Hujšanje

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

2.1.2014 začnem, kdo se mi pridruži?

Default avatar
Zdaj je pa res dovolj. Imam ogromno kg preveč... Cilj: do maja shujšati 20 kg. GI dieta. Kdo starta z menoj?
Default avatar
jaz. samo jaz ne grem na to dieto GI ampak bom jedla manj. tudi jaz moram počit dol 20kg. in če gre vsak mesec 2 kg dol bo to enkrat do oktobra čisto fajn postava :) no upam, da mi vsaj na začetku odleti še kak kg na mesec več :)
Default avatar
V zadnjem letu sem jih sklestila 12..počasi, prepočasi, še 20 bi jih rada letos...
Default avatar
Jaz sem začela danes, ločevalna. Cilj je -25 kg, do poletja. Sedaj jih imam 88,2kg, seveda zjutraj na tešče. še lani takšen čas sem jih imela 75:(
Default avatar
tudi jaz začenjam letos,upam na -20kg.Se tipkamo
Default avatar
Tudi jaz startam,
midve pa imava isto izhodišče (jaz 88,1) in isti cilj - - 25 kg do poletja:)
Default avatar
no se nas je že kar nekaj nabralo :) upam, da nam vsem rata. jaz sem z današnjim dnem kar se hrane tiče zadovoljna. ampak samo upam, da mi ne zmanjka motivacije
Default avatar
Jaz samo, če mi kdo še omeni hrano, ga pošljem nekam... :))

Nimate pojma koliko sem pojedla med prazniki... :((( Najhuje je to, ko sva bila povabljena na nekaj kosil in večerij in to npr. po dve v enem dnevu - kjer kupijo hrano posebej zato, ker TI prideš na obisk... :(((( To pomeni, da ješ iz vljudnosti, katastrofa, ne morem verjet no, da imam tak šibek karakter.
Default avatar
Evo jaz sem zraven. Do poletja morm 15kg dol dat ze zarad zdravja. Mam pa 88,2kg- tale december je ubijalski sploh ce peces pecivo...moja dieta bo brez sladkega in kruha in veliko vode in telovadbe. Upam da bo vspelo vsem nam!!!
Default avatar
Tudi jaz sem začela. Danes. 82,8kg, pridobila sem jih v treh letih po obiskovanju onkološkega. Mena pri skoraj 40tih, dolgo ležanje po operaciji in zdravljenju, nič miganja, hrana pa kot prej in 20 kilc je viška. Začela sem z dieto z jajci, ki pa je pravzaprav bolj pomarančna kot jajčna in pol ure teka. Več ne morem - zaenkrat. Se beremo jutri!
Veliko volje vsem!
Default avatar
http://www.goricko.net/staticpages/inde ... 9170815768


Ne vem, če bo link delal. Za izračun trenutnega ITM in idealnega ITM,
Jaz začenjam z ITM 34, Do 1. marca bi rada spravila 10 kg, da pridem v zdravju varnejše področje z ITM pod 30. Glede na to, da je višek ogromen, bo 2 meseca za 10 kg verjetno dovolj. Srečno vsem skupaj!
Default avatar
Se vam pridružim še jaz, za motivacijo,7 kg za skurit.Ma ti prazniki so čist mimo, sam da jih je konec.
Cilj ,-7 kg in Radenci maja tek na 10km.

Se beremo:)
Default avatar
Pozdravljene,

Se pridružujem tudi jaz. včeraj sem že bila na bližnjem hribu (2 uri - želim pa čas spraviti pod 1:40h). za danes sem se pa odločila za trebušnjake. jutri pa spet hribolazenje:)

Lep pozdrav,

Fran

P.S. Kolko nas je že?
Default avatar
Zdravo!
Tudi jaz se pridružujem. začela danes z ločevano dieto. Sem že avgusta bila na tej dieti, zdržala dobra dva meseca in shujšala 15 kg, vendar sem jih kakih 6 že pridobila nazaj :( Moj cilj je -15kg. Uf težka bo, vendar se ne smem vdati.
Sem na porodniški in čez 1,5 meseca se vračam nazaj v službo. Moja moja motivacija je da ko pridem nazaj v službo da bi mi bila službena uniforma prevelika :D
Default avatar
Ojla!

Jaz se vam tudi pridružujem, sicer sem začela že včeraj polna motivacije, toda kje je še poletje. začenjam s 95,1kg/163cm. ja veliko je to in res upam da mi bo uspelo. ker pa nočem prehitro obupat bom začela z majhnimi cilji, tako da je moh prvi cilj -5kg če bo le šlo v 5 tednih. Ne bom se šla nobene predpisane djete, za začetek bom poskusila uživat čim več beljakovinske hrane in čim manj OH.
Pomoč in brca pa bi mi prav prišla pri telovadbi. a je katera tukaj ki telovadi doma po kakšnem dobrem ptogramu? Za začetek bom začela s hojo in orbitrekom, rada pa bi dodala še kakšno vodeno vadbo, ki se jo da dobit na netu.
Default avatar
ST* se mi zdi da imaš ti edina realne cilje ker se tiče hujšanja. 1kg na teden je ravno prav. Sicer mogoče bo šlo na začetku malo hitreje ker gre voda ven in se telo navaja na vse to. Drugače pa je to realen cilj. In tudi to da se neboš šla nobne predpisane diete mi je všeč ;) večina diet ima zalo malo kalorij in lahko sam še poslabšaš zadevo. Narediti moraš sam malo minusa, telovadba pomaga, ni pa seveda nujna.
Mal višje sem prebrala, da je ena izgubila 15kg v dveh mesecih. Zelo nezdravo in me ne čudi da je kile pridobila nazaj, saj se je njeno telo navadilo na zalo malo kalorij.
Če vsak dan poješ 1000 kalorij tvoje telo pa naprimer porabi že samo v komi lahko 1500 kalorij. Torej če hodiš v službo/šolo si živ, nisi v komi porabiš 2000 kalorij lahko tudi več. Tvoje telo je vsak dan v minusu 1000 ali več. In se seva navadi, tvoj metabolizem se upočasni, ker mora telo šparat. In namesto da porabljaš tisti 1500 kalorij v komi (govorim o ITMju) jih tvoje tole začne porabljati manj. In ko se vrneš na svoj star način prehranjevanja ko si jedel 2000 kalorij in včasih vzdržaval s toliko kalorijami, se po takem hujšanju začneš redit. In potem se ljudje sprašujejo zakaj.
ST* DRŽIM PESTI!!
Default avatar
Punce kako gre prvi dan? Jaz sem pojedla en piškot- ni šlo drugače, sem slino imela že... uf vse naokol.
Če preguram vsaj 3 dni brez cukra sem zmagala
Vidim da nas je veliko in naši cilji so različni.
Fino bi bilo da malo napišemo našo težo in višino- če seveda hočete;)
Pa mogoče bi bilo fino da določimo en dan za vaganje...

Jaz imam 197 cm in 88,2kg (včeraj zjutraj)
Default avatar
ena kepica si ti moški? ali si res visoka 197 ali je kaka tipkarska napaka? ker pri tej višini pa 88,2 ni tako zelo hudo.

drugače pa je bil moj dan še kar uspešen (čeprav ga še ni konec) pa sem imela zjutraj na tešče 80,7. aja 170cm
cilj je cca. 60-62

pa upam, da bo šlo lepo dol vsaj po 2-3 kg na mesec. lahko pa gre tudi več bi bila prav vesela
Default avatar
Ojoj !!! Ne nism moski! Huda tiskarska napaka! Hihi
pravilno je 179 cm!

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic