Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Kitajski cimet strupen?

Kitajski cimet strupen?

Evropski uradniki skušajo prepovedati v Severni Evropi priljubljeno slaščico: cimetove zvitke ali cimetove “rolce” (cinnamon rolls), znane pod imenom kanelsnegle z lase privlečenim izgovorom, da naravni cimet škoduje jetrom. Ne zaradi vsega predelanega belega sladkorja, bromirane bele pšenične moke in drugih rafiniranih sestavin, ki se uporabljajo v proizvodnji teh slaščic, evropski uradniki so zaskrbljeni zaradi kitajskega cimeta vrste ” Cinnamomum cassia”, ki vsebuje spojine, ki lahko poškodujejo jetra. Ta spojina je znani kumarin, ki je zelo pogost v rastlinah in zeliščih (recimo v kamilici).Strupen je menda samo Kitajski cimet (Cinnamomum cassia), ne pa pravi cejlonski (Cinnamomum verum) n druge vrste.

> Cimetovi zvitki strupeni?

Kitajskim izdelkom absolutno ne zaupam! Ne kupim nič, kar je made in China!

Že , posebej obsevan česen in podobne zdravju škodljive zadeve. Slučajno temu rečejo kitajski cimet, a dejansko izvira iz Mjanmara (Burma) in tudi južne Kitajske, a sedaj ga pridelujejo povsod, od Indije preko tajske do Indonezije in Tajvana. Pravi bolj zdravi cejlonski pa izvira iz Sri Lanke, Madagaskarja in iz Sejšelov. Na cimetu (začimbi) redko piše poreklo, od kje izvira in tako nimamo izbire in ne vemo, kaj kupimo. Oz. navedena bi morala biti vrsta cimeta ali pa vsebnosrt kumarina, da bi potrošniki vedeli, ali kupimo zdrav ali strupe cimet. Tega ni, zakaj se EU birokrati raje ne usmerijo v pravilno deklariranje začimb in druge hrane?

Počasi bodo ljudje dojeli, da je kitajska roba strupena. Vsa.

In bodo začeli ceniti tisto, kar bodo ljudje pridelali/izdelali v Evropi. Bo dražje, ampak bo vsaj užitno oziroma nestrupeno.
Najprej bi EU morala prepovedati uvoz vse zastrupljene hrane in poljščin iz Kitajske (najbolj soje), potem pa naprej.

Jaz se spomnim že veliko let nazaj ene slike, kako je na sliki kitajski ali azijski kmet, bos, z volom v vodi, prideluje riž. Druga slika pa je bila širokokotna in vidiš, da to počne v neposredni bljižini nuklearke.

mediji, računalniki, marketing, pohlep…zakaj je šlla vsa proizvoodnja v Azijo? Ker je tam delavec delal za skodelico riža na dan, ker ni bilo treba nobenih stroškov za varnost pri delu, socialno ali drugo zavarovanje, in tako naprej…

razlog, čim manj potrpšit in čimveč zaslužit.

Samo eno vodilo je v tem svetu in na žalost mi nismo izjeme, vsak želi več.
Toprej vse to kreiramo mi.
primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

[/quote]

Jaz se spomnim že veliko let nazaj ene slike, kako je na sliki kitajski ali azijski kmet, bos, z volom v vodi, prideluje riž. Druga slika pa je bila širokokotna in vidiš, da to počne v neposredni bljižini nuklearke.

saj pri nas v Krškem maš pa nasade jablan (Evrosad jih ma). In?

Veš, če je izgradnja nuklearke okej, če so bila predhodno opreavljene vse analize, če je vzdrževana, redno servisirana in če se redno opravljajo potrebni monitoringi ni noben bavbav

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Samo ti Kitajci veliko hrane, denimo česen, nalašč obsevajo z nekimi X žarki, da ji podaljšajo rok trajanja. In je škodljiva! To pa je hud bavbav! -:)))

Samo ti Kitajci veliko hrane, denimo česen, nalašč obsevajo z nekimi X žarki, da ji podaljšajo rok trajanja. In je škodljiva! To pa je hud bavbav! -:)))[/quote]

JA, ampak za to ni kriva nuklearka….to potem delajo v procesu predelave/obdelave hrane. Saj konc koncev tud mi nismo kaj bolj napredni, če vzamemo kt primer s čim vse se sadje, zelenjava obdeluje, da ustreza normam kupcev in da dovolj dolgo zdrži na trgovinski polici

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

To je res, Primož ima vseeno poanto v tem, da pridelujejo cenene zadeve v popolnoma uničenem okolju, Kitajska je ekološko gledano Mad Max scena, uničeno, degradirano, zažgano, zastruppljeno, vse: zemlja, voda, zrak, hrana – v imenu napredka, da je čimbolj poceni!? Totalno zgrešen model!

Imam v žlahki kateri prodaja slive bolnicam in so vse seveda kao bio , sam resnica je pa zeleo zelo drugačna saj brez raznoraznih škropil ne bi šlo ….ne bi bile tako lepe in predvsem bi bilo pol manj pridelka. Torej nekaj sanjat o bio kmetijstvu in s tem tudi preživet je nemogoča misija v Sloveniji…žal…

[url=http://www.youtube.com/watch?v=Uq_4W77TYBI]Moja žena[/url]

Tu je treba omeniti še množične zastrupitve na Kitajskem s sojinim mlekom. Kitajci pač ne gledajo na to, kaj je strupeno, temveč le na količino oz. čimvečjo proizvodnjo.
(Soja je itak že zaradi fitoestrogenov največji “proizvajalec” raka dojke, ščitnice in neplodnosti pri obeh spolih; ne glede na to, pa je na Kitajskem v celoti gensko obdelana.)

Nič novega. Najprej je bilo fino, ko so poceni izdelke dobivali in drago tu prodajali, zdaj pa ni vač tako fino, ker kitajci skačejo v zelje in ni več takega zaslužka. Ker so pričeli prodajati končnemu potrošniku na drobno. Ker se bolj splača naročiti drobnarije direkt od tam, kot pa po čisto enake iti v bližnjo trgovino. Na Kitajskem je pa itak delano skoraj vse.

Evropski uradniki bi radi marsikaj prepovedali in zapovedali, bolj malo jih pa briga za vaše/naše zdravje.
Vse po starem.

New Report

Close