pica
300 g moke
suhi kvas
ščep soli
2 žlici ol.olja
mlačna voda
testo zamesiš bolj mehko in pustiš vzhajati pokrito na toplem.
Ko se podvoji ga še enkrat premešaš daš na pomokan del pult in premesiš lahko dodaš še malo moke
če je premehko in razvaljaš v velikost pekača!
Nadevaš s pelati in mocarelo nato pa gor po želji!
Za en pekac (ne okrogla pica)
Cca 35-40 dag moke das v multipraktik, dodas 2-3 zlice olivnega olja in kvasec iz slabega deci mleka s pol kocke kvasa in scepca sladkorja. Po potrebi dodajas vroco vodo.
To je to, takoj ko je testo narejeno, ga lahko raztegnes, premazes s paradiznikovo omako, oblozis in das v vnaprej ogreto pecico (na maksimum).
Testo je se boljse, ce kot olje das olivno olje, v katerem so bili vlozeni suseni paradizniki in ze kar v testo dodas malo origana.
1/3 kocke kvasa das z malo cukra v malo mlacne vode vzhajat in to potem v cca 300 g moke, ki ji dodas malo soli, po obcutku mlacno vodo in malo olivnega olja. Pregnetes, da rata lepa masa in das vzhajat, potem se enkrat pregnetes in das spet vzhajat in ce bi se enkrat pol vzhajala bo testo res mega. Jaz ga potem raztrgnem res na tanko in oblozim pico. Ponavadi me vsi za recept sprasujejo, ze more bit dobro.
ščepec soli je v testu za moj okus nujen, da pica sploh ima kak okus. popolnoma neslano testo je zame neužitno[/quote]
Saj ne jes samega testa, ampak s slano oblogo in je vec kot dovolj soli 🙂
V bistvu je mojo pico jedel ze marsikdo in nihce prvic ni verjel, da testa sploh ne solim.
Ce pa pecem kruh, belokranjsko pogaco ali kaj podobnega, pa mora biti v testu seveda malo soli.
ščepec soli je v testu za moj okus nujen, da pica sploh ima kak okus. popolnoma neslano testo je zame neužitno[/quote]
Saj ne jes samega testa, ampak s slano oblogo in je vec kot dovolj soli 🙂
V bistvu je mojo pico jedel ze marsikdo in nihce prvic ni verjel, da testa sploh ne solim.
Ce pa pecem kruh, belokranjsko pogaco ali kaj podobnega, pa mora biti v testu seveda malo soli.[/quote]
enkrat samkrat sem imela čast jesti neslano testo pri pici in še vedno pravim, ne hvala
slan nadev nima nič s tem, če je testo neužitno.