Starševski čvek

Iskanje partnerja po 30 letu

Default avatar
Mislite da je po 30 letu težje ali lažje najti kompatibilnega partnerja? Lažje v smislu da po 30 recimo imaš neko službo, svoje stanovanje, višjo samozavest, že določene ljubezenske izkušnje za sabo in ti je bolj jasno kaj želiš in česa ne v partnerstvu?

Mislite da je lažje ali težje najti nekoga ko si starješi?
Default avatar
Veliko veliko težje. Vsako leto je težje. Večina je v teh letih namreč že zdavnaj zasedenih. Tako, da ja izredno težko.
Govorim iz izkušenj.
Default avatar
Ja samo a ni tudi tako da se jih veliko poloči ali gredo narazen iz dolgoletnih vezi ki so se začele v 20tih potem v 30tih pa propadejo?
Default avatar
če si urejena in atraktivna lahko komot še koga ujameš in seveda inteligentna....moški imajo radi privlačne ženske
Default avatar
Zase me ne skrbi sem že nad 30 in ne iščem resne veze, imam pa kolegico ki išče je full privlačna pač lahko ima karkoli samo so problemi ja najti pravega.
Default avatar
uušiyi je napisal/a:
Hja, ni videt teh ločencev. Ne poznam ločencev moje starosti.
Default avatar
jaz imam fanta,ampak prijateljica tudi išče in ni nič pametnega-ponavadi so tudi brez službe in denarja tudi moški,veliko pa jih reče,da noče delite svoje plače za žensko in ji kupovat kakšna darila,raje ima denar za sebe,vsak gleda samo na svojo rit žal in noben te nebo podpiral
Default avatar
Meni je znanka ki živi v NYC rekla da se tam vsi fu*karijo pa to so stari ljudje nad 30 let poročeni, samski skoraj večina se vara. Noben ni resen, ker v new yorku je tako da je več žensk kot moških, in zato imajo moški več izbire tako da resnega partnerja dobiti tam je res problem ker večina ni resnih še tisti poročeni jih baje večina vara tako ona pravi. V Sloveniji je verjetno podobno ogromno varajočih 30+ letnikov in letnic samo priznal ne bo nihče, veliko jih živi na zunaj lepih vezah na notri pa poka dokler do konca ne poči.
Default avatar
je lažje? je napisal/a:
Precej lažje.

Predvsem zato, ker že dobro poznaš sebe, pa druge tudi.
Default avatar
Rok-1 je napisal/a:
nikakor ne, res je, da se bolj poznaš, ampak problem je v tem, da ni samskih moških.
Default avatar
Jaz tudi pravim, da je težje, vendar je lahko več kot idealno, ker vemo kaj želimo in hočemo. Saj vemo kako pa poteka izbiranje moškega v mladih letih - čisto z drugega vidika gledaš na ljubezen - običajno izbiramo po zunanjosti, samo da ti je všeč. Vsaj jaz sem bila tako nezrela in več kot pričakono je, da sem se ločila.
Default avatar
mkte je napisal/a:
Ne poznam skoraj nikogar nad 30, sploh ne nad 35, ki bi bil samski pa bi bilo vse ok z njim. Edini samski moških pri teh letih, ki jih poznam, so še vedno pri mamici, še vedno vse ona plačuje zanje, še vedno nič ne delajo, še vedno samo žurajo okrog. Normalnih samskih pa ni in ni. Vsi oddani.
Default avatar
samo kaj ko jih je napisal/a:
Glavno da ste samske ženske nad 30 že vse na svoje, v lastniški stanovanjih, s super službami ipd. Kje se skrivate takšne cvetke? Kako to, da ste samske pa tako super ste?
Default avatar
nad 30 je napisal/a:
Kdo pa pravi, da mora biti lastniško stanovanje? Je kdo to rekel? Je pa lahko najmeniško a ne?
ALi pa tudi, če je doma pri starših ni nič narobe, če plačuje svoje stroške. Hudo narobe pa je, ko mama plača vse položnice, vse opere, vse zlika, gospod pa ne hodi niti v službo, samo žura, žur plača mama. ALi pa če hodi v službo pa vso plačo zagoni za svoje stvari. Položnice, hrano pa plačujejo starši.
Takih samskih žensk nad 30 res ne poznam. Moških pa kar nekaj.
Veš ni nujno, da je super služba. važno pa je, da človek pri 30 že ima nekaj delovnih izkušenj. Tudi, če ima slabo službo ali pa, če jo je izgubil in jo resno išče, je ok človek. Če pa pri 30+ še sploh nikoli ni hodil v službo pa je nekaj narobe.
veš zakaj smo take ženske samske? Ker nočemo tipov, ki jih pri 30+ preživlja mama.
Default avatar
Jaz tudi nobenega moškega pod 30 ne poznam, da bi bilo vse OK z njim. Pa ženske tudi ne, da ne bo kdo v luft skočil takoj.

Pa poznam krasne ljudi obeh spolov in v vseh starostnih skupinah, ampak z nobenim od njih ni vse ok, in pri vsakem se da najt nekaj, kar te odbije, če se dovolj potrudiš.
Default avatar
jaz poznam enega samskega-40 let,živi z mamo,nima pa niti enega dneva delovne dobe,je pa visoko izobražen...evo samske
Default avatar
dosti težje je napisal/a:
Jaz poznam ogromno samskih moških nad 30. Ti, ki jih poznam, so duhoviti, dobrega srca... so pa res brez službe, ker so jo izgubili v teh časih. Eden je s.p., ima svojo gostilno, ker je dober kuhar, a je že nekaj časa samski... drugi je ravno brez službe, ker je dal odpoved, saj mu niso plačevali, tretji je brez službe, a odprl svoj s.p.... Eden ima službo, in vse kar si lahko zaželi, in si ful želi punco, a je vse dneve doma, na študiju ali v službi, kjer nobene ne spozna. Teh se na hitro spomnim, a so verjetno še kakšni, ki se jih ta trenutek ne spomnim.

Ampak punce jih ne povohajo preveč, niti ne vem zakaj, saj je vsak po svoje ok. Sami pa niso ravno taki, da bi do kakšne pristopili.. nimajo toliko samozavesti, rabijo, da tudi ženska pokaže iniciativo.

Ko sem razmišljala, da bi jih sparčkala s kakšnimi svojimi samskimi prijateljicami, sem ugotovila, da ne poznam nobene nad 30, ki bi bila ok. Ali so zelo neprivlačne (in niti nič nočejo narediti zato, da bi vsaj povprečno zgledale) ali so nemogočega obnašanja (skrajno otročje, da moški vidi, da z njeno psiho ni neki ok) ali pa so tako izbirčne, da ne vzamejo nikogar. Drugih samskih prijateljic ne poznam.
Default avatar
samo kaj ko jih je napisal/a:
No, ene mame nočejo, da se jim karkoli plačuje in želijo, da sin ali hči varčuje, da si bo potem lahko kupil kakšno stanovanje ali kaj podobnega. Vem za ene mame, ki izrecno ne sprejmejo denarja od svojih otrok.
Default avatar
Katem je napisal/a:
Veš je razlika ali sploh ni nikoli hodil v službo ali pa jo je trenutno izgubil in jo išče. To je ogromna razlika.
Praviš, da niso samozavestni. Ženske pa ravno samozavest privlači.
Nesamozavesten moški pa pričakuješ, da bodo lepotice za njimi letale? Nobena od samskih ni dovolj lepa zanje? Razmisli malo o tem, da označuješ samske za neprivlačne. Mogoče ti tvoji samski tudi niso ravno lepotci ali pač?
Default avatar
katem je napisal/a:
Samo stran od takega tipa.
Sem doma pri mami, isto sestra. Pa od kar nimava statusa obe plačujeva stroške. Si jih vse tri delimo. Ni šans, da bi zajedala mamo. Ogromno že prihranim, ker ni treba plačevat stanarine.
Zato varčujem za nakup stanovanja. Da pa bi mi pri teh letih mama vse stroške plačevala? Saj nisem parazit.