Starševski čvek

Energetska izkaznica

Default avatar
Energetska izkaznica: sporočite vladi, da potrošniki nismo in ne želimo biti le nemi plačniki neracionalnih, nesmislenih predlogov!
1. Ker predlagani način za nas, potrošnike pomeni le nov, dodaten strošek.
2. Ker predlagani način lastnikom ne daje druge izbire, kot da izkaznice naročijo pri zelo dragih strokovnjakih, čeprav gre le za vnos podatkov, ki jih moramo posredovati sami lastniki stavbe.
3. Zato ker želimo, da potrošniki imate izbiro (izbira med merjena energetska izkaznica, če njen izračun temelji na podatkih o dejanski porabi energije ali kot računske energetska izkaznica, če njen izračun temelji na podatkih o energetski učinkovitosti stavbe).

Oddajte svoj glas in podpišite peticijo

http://www.zps.si/okolje/energija/energ ... lacniki-ne
Default avatar
Ah dejmo s temi peticijami...
Smo preprečili nepremičninski zakon in še številne druge neumnosti s peticijami?
Bolj učinkovito bo, če vsak od nas vrže eno kocko na parlament.
Default avatar
Jebale vas glupe peticije!
Default avatar
Peticije zaležejo v državi, ki je vredna tega imena. Pri nas se pa politikom veselo j..e za ljudstvo in njegove vljudne peticije. Samo klin s klinom bo zalegel, ali pa tuja gospoda!
Default avatar
Te energetske izkaznice so bedarija - in je peticija čisto na mestu in hvalabogu je enkrat zps naredil še kaj drugega kot pa zobne paste in napravice za lupljenje kuhanih jajc testiral.

a je kej boljš na forumu cmizdit kot pa pač eno pa drugo pa tretjo peticijo podpisat?
Sej ne vem če je sploh katera peticija že kaj uspela - ampak vseeno vsako, s katero se strinjam, podpišem - in si mislim, da če jih bo dovolj in dovolj pogosto, da se bo začelo kaj spreminjati in tudi če peticije ignorirajo, če jih bodo dobivali pod nos, potem vsaj vedo, da spremljamo kaj vse počnejo. Že tako so nam preveč nekih zakonov podturili ko smo spali.
Pomoje je še premalo peticij. Več jih bo, več je verjetnosti, da se kakšna izbori skozi cel njihov aparat.
Ali pa pač posnemamo bosno in ko bo 44% brezposlenost, se končno zmigamo na ulice.
Default avatar
Jaz pa mislim, da bo v tej državi samo še civilna inciativa kaj dosegla, saj se gospodje sedaj prav norčujejo iz nas z raznimi neumnostmi, kaj vse potrebujemo in seveda plačujemo.
En tak primer je prav gotovo energetska izkaznica, ki ni nič drugega kot spet plačevanje nečesa, česar ne boš potreboval. Cene stanovanj določa trga. Sicer pa plačati nekaj, kar lahko zniža ceno tvoji nepremičnini?
Zato se strinjam uprimo se vsem tem neumnostim!
Default avatar
Ker se zna zgodit, da bom prodajala letos in bom rabila to izkaznico (menda), me zanima, ali jo lahko naročim v Avstriji? Imajo precej bolj prijazne cene in nekatere firme omogočajo tudi naročilo po spletu.

Najbolj noro se mi zdi, da bi za to, da bo nekdo prepisal podatke iz gradbene dokumentacije, plačala 500 evrov. Halo! Država bi morala pripraviti aplikacijo, kamor bi lastniki vnašali podatke in bi se energetska kartica sestavila sama. Saj tisti kw in prehodnost in materiali nekaj povedo le strokovnjaki, laik bo pa hotel videti položnico za ogrevanje.
Default avatar
Aja, mimogrede, link ne dela.
Default avatar
lastnicaa je napisal/a:
Mislim, da se nekaj govori, da bojo to delali samo "naši", ki bojo izbrani po razpisu, saj gre pravzaprav prav za to, da zaposlijo razne ing., ki jim manjka dela, saj gradbeništvo stoji.
Na žalost kar verjamem, da je to res.
Default avatar
atom...ant je napisal/a:
True!
Default avatar
404 - Vsebina #0 ni najdena

Meni je sporno to, da se predpisuje najnizja cena. To je navaden kriminal. Ce se gremo prosti trg, potem ne sme bit omejitve v nobeni smeri, sploh pa bi morali imeti moznost najemat tudi ostale EU strokovnjake. Kvaliteto izvedbe izkaznic naj pa preverja inspekcija, ce jim tako pase.

Je pa sama izkaznica en bull shit. Ne kaze realnih stroskov. Ko kupujem, pogledam poloznice. Gretje je lahko cenejse pri neizolirani stavbi na enem koncu mesta, kot v izolirani stavbi na drugem koncu, ki se ogreva prek neke skupne kotlovnice in jih izvajalec odira.
Default avatar
Miha14 je napisal/a:
Pri nas se ogrevamo prek skupne kotlovnice, ampak je zdaj mreža narejena tako, kot je treba, in plačujemo minimalno. Ko so nam velestrokovnjaki računali toplotne izgube, naj bi bila pa stavba ulala potratna. Samo naj mi povejo, kje še pozimi ogrevaš prek 70 kvadratov za 35 na mesec in ti je v stanovanju vroče. Ko bo imel blok še novo fasado, se bomo pa zgleda greli zastonj:) Toliko o strokovnjakih.