ABC ginekologije in porodništva

Odgovarjajo: mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar

Dalacin in zgodnja nosečnost

Default avatar
Spoštovani,

na internetu sem prebrala veliko glede uporabe Dalacina v zgodnji nosečnosti, ki jo noben ne priporoča, zato se obračam na vas za vaše mnenje. Trenutno sem 7 tednov noseča in že več kot 3 tedne me muči močno vnetje (simptomi: rumen/zelen sirast izcedek, vonj, srbenje). Pred dobrim tednom sem bila pri ginekologinji, ki mi je predpisala Dalacin ter priporočala,da pred tem preizkusim Multigen aktiv gel , ki sem ga jemala en teden. Vnetje se mi je se poslabšalo, zato sem danes prvič uporabila Dalacin. Glede nato, da ga ne priporočajo v prvem tromesečju me zelo skrbi, vendar ne vem kaj naj naredim. Naj še povem, da sem se z vnetji borila že pred nosečnostjo in sem jih takrat zdravila s Canestenom. Zelo bom vesela vašega mnenja kaj naj naredim, saj res ne želim škodovati otroku.

Hvala za pomoč in lep pozdrav,
Default avatar
lahko uporabite tudi Dalacin, ker ne vem, zakaj bi ga v prvem trimesečju odsvetovali, razen seveda v sklopu splošnega "odsvetovanja zdravil v porvem trimesečju", ki pa je itak mimo, saj v primeru, da je bolezen nevarnejša od zdravljenja, itak zdravimo.
mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar

Lepo prosim uporabljajte iskalnik!

-----------------------------------------------------------------------------------
Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224
nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.
-----------------------------------------------------------------------------------

Moderatorji

mag. Stanko Pušenjak , dr. med., specialist ginekolog in porodničar
Stanko Pušenjak E-posvet