Forum.Over.Net

Starševski čvek

Vadba zjutraj pred službo tuširanje

Default avatar

telovadka

Tisti, ki ste pridni, da zjutraj pred službo doma še kaj potelovadite, tako v sobi za recimo 10, 15minut.
V kaj se oblečete in a se tuširate?
Za par minut vadbe se mi zdi malce komplicirano vse to preoblačenje in kar spada zraven.
Default avatar

zloba-grdoba

Zjutraj kar konkretno vadim in imam zato vedno enako proceduro: pol ure kardio, petnajst minut vaj za moc, potem raztezanje in ohlajanje + beljakovinski zajtrk - in potem normalna jutranja rutina, ki vkljucuje tusiranje in pranje las. Ne znam si predstavljat, da se po vadbi ne bi osvezila, pa tudi, ce bi vadila samo 10-15 minut.
Oblecena sem pa kar v majico, ki sem jo imela za doma prejsnji popoldan. Itak gre potem v pranje.
Default avatar

Tara_S

Jaz kar v pižami malo pomigam. Tuš pred službo pa itak v vsakem primeru.
Default avatar

Yo_

Z vadbo ali brez se zjutraj stuširam. A ti se ne?
Default avatar

jaz se ne

Yo_ je napisal/a:
Jaz recimo se ne. In velika večina ljudi, ki jih poznam, se ne. In?
Ne vidim razloga, zakaj bi se zjutraj tuširala, če se itak zvečer pred spanjem. Težav s prekomernim nočnim potenjem pa nimam.
Default avatar

zloba-grdoba

jaz se ne je napisal/a:
Tu je debata popolnoma odvec, ker nikoli ne bomo usklajeni. Eni NE MOREMO v sluzbo neosvezeni, nekateri BREZ PROBLEMA gredo. Vsak po svoje, vsak tako, kot mu ustreza.
Default avatar

telovadka

Zloba vsaka ti čast, bravo. Jaz se pripravljam na to, da bi vsaj malo pomigala, ne toliko kot ti. Recimo 10-15 minut bi bil že velik uspeh. Bolj tako kot Tara.
Default avatar

telovadka

Yo_ je napisal/a:
Ne, jaz se ne stuširam zjutraj. Se zvečer pred spanjem tuširam, ker ne morem it umazana, prepotena v posteljo.
Default avatar

Yo_

Ja, saj samo vprašam. Ker jaz se tudi zvečer stuširam, samo potem še ne grem ravno spat.
Default avatar

telovadka

Yo_ je napisal/a:
Ha, ha, jaz sem pa samska in grem po tuširanju spat :).
Default avatar

zloba-grdoba

telovadka je napisal/a:
Saj zacela sem zelo na easy: najprej 10 min orbitreka, pa potem postopoma vecala "porcijo". Ti pa priporocam jutranjo vadbo, predvsem iz dveh razlogov: zjutraj je vedno cas (ce se ti le da vstati), ni motecih faktorjev (telefon, otroci, gospodinjska opravila) in se lahko res posvetis sebi; poleg tega te pa taka vadba dodobra zbudi in ti da energijo za cel dan.
Zelim ti veliko jutranjih sportnih minutk :)
Default avatar

nečistunsko ampak higiensko

jaz se ne je napisal/a:
Bravo - osnovno higiensko je, da zvečer, preden se uležemo med rjuhe, s sebe speremo eventuelni pot, prah, odmrlo roževinasto povrhnjico. Tudi zato, ker se koža kot največji organ pospešeno obnavlja ravno ponoši in če ma na sebi plast sebuma, švica, odmrle kože, bolj slabo opravi svojo nalogo.

Si ne predstavljam pižame in rjuh takih, ki se vležejo not neumiti pred spanjem. Pocasto! Pa da pomislim, da se ženske cel dan pojcajo v spodnjicah, pa po možnosti še s ščitniki perila, pa ves urin ki ostane med labijami, nekaterim se tudi sirček dela ( yuuuuk), pa nožnični sokovi, pa seveda ostanki blata v analnem sfinktru, čeprav mislijo, da ni nič ostalo. In potem še v pižami zjutraj telovadijo, pa potem spet pižamo hop zvečer gor na neumito kožo..

potem se pa čudim, zakaj po Wcjih po službah toliko smrdi, ko odprejo pri opravljanju potrebe tisto neprezračeno mednožje, da te zaduši, ko malo kasneje za njimni not stopiš.

Nekateri pa res zavedno hranite svoje posteljne žvlace, vsak večer, pa čeprav m islite, da jih ni, ker jih s prostim očesom ne vidite!

Jaz se po vsaki vadbi tako zjutraj, kot zvečer stuširam - ker i da ni, da se ne prepotiš, švic so pa presnovki, kar je za ven iz telesa. Ker če se ne prepotite, potem ne delate vadbe pravilno in ne dovolj efektivno.
Default avatar

Yo_

zloba-grdoba je napisal/a:
Lažeš. Zjutraj je treba pse ven peljat in jih nafutrat. Potem moraš vsake 5 minut preverjat, če je froc res vstal. Pol se ti pa itak že mudi v službo :p
Default avatar

zloba-grdoba

Pri nas nimamo psov, sam enega plisastega delfina :) Ni treba ven lulat hodit.

Za tisto zgoraj, ki se je razkurila glede tusiranja pa pomembno obvestilo: nekateri se tusiramo zjutraj IN zvecer. Tudi meni je nepredstavljivo iti v posteljo tako, kot to zelo graficno in nazorno v svoji temi prikazuje "nečistunsko ampak higiensko"
Default avatar

telovadka

nečistunsko ampak higiensko je napisal/a:
Ti pa ne maraš preveč svojega telesa a ne?
Pa nenavadne izkušnje imaš, ker si nekatere stvari zelo slikovito opisala :) tako, da verjamem, da so to izkušnje.
Default avatar

Tara_S

telovadka je napisal/a:
He he, telovadka, dober odgovor.
Default avatar

nečistunsko ampak higiensko

telovadka je napisal/a:
Ohhh, ne…. se motiš. Ne maram le smradu, ki ga moram vohat zjutraj v trgovini v vrsti ob 7h, ko veš, da se oseba še ni umila od včeraj, pa med sodelavkami tako na wc-ju, kot v oblačilih po 8-10 ur. Ker se ne umivajo in nas dobesedno terorizirajo s svojimi izločki in smradom. ALi imajo okvarjene vihalne celice, ali pa res ne marajo vode vsaj 1x dnevno.


Obožujem svoje telo, sem srečna v njem, se odlično počutim in rada imam, da dišim po sebi, po svežem, ne po parfumih, ampak po umitem, zdravem… Sem srečna v svojem telesu in upravičeno pričakujem lahko od drugih nekaj osnovne higienske kulture, da mi ne poberejo apetita za tisti, pa še kak dodatni dan :P
Default avatar

telovadka

S takimi ljudmi kot se družiš, tak si. Res me čudi, da imaš toliko takih ljudi okrog sebe. Jaz jih nimam.
Default avatar

športnik_na_kvadrat

Vidim da se kregate glede tuširanja, ampak vsak ima svojo navado. Sam se pozimi tuširam samo po treningu, v toplejših časih pa dvakrat dnevno. Če bi pa pozimi telovadil še zjutraj bi se pa sigurno še zjutraj stuširal, vendar ne telovadim zjutraj, ker mi čas ne dopušča.
Po mojem je minimum enkrat na dan zvečer, v času študija sem pa imel cimra ko se je tuširal dvakrat na teden pa se ni zavohal.
Default avatar

babainpol

zloba-grdoba je napisal/a:
zgornji del napisanega....pridna si, mi posodiš 10% tvoje vztrajnosti!! :)))