Starševski čvek

Spodnje perilo, ne razumem?!

Default avatar
Spodaj berem eno temo o spodnjem perilu. In nikoli nisem pomislila, da bi locevala spodnje perilo za doma in spodnje perilo za v sluzbo. A to delate slecene, da je potrebno locevati ali se dajete dol s sodelavci ali...?
Ne razumem, zakaj so za doma dobre navadne gate, na siht pa je treba v cipkastih?
Jaz recimo ves cas nosim brezsivne brazilke od Intimmissija, zgoraj pa pac modrcek, prilagojen na izbrano oblacilo, kar pomeni da ne bom oblekla crnega modrca pod belo majico niti doma, niti za v sluzbo. Razsvetlite me prosim, v cem je fora.
Default avatar
Tudi meni ni čisto jasno, ampak vsak po svoje..
Sploh se zvečer še raje bolj "polepšam" tudi z lepim perilom za svojega moža, za koga se pa bom;)?
Tangice, čipke. Samo ne tiste cenene:
Default avatar
Za doma je vse dobro, so zanemarjene za v službo pa za k zdravniku je treba pa lepo se oblečt.
Kr neki, ampak tudi takšni ljudje so.
Default avatar
Zmedena sem je napisal/a:

Mene osebno zelo razkuri, če sem v izmeni s sodelavko v navadnih gatah.
Groza!!!
Default avatar
Jaz tudi ne ločujem perila za doma ali pa za v službo. Pač se prilagodim. Če oblečem za v službo belo srajco itak, da pod njo ne bom nosila črnega modrčka, ampak belega. In tega imam potem tudi za doma še naprej. Ampak pač ja ločim pa spodnje perilo za "ven" - ko greva z možem na kakšno večerjo ... pa ne bom oblekla nekih starih gat ampak nove tangice. Takrat hočem biti pač čim bolj seksi. Drugače pa ne ločujem.
Default avatar
Tako kot imam oblačila za različne priložnosti, tako imam tudi spodnje perilo in kakor kombiniram oblačila glede na materiale in barve, tako kombiniram tudi spodnje perilo med sabo in z ostalimi oblačili.
Meni je najbolj normalno, da če oblečem fine hlače, fino krilo ali fino obleko, da potem ne oblečem navadnih belih bombažnih gat, ampak fine hlačke. Bombažno perilo nosim na trenirke in kavbojke. Prav tako imam ločeno perilo glede na letne čase. Meni je to normalno.
Default avatar
Če ne grem nikamor in posledično ne oblačim kavbojk, kril oz. fancy hlač, ampak trenirke ali pajkice, potem pogosto izberem tudi bolj komot spodnjice... malo starejše, malo večje, svetlejše). Kakšne so že malo natrgane ali pa razvlečene in mi v javnosti ni ravno, da jih vlečem gor. :)) So pa še čisto uporabne in koži bolj prijazne, kot kakšne, ki sicer noro lepo zgledajo.

Modrčke pa itak nosim doma druge, kot na oblačila za ven. Nosim 80F in rabim ornk podporo, da lepo stojijo, tudi doma nisem brez modrčkov s kostmi, a nosim kakšne starejše, bolj udobne, ki niso več kot oklep.
Default avatar
ločujem je napisal/a:
Točno tako. Se zelo nelagodno počutim, če imam trenirko in tangice ali čipkaste hlačke ali pa če imam elegantno obleko in navadne bele bombažne hlačke. Ne morem pomagat, taka sem. Se zrihtam zaradi sebe in ne zaradi sodelavcev. Ojej ... Nisem zamemarjena, redno se tuširam in hlačke tudi dvakrat na dan menjam ... Ve ste take, jaz sem pa pač taka. Mene nič ne moti.
Če imam bel zgornji del, dam pač bel modrček, če imam črn zgornji del, pa dam črn modrček ...
A ve ste pa take, da imate navadne bombažne hlačke in staromanske modrčke ter elegantne hlače in bluzo ... Prav smešno je tole ... Joj ...
Default avatar
Zmedena sem je napisal/a:
Če me udobnost ne bo ugnobila, me bo kakšna monka. Če bi rada deca dol dala, ne rabim čipkastega materiala, če štekaš?

Ne rabiš pa neke podobnosti, ki ni izvirna niti uporabljati. Zato obleci beš vedno pod belo, da ti tudi črn modrc ne bo nagajal. Pa pazi na tenke šive, ki so prilagojeni, če že želiš tudi hoditi po njih.

Ko imaš menstruacijo, imaš isto perilo? Ker mene zmoti, ko govorijo vsi o "istem".

V čem je pa fora, da ti pač ne prilagodiš niti modrca, kjer ne igra vloge barva njega, majčki, srajčki ali pa č imidžu, ki ga furaš?

Verjamem, da na moje vrline seksualnost besed uporabe hlačk in modrčkov, nihče ne bi padel. Zato, je kar ok vse skupaj. Zato niti ni pomembno, kako udobnost sploh zgleda.
Default avatar
Ej, mene pa zanima, zakaj nosite pod svetlimi bluzami bel modrc? Da se ga vseeno dobro vidi?!? :-)
Ce bi rade, da se cim manj vidi, mora biti perilo kozne barve.
Default avatar
No, jaz za na njivo in za travo kosit definitivno dam gor druge gate, kot če grem na šiht. Pač, na šihtu se preoblačimo, ni vedno cajta in placa za v kabino in je še kako pomembno, kaj imam na riti - babji kolektiv pač! Za kosit in za njivo plet dam gor zguzane, sprane, komot gate, itak da bombažne, v katerem pol manj švicam kot kakih fensi mikrofibra gatah s čipko. Isto je z modrci, ker na njivi je vseeno, a mi visijo do podna al sam do vrha zeljnate glave :)), kje drugje pa pač ne. Težko kapirat? Jah no, pa pač ne kapiraš, big deal :)
Default avatar
Doma nosim modrček brez kosti, bombažen, mehek, bolj športna izvedba, ki se mi kot tak ne zdi ravno primeren za v službo, za doma, za v trgovino so pa super.
Za ven pa nosim vedno modrčke s kostjo, nepodložene sicer, a dajo lepšo oporo.
Za tek in podobno pa športni moderček, ki lepo stisne in so prsa popolnoma pri miru.

Ne vem, kako ene lahko nosite stalno ene ta iste modrce, ne glede na to, kje ste, kam greste, kaj delate.
Jaz npr. v čipkastem modrcu s kostjo res ne morem na rekreacijo.
Default avatar
namen je napisal/a:
Za gate se razumem, samo pri modrcu pa? :-) Nekako je namen, da drzi joske na mestu nekje. Ne vem, ce jih imas ravno v visini kolen v naravnem stanju brez modrca?:-) Torej bi bilo vseeno, ce ga sploh ne bi imela? Ker pac ne sluzi svojemu namenu.:-)
Default avatar
Aha, sem pozabila napisat.

Jaz kupujem modrce za:
- namenjene za doma
- namenjene za ven
- namenjene za šport

ker če ločujemo perilo, to ne pomeni, da imaš pa za doma stare, strgane modrce s kostjo in podobno. Sploh ne, za doma si kupim nove, mehke, komot, za šport enako, za ven pa ravno tako.
Ni nobeni kapnilo, da je to možno?
Default avatar
Te vabim na pletje zevnka v podloženem modrcu s kostjo :) pa da te vidm, kok cajta boš zdržala ....

Ko si cel popone na gvavo dol obrnen v njivo, visi, seveda visi, ampak tam nismo za to, da smo lepi in šik, ampak z drugim namenom. Men je takrat bistveno, da me še modrc pa gate ne tišejo, me še vse druh dost...Do kolen jh pa za zdej še nimam, mrbit tud to še pride, kuga veš! Mam pa zelnate gvave letos do rit :) ;)
Default avatar
Razsvetlenje je napisal/a:
He he, ocitno nekatere razumemo tole temo cisto drugace. Seveda imam za sport sportni modrc, pa za pod svetlo bluzo bez barve, nimam pa modrcev locenih za doma in za sluzbo. Ker so modrci pac modrci - vsi primerni za v sluzbo in doma, noben ni raztegnjen in ne vem kaksen se. Tega si pac pri moji velikosti ne morem privosciti, sicer bi imela se vecje tezave s hrbtom. Priznam, da tudi meni ne gre, da nosite doma cisto druge modrce, ker so kao udobnejsi. Torej imate tiste za v sluzbo slabe, po moznosti napacne velikosti, napacen model?
Eh, tudi prav, jaz pac nosim iste doma in v sluzbi - oboje dobre.
Default avatar
namen je napisal/a:
:-) Hvala za povabilo, samo, priznam, da pletje ni moje najljubse opravilo, zelja pa resnicno ne maram. Vseeno pa pocnem marsikaj, ravno tak fizicno napornega - vse z modrcem, ki ima kost. Brez mojih 75 ff ne drzi nic na mestu ( vsaj ne tako, kot treba). In ne, nic me ne tisci, zuli, pac pa mi je predvsem zelo hvalezen moj hrbet.
Default avatar
Mene samo zanima, kako lahko nosite za doma znucane, strgane, sprane hlačke. Kaj pa to, če se vam nekaj zgodi in da morate iti takoj na urgenco? Sama tudi za v hosto ne bi mogla imeti takih hlačk.

Bi me bilo zelo sram na urgenci ... Ojej
Default avatar
Ko so mene nazadnje privlekli na urgenco, sem bila brez gat in ko si enkrat tam, so gate zadnja skrb in briga. Za doma ponosim stare in sprane za take reči, kot ena gor piše - pletje, obrezovanje, košnja. Pa med menzusom tudi "ta stare" pridejo na vrsto. A kdo razume ali ne, mi pa res dol visi, meni tako paše. Pa še modrci -. ja, te imam tudi ene 2 komada taka za "ta boljš", za vsak dan pa gladke, brez kosti, brez podložk, brez čipk, iz mikrofibre najrajši, s širokimi naramnicami. Kosti ne prenesem organsko, zato me vsak modrc stane od 65 € navzgor, ker je treba drugače zagotovit dovolj dobro oporo. Košara E ali F. Jih nimam prav veliko pri teh cenah.