Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

dopust z najstnikom

Default avatar

kak predlog

Imamo srednješolca in razmišljam o dopustu, ki bi bil zanimiv tudi zanj, ker ležati na plaži z mamo in očetom pri 17-ih letih ni ravno nek dopust za enega najstnika. Ne mi o tem, da naj gre sam na dopust s prijatelji, ker je to neizvedljivo! Že za hebeno novo leto je bil cel problem, ker nobenega od njegovih sošolcev starši nikamor ne pustijo, vsi so privezani na vrvico ali na popkovino ali karkoli že, kot da bi bil svet peklenska skušnjava in je edino pod starševsko perutjo primerno odraščanje enega 17-letnika! Groza skratka...

No, zdaj sem pojamrala, pa še vedno moram rešit dopust - torej kam, kak predlog, vaše izkušnje z dopustom z najstniki? Idej imam sicer ogromno, ampak so vse bistveno dražje od najema apartmaja na hrvaški obali za 10 dni... Torej mora biti nekje v tem cenovnem rangu.
Default avatar

em ...

Ja, kaj pa če bi njega vprašala, kaj si želi?

Kako naj mi vemo, kaj ga zanima. Ker je vseeno mal razlike ali je športni fanatik ali zgodovinski frik.
Default avatar

zakaj ne vpraša njega

Zakaj se pa o tem ne pogovoriš s svojim najstnikom? Vprašaj ga kaj bi on počel.

Lep dan :-)
Default avatar

MOJCA

Kaj pa če bi dopustovali koz do zdaj, le kakega prijatelja bi vzeli s seboj? Če jih same ne pustijo, mogoče bi šlo, čebi vedeli, da letujejo tudi starši poleg.

lp
Default avatar

spoznavajmo svet

Pelji ga čez lužo - vsak najstnik si želi v Anglijo, Ameriko - pa na kak vlakec smrti ali pa v zabaviščni park, tam vam ne bo dolgčas in nepozabno doživetje bo - vsi, ki so bili , to z veseljem potrdijo, drug svet. Da znajo potem tudi ceniti in vidijo, kaj imajo doma.
Najstnik si želi doživeti tudi malo takega življenja.

Lahko greste pa malo spoznavat tudi v okoliške države, z avtom je to pravo doživetje, ne z agencijo, da te vodijo, da si neodvisen od časa, da spoznavaš tudi v živo njihovo kulturo, zgodovino, pa tudi veliko zabave se najde ( Italija, Nizozemska, Francija,…)

Otrok ti bo za to zelo hvaležen, mu bo ostalo za vedno v spominu. Ne rabiš veliko denarja. Letalske karte so sedaj tako poceni, kot še nikoli dosedaj.
Default avatar

kak predlog

Itak, da sem vprašala in sinu je vseeno, karkoli samo da nekam gre, na morje pa ne bi. Je pa bolj znanstveni frik kot športnik. Šel bi pa recimo v New York in Tokio, kar je za nas finančno neizvedljivo.
Default avatar

brklc

17 letnik?

Jest bi tkole: Lej tle maš buđet, zrihti da se bomo meli fajn!
Default avatar

ne razzumem

Mi smo že v Oš vzeli kakšno hčerino prijateljico sabo. In naša družina tudi hodi vsako leto na dopust z še eno družino, na koncu so 4 otroc na kupu, najmanj. Moja rešitev je torej družba. Samo z vama bo dolgčas, seveda.
Sicer pa ena pripomba, pa brez zamere. Naš najstnik pri 15ih je milostno privolil, da gre letos še z nami na morje. Poleti ima zelo aktivno zaradi dodatnih aktivnosti, v katere je vključen.
Default avatar

bistvo organizacije in planiranja

kak predlog je napisal/a:
Karte za NYC iz Benetke: 400 eur….. Hotel v NYC malo stran od avenij, a še vedno v centru 110 USD na sobo za 4 osebe. Drago? Do Benetk te pripelje GoOpti ali sorodnik - daš za bencin in italijanssko cestnino.
Default avatar

kak predlog

spoznavajmo svet je napisal/a:
Amerika nam je malo predraga, v Anglliji smo bili, zabaviščne parke večinoma obdelali.
Razmišljala sem o tem, da gremo z avtom po Evropi, da si izberemo neko regijo, ki bi nam bila vsem zanimiva, da so dobri tehnični muzeji (Munchen in Dunaj smo si že ogledali), kak zabaviščni-aqua park, kaj podobnega, ampak ko preračunavam, ne spravim v budget.
Imate tu kako dobro poceni izkušnjo?
Default avatar

kak predlog

ne razzumem je napisal/a:
Naš čez poletje nima nekih aktivnosti oziroma so te, ki jih ima, neobvezne.
Tudi naš od 15. leta ostaja doma, ne hodi z nama na vikende, na dopust je pa še šel. Meni je res zelo žal, da ima take sošolce, da jih nikamor ne pustijo, ker vem, koliko sem jaz preživela s sošolci in se mi zdi, da je to čas, ko enostavno moraš doživeti te stvari.
Default avatar

spoznavajmo svet

kak predlog je napisal/a:
Tehničnih muzejev v Nemčiji, kolikor hočeš: naprimer BMW world v Munchnu je za 17-letnika odličen - skozi zgodovino. Navdihne tako male kot velike otroke.

Zepelin muzej:

http://www.zeppelin-museum.de

Tega je še in še, se ne morem sedaj vsega spomniti :)

Potem Italija muzeji, kjer so doma Ferrariji, Maseratiji in Bugatije- Modena, Maranello, ( trikotnik v radiusu 50 km).

http://www.initaly.com/regions/museums/vintage.htm
Vse obdelano - malo mlajši otroci kot tvoj navdušeni - vedno na takih potovanjih. Še vedno govorijo o tem, se vedno spomnijo, kako je bilo fajn.
Default avatar

kak predlog

bistvo organizacije in planiranja je napisal/a:

400€ za enega super, če gre en, če gremo pa trije, so to samo karte 1.200, spanje vsaj 5 dni, plus ostalo in smo hitro čez proračun. Bi pa z veseljem poslala sina s kakim prijateljem, brez problema, mu popolnoma zaupam.
Default avatar

na dopustu hočm mir

na morje smo hodili od 16 leta sami, brez popkovine svoje mame. če pa otrok želi iti s teboj je druga. mi za vsakega vzamemo s seboj prijatelja, ker se med seboj ne razumeta in imamo božji mir
Default avatar

za vse

Njemu ni do plaže, je vama do narave ali tudi do znanosti in muzejev? Če da, potem ni problema, greste v kakšno mesto in uživate po muzejih, galerijah, zoojih, v mestnem utripu, zvečer greste vsi skupaj še malo zažurat. Dosegljiva mesta so Barcelona, Dunaj/Bratislava, Amsterdam, London. Budimpešta (združite s kakšnim dnevom na Balatonu). Morda ne greste za 10, pač pa za 5 dni.
Z avtom Avstrija/Nemčija/ kakšno jezerce, malo narave, malo mesta (npr. tehnični muzej v munchnu).
Lahko tudi z avtom preko Prage do Berlina. Italija ... Toskana, Rim,
Dobra ideja je tudi potovanje (npr. jadranska magistrala), mate malo morja, malo zgodovine.
Kanarski otoki, Mallorca so tudi fini, če vam budget dopušča (bolj ugodni so aranžmaji pri avstrijskih agencijah, leti iz gradca). Malo plaž, malo raziskovanja otoka.
Sicer pa, kot predlaga predhodnik, naj on sodeluje pri pripravi načrta.
Default avatar

kak predlog

spoznavajmo svet je napisal/a:

Tale Zeppelin je super ideja! Pa še Nemčija nam nekako vsem sede.
Kaj se da kaj v Zurichu pogledat?
Pa v Liechtensteinu recimo?
Malo bi počili na Bodensee-ju, pa do Frankfurta... Ne bi bilo tako slabo.
Default avatar

Jalur

brklc je napisal/a:
Meni se zdi to dobra ideja. Naj pobrska po internetu, poišče par destinacij, prečekira prevoze, prenočišča,... pa potem skupaj izberete.

Moja je že za na Dunaj naredila cel projekt, ko je iskala poceni varianto.

Moja pubertetnica bi tudi izbrala kako prestolnico. London ali Amsterdam, npr. Kaj v Ameriki še raje, če je dovolj financ.
Default avatar

qwet

Malta je poceni. Karte iz Benetk (Treviso). Pa izredno zanimiva država. Hoteli/apartmaji poceni, hrana/pijača isto. Prevoz javni organiziran in zelo ugoden. Priporočam. V lastni režiji seveda.