejšem bloku in se sliši, kar precej. Ampak moraš to sprejeti v zakup.

Mene bolj kot sam hrup moti to, da zornja starejša soseda, ki je v penziji, stalno posluša kaj se dogaja pri nas. Vedno, ko se srečava na stopnicah mi reče kaj v smislu, zadnjič sta se pa vaša fanta (imamo dva sinova) tako kregala, ali pa, sem slišala, da tudi ti gledaš poročila na poptv-ju.
Zdaj samo še čakam, kdaj mi bo kaj o mojem seksu povedala :)))

Mah, nimaš kaj. Tako pač je.
Default avatar

moteče

Živela v večih blokih. Najbolj me je motil seks, četudi tih, se je vedno slišala žimnica ( v treh različnih blokih). Pa, ko se vodo v wc potegne, nasploh točenje vode ipd.
Default avatar

ZELO ZELO

Mene moti, ker ima sosed pred vrati omaro (na skupnem hodniku), čevlje in pepelnik! Kadi pred vrati!!
Tudi ko ima obiske, kadijo trije pred vrati v skupnem hodniku.

Pa ravno prebelili smo hodnik! On svoj domek špara, kadi pa na hodniku, ker itak bomo vsi belili, ko bo spet potrebno. Da ne omenjam, ko kuha, da lufta na hodnik, ne pa, da bi odprl okno v svojem fletu.

Kakšni zvoki me pa ne motijo! Če pereš ponoči, itak ker je tapocen tok. Če se kdo umiva - okej, to je 10 minut.
Kmetavzarji ripsajo s stoli, hodijo kot sloni - tega pri nas ni.

Saj doma tudi ne živim v smrtni tišini, da bi vse slišala od sosedov.
Default avatar

Onainon

Jaz živim v bloku, ki je star 40 let. Izolacije v bistvu ni, tako, da se sliši vse. Je pa velika razlika med sosedi, saj, če so vsaj malo normali, se to dogaja redko, medtem, ko nekatere slišiš vsak dan. Jaz imam silno srečo, da so, zaenkrat, stranski sosedje zelo civilizirani in ne zganjajo hrupa. So tudi zaposleni čez dan, zato ponoči spijo. Sem jim že povedala, kako sem hvaležna, da imam njih za sosede.
Je pa spodaj galama, kjer so brezposelni in ne vedo kaj bi počeli.
Pomagaš si tako, da imaš prižgan televizor in ne slišiš pogovora, pa malo debelejše preproge, slušalke naglavi in malo nežne glasbe. In, ne, ne navadiš se, posebej ne ponoči, če veš, da moraš zjutraj na delo in biti nasmejan in priseben.
V glavnem, ni toliko pomembno, kakšen je blok, ampak kakšni so ljudje, ki v njem bivajo.
Default avatar

seveda me je motilo

Ko sem nekaj časa živela v bloku (med študijem, prej pri starših v hiši), me je motilo vse. Pa je bila novogradnja....
Motilo me je že, če sem slišala, da nekdo hodi po stopnišču in se pogovarja na hodniku v bližini naših vrat. Pa wc, pa voda, topotanje, premikanje stolov... Ni da ni.
Takrat sem dojela, da pač nisem za v blok.
Default avatar

66

V večini blokov se sliši voda od tuša , trda hoja po petah , hard dretje frocov , muzka in če so stene hodnika samo 10 sm betona še petke .
Najslabši pa so starejši bloki iz AB kjer še niso poznali in ni bila pomembna zvočna izolacija 60 , 70 , 80 leta v 90 se je to potem izboljšalo .
Default avatar

zdaj je enako

66 je napisal/a:
Aja. No jaz sem očitno naletela na slabo gradnjo, in to 2x. Novogradnja, vila blok na Viču, pa vila blok iz Šmartnega pod Šmarno goro, l.98. Obakrat je bila katastrofa, čeprav so bila stanovanja "luksuzna".

Kaj doživljajo pa reveži v Celovških konjušnicah, pa si ne upam niti pomisliti - glede na to, da je Hilda gradila s polovičnim materialom.
Default avatar

66

zdaj je enako je napisal/a:
Vila bloki so znani po slabi zvočni izolaciji . To so v bistvu malo večje hiše in ne bloki z tankimi vmesnimi stenami.
Bloki kot so recimo Mobitelovi v Župančičevi ali Glavarjeva rezidenca imajo zvočno izolacijo zelo dobro uštimano .
Default avatar

pri meni ok

Pri meni se sosedov praktično ne sliši. Blok je novejši, novogradnja. Slišim edino zgornjo sosedo, če ponoči vklopi pralni stroj. Imam ljubi mir, sem zelo zadovoljna.
Default avatar

mandarine tree

Ne moti me nič, razen joka in pritoževanja otrok. Ne vem zakaj, to me čisto vrže iz tira, nečloveško se otroci znajo dret, ne popuščajo in res je grozno to poslušat. Spuščanje vode, pralni stroj, glasen pogovor, tv, glasba, tudi seks...sploh ne opazim, čeprav ni potiho. Ok, pa vrtanje in brusenje me spravlja ob živce, samo to je zelo redko, ne kot pamžovje, ki redko potihne. Aja, pa še to - dere se vedno en in isti, večine otrok sploh ne slišiš.
Default avatar

O ja,še kako!

Že dobrih 10 let nisem več v bloku,iskreno vam povem,da je bilo bolj znosno.Stanovanje v bloku sem zamenjala za samostojno hišo (pa ni samostojna,ena stena za 2 hiši),kamniti zidovi,primorska.
Več kot leto dni je,odkar moj samski,60 letni sosed,ni več "samski". Veseli me da je tako,a kaj ko moram skoraj vsak dan,približno ob isti uri, (v neverjetni kondiciji sta) sem PRISILJENA poslušati takšen ropot,stok...,kot da se v moji sosednj sobi dogaja. Če TV dam bolj na glas,se bojim da bom motila svoje sosede na levi strani,spalnico imajo tam. Enkrat sem pop....la,in parkrat loputnila z roko po steni,za 5 sekund so nehali,in spet istim intezitetom nadalj. Tako pišem,kot da živim sama,imam moža,ki mi ne dovoli da jim kaj povem,pravi da oni na svojem imajo pravico "seksati",koliko,kako in gdaj želijo,da bi bilo bolj pametno,če bi se jaz malo "več ukvarjala s sabo in z našo spolnostjo".
Ne razume,da me TO tako živcira,nobenega v življenju se nisem slišala,niti poslušala,zakaj njih
moram??? EVO,SO ZAČELI !!! (dobrih 20 min. bo trajalo) Če se odpravim prej spat,spet ni dobro,ker me zbudijo. Ah,ne vem kaj in kako bom to uredila,OB ŽIVCE ME SPRAVLJAJO !!!
Default avatar

kričač

mandarine tree je napisal/a:
Daj temu otroku pokloni nasmeh, prijazno besedo! Liziko! Poklepetaj z njim in mu povej, da te skrbi, ker je nesrečen, da krči, joka..... Povej mu, da ga slišiš! Da zato trpiš TI.

Povej mu, da ni sam!
Default avatar

so še slabši

Novejši bloki so še slabši, pač če si v bloku je to tako. Jaz sem že celo življenje, me nič ne moti, je pa res da so si bloki različni in da morda imam srečo da ni vse tako glasno. Slišim pralni stroj, odklepanje vrat, pogovor na balkonu, to je pa skoraj vse. Brat pa je v novejšem bloku in se kar veliko sliši, od potega vode v wc - ponoči je moteče, do telefonskih pogovorov, celo budilka se sliši.....no toliko o novih blokih.
Default avatar

ubitačno, hahaha

so še slabši je napisal/a:
Jaaaaa, da enmu zazvoni budilka - driiiiiin, drrrrrrrriiin, driiiiiiiinnnnnnnnnnn...... v tretjem štuku in zbudi
cel blok.......hahahahahaha.............. ob 04.45 uri..............
Al' pa da greš ponoč lulat in ne upaš potegnt vode :-))

Nam je hecno, če pa doživljaš je pa hudooo!

Kaj pa tisti reveži, ki pridejo z nočnega šihta? Pa ga zbudi ena leva soseda, ker ob 9.45 uri klofa tepih na balkonu? Ali se z okna dere znanki v nasprotnem bloku: "Kako si, a ti še cveti ciklama?"
Peesda, pojdi k njej in čoftajta!!

Hudo, res!
Default avatar

9krat7

Še v nekaterih hotelih me ta hrupneznosno moti.
V bloku ne bi mogla živeti.
Default avatar

kje pa živiš?

9krat7 je napisal/a:
V gozdu? Pa še takrat te zmoti kakšna živalca. V hiši? Vau, kok morte bit zdele veseli, k vam nau treba plačat za komfort.
Default avatar

kr_ena222

kje pa živiš? je napisal/a:
Kaj te pa briga kje živi? Si že oblajala vse sosede ta teden pa se zdaj vtikuješ še v lajf neznancev? Kje živiš ti ko si tako popadljiva, da te nihče na gobec ne pritisne da bi utihnila in te mirno prenašajo?!