Starševski čvek

Prijateljica užaljena, ker jo nisem obvestila, da sem rodila

Default avatar
Prijateljica je užaljena, ker jo nisem obvestila, da sem rodila. To je izvedela potem od drugih. Zdaj se drži name in v zraku visi tudi to ali bo krstna botra moji punčki.
Pojasnila sem ji, da sem obvestila samo moje starše in sestro, mož pa njegove starše in njegovo sestro in nikogar drugega, ampak ne razume in mi očita, da bi ji lahko poslala sms in da bi kot bodoča botra imela pravico izvedeti, da se je njena krščenka rodila in v nos ji gre, ker pač tega ni takoj izvedela, ampak kak teden kasneje in me je potem poklicala in mi očitala zakaj ji nisem povedala.
Meni gre pa na živce, da nima niti malo razumevanja do tega, da sem rodila in sem preokupirana z dojenčkom in res nimam časa za neke kaprice. Mislim, da je precej sebična (nima še otrok) in tudi z moje strani se prijateljstvo ohlaja. Jaz imam zdaj svojo družinico in res nimam ne časa ne energije za take pubertetniške muhe.
Kaj vi menite, bi jo res morala obvestit, da sem rodila ali se ona obnaša preveč egoistično in nezrelo?
Default avatar
Jaz menim, da prijateljici ravno nista, ne vem kakšni.
Default avatar
Če naj bi bila krstna botra, bi pa bilo lepo od tebe, da bi ji sporočila veselo novico.
Default avatar
Predvsem ti nisi prijateljica.
Koliko časa pa vzame poslani SMS prijateljici z obvestilom o skoraj najpomembnejšem dogodku v tvojem življenju?
Default avatar
Jaz tudi mislim, da nista neki prijateljici.

Če bi ti bila ona res tvoja prijateljica, bi jo ti obvestila prvo sekundo, ali pa tvoj mož.

In če bi bila ona res tvoja prijateljica, ti neobveščanja ne bi zamerila.

Res sta vsaka na svojem bregu.

Sicer pa te življenje nauči, da so samo moški lahko prijatelji. Žensko pa so KAČE.
Default avatar
Ona je vsa izmučena od poroda, vsa okupirana z otrokom pa naj smse pošilja okrog?
Če sta prijateljici, je prijateljica vedela kdaj ima rok, se je verjetno kdaj slišala z njo, zdaj pa ni mogla poklicat, da bi povprašala, če je že rodila?
Default avatar
Ja, tudi jaz menim, da nista nikakršni prijateljici. Vsaj pravi prijateljici. To, da se zaradi take reči drži, je bolano, to, da pa ti nisi sporočila njej, pa tudi kaže na to, da glih ne čutiš nekaj posebnega do nje. imam veliko kolegic, nekaj "boljših" kolegio in eno samo pravi prijateljico. Ji upam povedat karkoli, ji upam zamolčat karkoli, in se je ne bojim in mi ona ničesar ne očita. Se pa na koncu vse pomeniva, kar je za njo, kar ocenim, da ni, pač razume in sprejme. O mojem sexu je recimo nič ne briga, pa je stokrat najboljša prijateljica. To so stvari, ki so med mano in možem. ona tam nima kaj iskat. Sem ji pa že iz porodne sporočila, da sem rodila. Prej ko sestri. Pa ne SMS ampak sem jo prav poklicala, ob petih zjutraj (sestre tako zgodaj nisem upala) in sem jo zbudila in je vriskala z mano. Pa še botra ni.
Default avatar
matrno* je napisal/a:
Po moje tudi ne.

Moja generacija je rojevala v časih brez interneta in mobilnih telefonov, še stacionarnih ni bilo čisto povsod, ampak prijateljice smo izvedele za vsa rojstva čisto takoj za najbližjo žlahto.
Menda pač nisi okupirana z detetom 24 ur na dan? Kak SMS poslat traja glih kako minutko al pa dve... Če ti je do tega, seveda.
Default avatar
Po moje bi ji mogla sporociti,saj sta vendar prijateljici!! Poleg tega pa naj bi bila se botra! In pravis, da se s tvoje strani ohlaja prijatelstvo....pa pravis da nimas moci in energije za kaprice? Hmmm potem je res boljse,da te tvoja prijateljica " zapusti " in da niti slicajno ji botra tvojemu otroku,saj ona take prijateljice res ne rabi.
Default avatar
Kaj pa je tiste tri dni, ko si bila ti v porodnišnici, počel srečni očka? Menda je imel deset minut časa za napisat en sam samcat sms in ga poslat na tistih 10 cifer?

Vedno bolj pretiravate s temi dojenčki, po novem še prijateljev nimate časa obvestit o srečnem dogodku, pa prve pol leta itak ne sprejemate obiskov (in se je treba ne samo najavit, ampak tudi čakat kot na avdienco pri britanski kraljici), tašče imajo itak dovolilnico za enkrat na mesec, mame smejo pa samo futer nosit in prit likat.
In potem v tem slogu dalje do smrti, ker ne, s polnoletnostjo se tole metanje ven z materinstvom seveda niti slučajno ne konča.
Default avatar
Danes nekako vsi pričakujejo sms po rojstvu otroka. jaz npr. sem si vzela 5 min in obvestila vse, ki so mi blizu. Domače (tako moje kot moževe) pa je takoj po porodu poklical mož in jih obvestil. Sploh ker so vsi bili napeti, ker je tolk časa trajalo.
Default avatar
joj no je napisal/a:
V tednu dni od poroda pa menda vsaka novopečena mati ali oče najdeta čas da o svojem naraščaju obvestita tiste, ki jima nekaj pomenijo.
Tale prijateljica očitno avtorici ne pomeni nič. In to nekaj pove o avtorici in njunem "prijateljstvu".
Jaz bi bila tudi užaljena. Upravičeno.
Default avatar
Nisi prijateljica!
In na podlagi česa si jo izbrala za krstno botro? Na podlagi njene denarnice?
Ker sori, če si lahko obvestila svoje starše in sestro, bi potem lahko tudi to prijateljico, ki si jo sama izbrala za botro, torej si jo TI sama POSTAVILA V ISTI RED KOT DRUŽINO!

Prijateljica je upravičeno užaljena in se upravičeno sprašuje o tvojem prijateljstvu.
Default avatar
Ve ste pa res ene prave mone. Saj je obvestila najožje, najbližje. Ti pa naj potem naprej povedo, a to tako?
Zdaj pa naj mamica pošilja sms. Zakaj le? Obvestila je svoje ti pa so obveščali naprej. Ta prijateljica pa očitno ni zadovoljna, ker jo je obvestil očka, ne mamica. Torej je bila obveščena.
Default avatar
Zdajle prav tuhtam, kako bi to zgledalo.

Dva tedna po porodu jo pokličeš: Čuj, pred dvema tednoma sem rodila, ime mu je Franci, tri kile, 50 cm ... A bi bila botra?

Ja mene bi pobralo no.
Default avatar
joj no je napisal/a:
Ni bila obveščena, ampak je izvedela. Kak teden po porodu.

Če bi komplicirala samo zaradi cifre, s katere je bil poslan sms, bi verjetno vsi rekli, da je ta prijateljica koza.
Default avatar
jaz imam 3 najboljši in take bi sigurno obvestila, prej kot sestro, ki jo sovražim, heheheh. drugače pa menim, da ti ni ravno prijateljica.

lahko bi dala pa na fb in bi vsi vedeli v 2 min
Default avatar
Meni se to zdi tako grdo,podlo in skratka avtorica full full grdo res.

Ob tem se spomnim svojega primera,moja prijateljica,v jaslicah sve bile skupaj,v osnovni šoli in tudi v srednji sve se družile. Je doma od mene 5 metrov,celo življenje sve kofetkale,skupaj žurale,praktično ena zraven druge živele. Sem jo bodrila,ko se ji je sfrkljalo pa je svojega 7 letnega tipa pustila pa odšla za 6 mescev v tunizijo pa tam gonila tunizijce pa z njimi spala,dokler ni nazaj prišla.Potem je šla nazaj s svojim skupaj,sem ji tudi to stala ob strani,pa je zanosila,sem ji stala ob strani,nima službe,nima šole,nima nič,v sobici je živela doma,oba s tipom,sem ji zrihtala oblekce,sem ji zrihtala bodije,vse. Na koncu ko se je fantek rodil sem dala pa še 60 evrov,od socialke ki jo imam za nič! Komaj sem dala,ampak sem vedela da rabi pomoč blj kot ne,starši njeni brezposelni.. Nakar seveda,kaj vidim. Čez eno leto ko je imel fantek 1 leto,grem na sprehod,zunaj pred bajto en kup avtomobilov,vidim njene kolegice se krohotajo,pijejo,jejo,full folka,sem si mislna. Toliko sem ji pomagala,še keš dajala,ma ej nisem bila vredna da me povabi na sinčkov prvi rojstni dan! Tako mi gre na jok še danes ko tole pišem. Sve itak zaključle,želim ji dobro,ampak tako se s prijatelji pač ne dela.

In od tebe isto,če si rodila,misliš da je sveta konec?A boš tako kot večina,ki se prisesajo na otroka in moža,pa tako živijo,pa mine 10 let,potem pa one bi kavico pa klepetek..ni pa več nobenega okoli? Ker boš vse skenslal? Da ne rečem,če se kaj zgodi,se ločiš,bolezni,boš kar vse frende skenslala? Butara si-ni lepo od tebe res ne.
___________________________________________________________
http://www.facebook.com/rednnammay
___________________________________________________________
Default avatar
Nihče pa ne opazi, da ta prijateljica očitno le ni taka prijateljica, ker tudi ona nič poklicala mamice. Če je res prijateljica, bi tudi vedela za rok, bi jo proti koncu vse pogosteje spraševala, klicala, se kaj oglasila. Torej? Zakaj valite krivdo na avtorico? Prijateljstvo je dvostranska zadeva. Prava prijateljica pride na obisk v bolnico. Tu je bilo pričakovano, da bo v bolnici pa je ta prijateljica ni nič povprašala kako in kdaj bo v bolnici.
Default avatar
Še enkrat: prijateljstvo je dvostranska zadeva.
Koliko se je ta prijateljica zanimala za nosečo prijateljico? Verjetno je avtorica kaka dva meseca pred rokom rodila, a ne, da ta prijateljica ni vedela, da je v bolnici.