Starševski čvek

Dost mam , živjo mami mi bi prišli.......

Default avatar
Petek popoldan : živjo mami , živjo ??? (hčerka), mami mi bi prišli v nedeljo na kosilo , lahko?? ja seveda , super mami pridemo ob 13h , dobro !
Naslednji petek : živjo mami , živjo ????? , mami mi bi v nedeljo prišli na kosilo ob 13h , prav kosilo ob 13h
petek, živjo mami za nedeljo saj lahko kosilo ob 13h , ja lahko torej kot običajno ob 13h, ja mami super si !!
petek , živjo mami , živjo hči sem te ravno hotela klicat z atijem bi v nedeljo prišla k vam na kosilo , hmmm khhm , aaaaa joj smo mislil it v nedeljo na izlet , se bomo za drugič zmenil , prav hči pol pa drugič.
petek, živjo mami , živjo hči a za to nedeljo velja bi midva z atijem prišla na kosilo k vam , hmm, jaaa, khm aaaaa jooooj smo povabljen na obisk a lahko drugič, ja ni problem hčerka ti kar poklič kdaj.

že nekaj petkov ni klica :))
Default avatar
Primer lepega odnosa mami-hči.
Default avatar
nedeljsko kosilo je napisal/a:
Razvadila si jo ti, zdaj pa misliš, da bo folk s tabo potegnil. Ni šans, to, kar si sem gor napisala njej pošlji!!
Default avatar
haha, točno tako je bilo pri nas :)
zdaj je mir, skuham za naju nekaj običajnega, po kosilu pa k hčerki na kavo, so doma - niso šli na obisk :))
Default avatar
šajana je napisal/a:
Točno, razvajena je in starši ste odgovorni za to, zdaj pa nosite posledica. Poleg razvajenosti je verjetno tudi egoistična in brez razvite empatije za "vračanje uslug"!
Default avatar
razvajena je ja je napisal/a:
In pri katerih letih točno je človek sam odgovoren zase in se ne more več izgovarjati na vzgojo? Pri petnajstih, tridesetih, še v penziji ne? Osebne odgovornosti ni več, samo izgovori?
Default avatar
Evo, in zdaj lahko v nedeljo dopoldne visiš na forumu. A ni fino?
Default avatar
Nimate pojma, ko pišete, da je sama kriva, da jih je razvadila. Nič ne rabiš razvadit, normalno jih vzagajaš, tudi vzor si jim dober ali vsaj normalen, pa se zgodi tole.

Danes je to pač tako, kot starš se trudiš, daš od sebe vse najboljše in kar znaš in zmoreš, potem pa se soočaš s takimi in podobnimi zadevami. Od tega, da te naenkrat več ne poznajo in pozabijo nate, do tega, da te mogoče obiščejo samo 1. v mesecu, do tega, da te izrabljajo za nedeljsko služkinjo.

Zelo malo otrok pa pokliče svoje starše kar tako, da povpraša kako so, če kaj rabijo. Take lahko iščeš z lahterno, samo daj, daj, daj, daj, daj......

Mislim, da ni problem v starših ali vzgoji, ampak v časih v katerih smo se znašli in pa okolje oblikuje sploh mladega človeka.

Že to, če človek živi med takimi "hijenami", ki se tu oglašajo, potem se ni za čudit, da še lastni otrok izgubi kompas.
Default avatar
Jaz pa podpiram tole mami. Kerne jamra, ampak je lepo povedala kako je uredila stvari.

Jest grem pa dons k svoji mami na kosilo :)

Ker ona pa kuha tanarbolš.

Primož
*************************************************************************************
www.mgc-bistrica.si

Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben.
https://www.facebook.com/med.over.net
Default avatar
Moje čestitke za tvojo streznitev. Kar tako naprej!!! SPOŠTUJ SE, nisi narobe vzgojila kot nekateri modrujejo, bila si prava mama, otroci pa brez razumevanja kot povsod.
Default avatar
leelee_nepr. je napisal/a:
sem se nasmejala. Se je kar za vprašat, katero opravilo je za izbrat. Jaz bi 1x na mesec skupno kosilo v gostilni.
Default avatar
Pri nas pa babice zamerijo, če nočemo priti. Smo hodili par let skoraj vsak vikend, sedaj pa si želim biti tudi malo doma v miru. In se moram prav zagovarjat. :(
Default avatar
leelee_nepr. je napisal/a:
Ni za verjet ampak je res !
Zanimivo je tole brat, kot običajno je seveda tastara kriva , hehehehe ampak moja ocena je, da je tukaj gor večina takih, daj, daj, daj, zato tako ihtavo obtožujejo , ker imajo slabo vest , ker starše pokličejo samo, ko kaj rabijo, v obratno smer je nemogoče da bi sploh pomislila , ja kaj vama pa manjka, penzija mirno življenje , gresta kamor hočeta , nobenih obveznosti ( tako pravi večina na SČ)
Hčerkice in sinkoti, kdaj ste poklical starše in jih povabil ven , vsaj na kavico , izlet, tortico , večina kot berem tukaj gor , ko je treba natočit gorivo , tastara dva bosta dala za bencin , midva pa za kofetek no pa morda še tortico zraven , večina vas je izkoriščevalcev sploh pa tisti k ste sedajle na to temo tok kritični , poglejte vase in se zamislite .
Default avatar
Pri nas povabi tisti, ki se mu ljubi kuhati in potem še pospraviti!
NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!
Default avatar
Sploh ni bilo tako mišljeno. Seveda se mi ne zdi prav, da je odnos tako enosmeren, da starši samo dajejo, otroci samo prejemajo.

Ampak sam način reševanja problema je pa blazno nekonstruktiven za moje pojme. Saj si jo fajn zatrla, sploh ne upa več poklicat. Še vedno ste pa familija in bi bilo lepo, če bi se še naprej dobivali na kosilih. Zato bi bilo pomoje bolje, če bi se z njo lepo pogovorila o tem, kako bi v bodoče ta kosila izgledala. Ne, da jih zdaj pač ni več.
Default avatar
leelee_nepr. je napisal/a:


A ti se bojiš, da bodo zdaj izgubili vse socialne stike? Pri takih hčerah se ni za bati. Mislim, ne konča se izkoriščanje tako zlahka. Zdaj ne bodo več imeli skupnih petkovih kosil, bo pa hčera verjetno enkrat potrebovala malo (nepovratne) finančne pomoči pri adaptaciji stanovanja, nakupu novega pohištva, morda avtomobila... Pa bo spet telefon zabrnel. Tako pač danes delujejo tisti, ki se tolčejo po prsih, kako so vse sami s svojo iznajdljivostjo in spretnostjo ustvarili, hehehehe.
Default avatar
leelee_nepr. je napisal/a:
Kot berem je ali bi ti bilo tebi takoj jasno zakaj je mama tako postopala , zakaj bi jaz sedaj klicala saj je rekla , da pokliče na kosilo !!
Saj se slišimo čez teden , samo okoli kosila je zveza prekinjena verjetno so motnje na repetitorju .
Default avatar
A nisem fouš? je napisal/a:
Za nepovratno finančno pomoč bo lahko zaprosila EU, pri naju je sigurno ne bo !
Ampak to je že druga zgodba , ki pa je tudi zanimiva .
Default avatar
Pri nas pa mami pride večkrat k nam na kosilo, mi pa k njej recimo 2x na leto, pa smo je prav veseli vsakič, ko pride. Enako velja za taščo. Nikoli nisem pomislila, da je to kak napor/strošek za nas. Mislim, da bodo prej starši pogrešali družbo mlajših kot obratno. Vsaj tako je pri nas. Preživljamo se sami in že dolgo ne potrebujemo pomoči staršev, če pridejo na obisk, smo jih pa vedno veseli.
Default avatar
Če tole ni provokacija, ne vem no, da mama tako razmišlja o svoji hčerki. Meni se zdi zelo grdo.