Starševski čvek

pohvala tudi UKC Ljubljana

Default avatar
Ker vidim spodaj 2 temi na pohvalo medicinskemu osebju bom še jaz povedal svoje.
Zelo lepo je da ljudje kdaj tudi kaj pohvalimo ne samo skritiziramo.
Predvsem moram pohvalit UKC Ljubljana. Vrhunsko usposobljeno osebje, potrpežljivost, sočutje, etika in visoko spoštovanje pacientovih pravic, prijaznost in nenazadnje kar je najpomembnejše neboleči posegi.
Definitivno najboljša klinika v Sloveniji!
Lahko rečem le da smo lahko zadovoljni z našim zdravstvom na splošno, roko na srce, dejstvo je da imamo zdravstveni sistem pri nas na visoki ravni o kakršnem marsikatera zahodna država lahko le sanja
Pa naj kritiki oz. hejterji rečejo kar hočejo, naj gredo raje malo pogledat v tujino.
Predvsem pa imamo dobre specialiste in ostale strokovnjake v medicini.
Nasploh to predvsem velja za Ljubljanski UKC in njegove podružnične klinike kjer je vse na najvišji ravni. V UKC Ljubljana nisem imel še niti 1 slabe izkušnje, same pozitivne. Prav tako ljudje okoli mene.
Seveda se napake dogajajo, saj so tudi zdravniki konec koncev le ljudje a so v UKC-ju zelo redke.
Prej se malomarnosti dogajajo v kakšnih manjših zdravstvenih domovih na periferiji kjer je osebje manj strokovno, etika in spoštovanje pacientovih pravic pa tudi na nižjem nivoju kot po večjih mestih.

Ljudje naj pa malo manj šinfajo zdravnike ker so ti resnično bogovi v belem, pravi bogovi ki delajo čudeže- ko si napol živ te sestavijo nazaj in si krvavo zaslužijo vsak evro. Še premajhne plače imajo pri nas glede na to kaj delajo.

Lahko smo le ponosni na njih!
Default avatar
spoštovanje !
Default avatar
Hm, taka mnenja pa ne pridejo na plano v naših vrlih medijih, kajne?

Sicer objektivno gledano, v UKC LJ je zaposlenih okoli 4000. Nemogoče, da bi bili vsi enako dobri. Realni so pa res v povprečju vsaj toliko dobri kot bolnici v Trstu ali Celovcu. Pokažite mi firme, ki so pri nas boljše od konkurentk preko Karavank ali v padski nižini. Malo jih je.

In cene posegov, ki jih zaračunava Fakinov ZZZS so v UKC več kot konkurenčne. Bistveno cenejše, včasih nekajkrat cenejše kot v klinikah na zahodu. Koliko je v našem gospodarstvu firm z večjo dodano vrednostjo v primeri z zahodnimi konkurenti? Bore malo. UKC LJ je, ne da bi Slovenija to vedela in spoštovala.

Če bi naše zdravstvo posege zaračunavalo po tarifah, ki veljajo čez mejo na zahodu in severu ( In v trgovinah in gospodarstvu imamo bolj ali manj iste cene, enako bencin, elektriko itd), bi slovenski pacienti na tenko piskali.

Ljudje v Sloveniji se ne zadevajo teh blagodati, ki jih po zaslugi strokovnosti in skromnosti zaposlenih v zdravstvu uživajo in so mnogi nehvaležni za to, da to dobijo tako poceni. Skoraj brez doplačil, participacij itd. Ne zavedajo se predvsem po zaslugi brezveznežev, ignorantov in zlonamernežev v slovenskih medijih!
Default avatar
Ravno danes sem razmišljala o tem, ko sem se znašla na urgenci. Vsi prijazni, ustrežljivi, potrpežljivi in razumevajoči. Za delo, ki ga opravljajo ob vseh urah ter ob petkih in svetkih, pa za ves stres, na katerega verjetno ne morejo pozabit, ko se odpravijo domov, zagotovo ne prejemajo toliko plače, da bi bil denar njihova glavna motivacija. Res so ljudje z veliko začetnico.
Default avatar
Samo popravek, v UKCL je zaposlenih čez 7000 ljudi

laurusnobilis je napisal/a: