Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topić, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

Imate težave z zasvojenostjo ali kdo od vaših bližnjih? Potrebujete nasvet zaradi zlorabe alkohola, drog, iger na srečo, spolnosti, spletom ... Vprašajte in se posvetujte s strokovnjaki.

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti

Andreja

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Peter Topić , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt

peter.topic

Pia Hren , dipl. biopsihologinja

Pia Hren

Diplomirala je leta 2014 in tako pridobila naziv diplomirana biopsihologinja. Po končani prvi stopnji se je vpisala na podiplomski program, kjer ji do zaključka študija manjka še magistrsko delo. Med študijem je spoznala praktično delo v izbrani ustanovi - Celodnevnem pripravljalnem terapevtskem centru za pomoč ljudem, ki imajo težave z odvisnostjo v Višnji Gori. Po končani praksi je tam pričela še s študentskim delom. Danes je v CPTC Višnja Gora zaposlena kot svetovalna delavka in se vsak dan veseljem vrača na delo.

HRANA-"najboljši prijatelj"

Default avatar

ANAMARIJA

LEP POZDRAV!
Vem, da je eno dekle že vprašalo na to temo, vendar prosim, če odgovorite tudi meni. Hvala!

Moj problem je v tem, da se iz dneva v dan bolj redim. Vse skupaj se je začelo, ko sem ugotovila, da si nisem izbrala pravega študija. Od takrat naprej se mi življenje postavlja na glavo. Iz 60kg sem kar naenkrat pristala na71kg (višina 170cm). Ta številka pa me pomalem že ubija. Prosila bi, če mi lahko svetujete, kako naj se spravim k sebi?! Je potrebna strokovna pomoč? Kje naj jo poiščem? Ker, če se bo to nadaljevalo se mi bo zmešalo. Ne morem več tako živeti. Čeprav vem, da to kar delam ni dobro, se temu enostavno ne morem upreti. Dosti imam tega, da se non stop nažiram. Dobre volje postanem samo takrat, ko pomislim na hrano. Začela sem se odtujevati od ljudi, ki jih imam rada; hrana je postala moj najboljši prijatelj!
HVALA ZA POMOČ!!!
Anamarija
cron