Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Domač kruh

Domač kruh

Pečete doma kruh? Mi ga včasih, ker je v njem manj E-jev. Kako ga pečete?

Jst kvas razlomim v malo mlačne vode, dodam ščepec rjavega sladkorja, malo moke ..
V črno moko (T-1100 ali T-850), bučno, laneno, sezamovo… seme, sol dodam ta kvasni nastavek, dobro zmesim. Pustim vzhajati, še 1x zmesim, pustim vzhajati, dam previdno raven pekač, na vrhu zarežem z nožem, pustim še malo vzhajati, po vrhu premažem z stepenim jajcem in dam v pečico. Pečem slabo uro, da se lepo zabarva.

Je to to??

Kaj vam ni tečno vsaki dan odpirat iste teme ?

Nisem vsak dan na MON, niti vsak teden. Se opravičujem.

nova
Uredništvo priporoča

Jaz ga delam podobno, pečem pa 45 minut. Kvas raztopim v mlačnem mleku v lončku posebej, moki pa dodam tudi žlički soli in malo olja, da kruh ni tako suh. Po potrebi dodam moki še malo mlačnega mleka ali vode, da dobim lepo gladko testo. In dvakrat ga vzhajam.

Nisem vsak dan na MON, niti vsak teden. Se opravičujem.[/quote]

Pa malo iskalnik uporabi.
Verjamem, da se tistim od včeraj in par dni nazaj ne bo dalo danes še enkrat pisat…

Jaz delam kruh brez gnetenja v raznih variacijah. Zmešam sestavine skup (kvasa je samo za vzorec) in naslednji dan pečem. Sem že tudi po 8. urah pa je bilo ravno tako ok. Recept sem pobralal je na kulinariki, če bi katera probala..

A lahko katera točen recept napiše, prosim..

Kaj pa KATERI? Tudi lahko tu kaj napiše ?? 😛

Povezava – domač kruh

New Report

Close