Starševski čvek

Zveza ti razpade, tvoja prijateljica pa potegne z možem

Default avatar
Kakšna prijateljica je to? Poznava se več kot 20 let, skupaj sva študirali, se družili že davno preden sem bila poročena. Svojega moža sem ji predstavila jaz. Ona in njen mož sta hodila k nam na obisk, včasih smo šli skupaj na kakšno prireditev, lepo smo se razumeli.

Vse sem ji lahko zaupala, ona pa meni prav tako. Nato me je mož prevaral, kar sem ji tudi povedala. Kasneje sem vložila zahtevek za ločitev in z možem sva tik pred ločitvijo, ona pa hodi z njim na kavo!!! Ko me je poklicala, sem ji rekla, da ji ne morem več zaupati, tako že ne more biti več kot je bilo prej.

Pa mi je rekla: »Saj sem lahko prijateljica z obema.«

Pa mi vi povejte, je to res? S strani moža sem občutila izdajo in zdaj tako čutim tudi s strani svoje najboljše prijateljice. A bo en dan mene poslušala, kako (mogoče) jokam in ji govorim o svojih občutkih, drug dan bo šla pa z mojim (kmalu) bivšim možem na pijačo in mu vse izčvekala??? Kako naj ji še zaupam?

Kaj bi storile na mojem mestu?
Default avatar
Mislim, da preveč čustveno reagiraš. Prijateljica ima prav. Ne vem od kje imaš ti pravico, da njej ukazuješ s kom je prijateljica in s kom ne. Povedala ti je lepo - ona je lahko tako tvoja kot njegova prijateljica. Mislim, da ti je lepo odkrito in pravilno povedala.
Default avatar
Jaz tudi ne maram ljudi, ki prijateljujejo z mojimi sovražniki. Enostavno jih ignoriram. Tudi tole tvojo "prijateljico" bi čisto ignorirala.

Moje izkušnje z ženskami so itak slabe in jaz že do sedaj ženskam nisem zaupala mojih skrbi in težav. Ker ti vedno zarirejo nož v hrbet.
Default avatar
Zelo težko prijateljuje z obema. Ali z enim, ali z drugim. Če se bo še srečevala z možem, potem pač ni tvoja prijateljica. Ker kar bo slišala pri tebi, bo nesla njemu in tebi bo pripovedovala o njem, česar pa verjetno tudi nočeš poslušat.

Vedno me presenetijo ljudje, ki pričakujejo, da bodo lahko sedeli na dveh stolih.
Default avatar
Ko se dva ločita ali gresta narazen, je vedno težko tudi za skupne prijatelje, ker se znajdejo med navzkrižnim ognjem, pa sta jim mogoče oba všeč kot človeka. Na račun takega razpada zveze med prijateljema nam je enkrat razpadla zelo simpatična družba, za katero mi je še danes žal. Takrat smo bili dobesedno prisiljeni, da ostanemo ali z enim ali z drugim in na koncu se raje nismo družili z nobenim več. Ko sem se sam ločevala, sem to upoštevala in prepustila njim, da se odločijo, ali bodo videvali oba, samo njega ali samo mene. Neumno je pričakovati zavezništvo, saj se menda ne ločujejo oni. Tvoja prijateljica ima kar prav.
Default avatar
Mislim da imaš prav, to ni prava priljateljica, oz. ta ženska ni dobra oseba če bi bila ok oseba se ne bi hotela družiti z varalico, sploh z nekom ki je prevaral njeno najboljšo prijateljico. Če si predstavljam recimo da bi to moja prijateljica meni naredila se ne bi hotela več družiti z mano, niti sama tega ne bi mogla narediti nikomur, bi se gabila sama sebi.

Skenslaj to žensko ker glumi gljivu.
Default avatar
občutljiva si je napisal/a:
Nima pravice, da ji ukazuje s kom je prijateljica, ima pa pravico, da je sama ne priznava več za prijateljico in vsak, ki je bil kdaj v podobnem položaju ve, da ne moreš biti prijatelj s takim človekom, lahko si samo znanec...
Default avatar
spet js je napisal/a:
Človek, ki bi mu moral UKAZAT, da se naj ne druži s tvojimi neprijatelji, nikakor ni nikoli bil tvoj prijatelj. Torej ta prijateljica, ki to ni, nikakor ni pravilno povedala, da je lahko prijateljica z obema, ker to enostavno ni mogoče. Pika!
Default avatar
Mislim enako.
Ona je lahko prijateljica z obema.
Default avatar
ejejej je napisal/a:
Aha, do včeraj je pa lahko bila, morda je celo morala biti skupna prijateljica? Avtorica bi bila najbrž še užaljena, če bi bila njena prijateljica v obdobju, ko jima je šlo v redu, ta frendica kritična do njenega moža? Do tega, da bi z njim v tem času, ko so skupaj prijateljevali, navezala čisto normalne stike, pa menda nima pravice? Prijateljica v funkciji avtorice torej. Kdo tu nima prav?
Default avatar
ejejej je napisal/a:
Razmišljam podobno.
Default avatar
Tvoja prijateljica te pozna in ve še kaj o tebi, česar tu nisi napisala. Mi te ne poznamo, pa naj bi bili sodniki????
NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!
Default avatar
odeja škofja je napisal/a:
Vsi, ki tako razmišljate, v prvi vrsti sami niste dobri prijatelji. Prijatelja namreč nimaš zato, da ti slepo sledi v vseh preobratih - ne pozabite, da je bil tip do včeraj avtoričin mož in ga je najbrž, kot vse mone, takrat kovala v zvezde - pač pa jih imamo tudi zato, da nam kdaj odprejo oči z 'drugim mnenjem', nas tudi kdaj pokritizirajo in spravijo na pravo ali vsaj na manj bolečo pot.
Prijateljstvo, kot ga opisujete tu, je bolj na nivoju igric v peskovniku v stilu - če nisi z mano, si moj sovražnik....
Default avatar
kaj pa če jo tvoj skoraj bivši prsi, da gre z njim na kavo in jo sprašuje kako naj te dobi nazaj?
Default avatar
tukaj se gre za NJENO dolgoletno prijateljico !!

Kako ona lahko prijateljuje z nekom,ki je prizadel njeno najboljšo prijateljico? lahko jo je sram ,da sploh z njim kavo pije.

Primer: moja sestrična se je ločila pred dvemi leti. Ker jo je mož poniževal in z njo ravnal grdo so se razšli. Ona se je komaj pobrala,živi v najemu z otrokom.Bori se,da preživi,skrbna mati,,na sebe pozablja.

On se fijaka v BMW-ju, ženske,žura itd... in jaz naj bi s tem človekom sedela v lokalu in čvekala?

Pa vi nimate pameti? kaj se lahko jaz pogovarjam z nekom,ki je prizadel žensko,ki jo imam rada?

Če bi se onadva ločila kot človeka,prijatelja ,ki pač nista za skupaj je to druga zgodba.


tako,da draga avtorica jaz ti dam prav.Ignoriraj jo,ker ona ni prijateljica.
Default avatar
minutkainpol je napisal/a:
Seveda, ja, ti sigurno veš kakšna prijateljica sem jaz. Prijatelj ti mora stati ob strani vedno in povsod. Takoj, ko stopi na stran tvojega sovražnika ali pa vsaj ostane z njim v dobrih odnosih, ni več tvoj prijatelj. Je nomogoče, da bi bil. Kaj ti tu ni jasno?
Očitno si ti tista, ki imaš popolnoma zgrešene predstave o prijateljstvu in ja, očitno res nisi prijateljica nikomur.
Default avatar
Se potemtakem pravi, če se ti skregaš s sosedovo Tončko, cela tvoja družina in vsi tvoji prijatelji in pol vasise ne sme pogovarjat s Tončko...ma dej nehi no..
Poslej bo pač ena izmed tvojih prijateljic, oz. znank in ne več NAJBOLJŠA prijateljica, zgolj iz previdnosti, da ne izčveka stvari ki jih ne bi smela....
Default avatar
občutljiva si je napisal/a:
Oh kako beden komentar!

Bi rada videla kako bi se ti odzvala oz. odzval v tej situaciji!
Tkole kot tle bluziš prav gotovo ne.

Ce tale prijateljica vidi kaj se dogaja,da se njena prijatelja ločujeta - sploh nima kaj z njim na kavo hodit! Umakniti bi se morala za nekaj mesecev da ona dva zadeve uredita - dokončata in prevarani prijateljici,ki je bila prevarana stati ob strani! Ne ti meni o skupnem prijateljstvu?! Edene ali drug v omenjenem primeru,nikakor ne oba..

Uff kako sovražim hinavske potulene kuzle.V prvi priliki ji je nož v hrbet zarila.
Default avatar
Misonkka je napisal/a:
Jaz dobro vem, kako SEM reagirala v takšni situaciji. Gotovo ne tako, da bi ustvarjala sovražne fronte med mojimi, njegovimi in skupnimi prijatelji. Najina ločitev je bila najin problem, nobene pravice, pa tudi nobene želje nisem imela, da bi iz nje delala frontno polje med vsemi ostalimi.
Že to, da govorite o bivšem možu kot o sovražniku, o vas priča, da ste nedozorele. Halo? Je to tisti taisti, ki ste se z njim poročile, po možnosti naredile še nekaj otrok, ker je bil "izbranec vašega življenja"? Stvari se seveda lahko zalomijo, vendar (seveda nujno izvzemam ekstremne primere, ko je posredi alkohol in nasilje) gre še vedno za človeka, s katerim sta se nekoč imela rada.
V vsakem primeru pa je to, ponavljam, izključno problem para. Mojim prijateljicam, ki so šle skozi enako, sem vedno stala ob strani, ampak objektivno. Slepo tuljenje v isti rog samo zato, ker ste pač njihove prijateljice, pa ni ne iskreno in ne v pomoč. Nasprotno, ravno take štejem za, kako si že napisala, hinavske potulene kuzle.
Haha, kakšen besednjak, sploh brezveze, da ti poskušam kaj razlagati.

Avtorica, zavedaj se, da dobra prijateljica ni tista, ki priliva olja na tvoj ogenj, pač pa tista, ki ti zna blago in razsodno pomagati pri tem, da ga čimprej ugasneš.....
Default avatar
Hvala za vaša mnenja. Vidim, da se precej razlikujejo, eni me razumete oz. se strinjate z mano, drugi pa ne.

Jaz bi od najboljše prijateljice pričakovala, da se postavi na mojo stran. Enostavno ji ne morem zaupati več, pa sva si prej lahko vse povedali. Tudi sama vem za razne njene skrivnosti, ki jih nisem nikoli povedala nikomur, niti možu ne, ko sva bila še skupaj (gre za stvari iz njene mladosti in preteklosti). Če me je kdaj prosila, naj nekaj ostane med nama, sem to vedno upoštevala.

In zdaj pravi, da je lahko prijateljica z OBEMA (midve se poznava več kot 20 let, mojega moža pozna pol manj) in da ni nujno, da se med nami kaj spremeni. Kako naj se med nami ne bi nič spremenilo, če se vendar je??? Če z mojim bivšim nisva več skupaj! A naj hodimo na predstave in večerje kot smo prej? Naj pridem zraven, ko bo moj bivši s svojo novo v družbi moje prijateljice in njenega moža? Pa se bomo lahko vsi skupaj lepo imeli in malo poklepetali?

Ne vem, kaj bo po daljšem času, ko bom tudi nekako predelala to prevaro s strani bivšega, ampak jaz bi prijateljico potrebovala SEDAJ, ko mi je težko. In vidim, da nanjo ne morem več računati.