Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek POSPEŠITI HUJŠANJE – vidni rezultati

POSPEŠITI HUJŠANJE – vidni rezultati

“Sladkor je strupen! Sladkor? Kater sladkor, katera vrsta? Večina. Ves sladkor. Ja strupen.
Večina prečiščenega sladkorja je škodljiva za skoraj vsako človeško telo in zagotovo spodbuja debelost.

Le kako je lahko sladkor tako škodljiv? Saj je vendar tako dober in so nam ga že od otroštva naprej naše mame velikokrat brez okrevanja ponujale? In mamam lahko zaupamo, mar ne?

Bistvo je:
Sladkor spodbuja trebušno slinovko, da proizvaja inzulin, to pa je hormon, ki odvečni sladkor hranjuje v maščobe, inzulin pa sporoča jetrom naj tvorijo horesterol. Jupi in imamo posledice: debelost, povečan horesterol, bolezni srca in ožilja, diabetes…

Zato proč s sladkorjem in boste:
-shujšali
-znižali raven horesterola
– dosegli boljše počutje
-povečali energijo
– postali bolj vitalni
– pomagali pri zdravljenju diabetesa
– in ohranili zdravje!

Ne redimo se zaradi maščob, ki jih pojemo, pač pa zaradi sladkorja, ki ga pojemo in se v presnovnem procesu spremeni v maščobe, ki jih telo shrani.

Kje pa je sladkor? Vemo, da je v vseh sladkarijah, skriti sladkorji pa so še: v kečapu, majonezi, v krompirju, rižu, testeninah, vseh vrstah kruha, v skoraj vseh konzervah, v vloženi zelenjavi, tudi v jogurtih, celo v navadnih…

Na nas pa je ali smo se sladkorju sposobni upreti in spremeniti prehrambene navade, s tem pa veslati proti toku današji indrustriji hrane in namesto procesirane izbirati najkrajšo pot od kmeta do naših vilic?

OBVEZNO Preberite spodnji članek. Priporočam v branje:
http://www.delo.si/zgodbe/sobotnapriloga/grenka-resnica-o-sladkorju.html

Hvala za tole, je zelo poučno.
Lep pozdrav!

”Sladkor je strupen! Sladkor? Kater sladkor, katera vrsta? Večina. Ves sladkor. Ja strupen.
Večina prečiščenega sladkorja je škodljiva za skoraj vsako človeško telo in zagotovo spodbuja debelost.

Le kako je lahko sladkor tako škodljiv? Saj je vendar tako dober in so nam ga že od otroštva naprej naše mame velikokrat brez okrevanja ponujale? In mamam lahko zaupamo, mar ne?

Bistvo je:
Sladkor spodbuja trebušno slinovko, da proizvaja inzulin, to pa je hormon, ki odvečni sladkor hranjuje v maščobe, inzulin pa sporoča jetrom naj tvorijo horesterol. Jupi in imamo posledice: debelost, povečan horesterol, bolezni srca in ožilja, diabetes…

Zato proč s sladkorjem in boste:
-shujšali
-znižali raven horesterola
– dosegli boljše počutje
-povečali energijo
– postali bolj vitalni
– pomagali pri zdravljenju diabetesa
– in ohranili zdravje!

Ne redimo se zaradi maščob, ki jih pojemo, pač pa zaradi sladkorja, ki ga pojemo in se v presnovnem procesu spremeni v maščobe, ki jih telo shrani.

Kje pa je sladkor? Vemo, da je v vseh sladkarijah, skriti sladkorji pa so še: v kečapu, majonezi, v krompirju, rižu, testeninah, vseh vrstah kruha, v skoraj vseh konzervah, v vloženi zelenjavi, tudi v jogurtih, celo v navadnih…

Na nas pa je ali smo se sladkorju sposobni upreti in spremeniti prehrambene navade, s tem pa veslati proti toku današji indrustriji hrane in namesto procesirane izbirati najkrajšo pot od kmeta do naših vilic?

OBVEZNO Preberite spodnji članek. Priporočam v branje:
http://www.delo.si/zgodbe/sobotnapriloga/grenka-resnica-o-sladkorju.html%5B/quote%5D

Zatakni si ti lepo ta nasvet. In ga celo upoštevaj. A res še vedno stoletni stavek velja ” če bo xy skočil v ljubljanico, boš tudi ti”, čeprav je to morda postala kar že trend, kar tako. Kot je kar tako včasih brez izkustev in učinkov, tako sploh mon, dobrodošel, da ne zmorejo niti zaradi pomanjkanja cukra, zmoreti niti povedati svojega mnenja. Če so že objavili članek. Govorila sem kot v množini, ker predvidevam, da je bila zaradi cukra za tri, sedaj je pa samo za eno. Čeprav v narekovajih.

Bom rekla, nič elegantno, zmanjšajte vnos hrane, ker jo pojeste nekatere na mon v enem dnevu za tri dni nekoga. Tu ni mišljena kriza! Ampak, toliko hrane, kot jo date vi vsakodnevno v sebe, jo imam za vsaj tri dni. Ker se potem res ne čudim, ker ne vem, kam daste. Ko sem bila aktivna , cukru se nisem odpovedala. In se mu niti ne sedaj. Vedno moraš vedeti, da je potreben Balans. Zato tudi skrajneži diet ne bi smeli razmišljati o tem, da če imate radi sladko in vam organizem pravi, da mu manjka nekaj sladkega, da mu le to odrečete. Ker vas bo v nasprotnem stalo dvojno.

Priporočam pa na slovenskem teritoriju zmanjšanje stresa, ker se v večini stres pozna nekaterim prav na kilaži, tudi zaradi tega, ker nimajo tako idiličnega italijanskega sloga. Predvsem pa tudi metabolizma, ki se očitno razlikuje od ene avtorice do druge. Čeprav ne miga več, ker se je prenajedla v drugo smer dolgih let.

A sama sebi pljuvaš v skledo – Otroci se rojevajo predebeli? A ne bi raje govorila le zase in iz tega naslovila kakšen članek?

Ja, se rojevajo predebeli, ker ste morda vi predebeli. Morda so pa presuhi, pa so potem že pri desetih letih predebelih, ker se bojite, da jim kos kruha ni dovolj in bo podhranjen, zato jih dopitate do stanja, ko postanejo tudi pri desetih letih zelo predebeli, o čemer govori statistika. Ni problem otrok, ki se rodi, očitno vi, ker menite, da vam seda še ciukr nagaja. Če boste zmanjale obroke ter same vnose, ker petkrat nadan res ni treba jesti kot kralj, boste tudi shujšale. Če se pa vzdržujete tako, kot se, pa niti ne veste, ali ste dehidrirani ali samo lačni in se mastite kar tako, tudi za zapolnjevanje praznine, naj vam še naprej raste … Leva polovica možganov je baje tudi za razum.

Sem bila v precepu, ali to napisaati ali ne. Tudi. če to urihtate, boste nekatere našle spet nekaj drugega, s čimer se boste “opravičevale”.

Move …

Sladkor sploh ni problematičen zaradi kalorij, ki jih vsebuje, ampak zaradi biokemičnih procesov, ki jih sproži v telesu. Nekaj je že zgoraj opisanega, ampak zadeva je dosti bolj kompleksna.

Poleg tega, da naredi totalno štalo s hormoni, da ne deluje več leptin, ki povzroča občutek sitosti, povzroča tudi odvisnost.

Zato zdravega sladkorja ni! Ker sladkor deluje v telesu enako, ne glede na izvor.

Meja zdravega vnosa sladkorja, ki ga je telo sposobno presnovit brez neke škode je 50 g na dan, oz. 200 kcal.

New Report

Close