Starševski čvek

ŠEFOVA OMAKA - Bine Volčič

Default avatar
Sem kupil to slavno šefovo omako, ki jo po recepturi "šefa bineta" dela kamniška ETA. KATASTROFA. Sem mislil, da se model kaj spozna na kuhinjo in na to kaj je užiten izdelek. Nič od tega. Kdo mu je sploh dal kuhavnico v roke in da celo pametuje nad ostalimi.

Poizkusil sem eno tamalo žličko te "paradajz omake" in sem jo moral takoj pljunit ven. Sladko tako, da te kar boli. HALOOO. Cuker not nametat zna vsak iz vrtca. Sem pogledal seznam sestavin, cuker je omenjen parkrat, nikjer ni pa napisano koliko ga je notri. Seveda ni napisano, ker bi morali navesti, da ga je okoli 30%. PACKARIJA.

Če se bom hotu cukra nažokat bom šel v slaščičarno.
Default avatar
Tele si ti, ki sploh pomisliš na to, da bo ta papak znal kaj skuhati. Če bi tuji kuharji oz. njegovi bivši delodajalci (pomivalec posode), videli kaj počne, bi se križali. Dobesedno dela sramoto Franciji, ker govori, da se je tam učil.
Default avatar
V bistvu si ti ****** je napisal/a:
Iz njegove spletne strani:
Bine Volčič, rojen 1980 v Kranju, se kuhanju z vso strastjo posveča od svojega 9. leta dalje. Od začetkov v mamini kuhinji, preko Srednje gostinske in turistične šole v Radovljici in Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Bled, je po 7-letnih delovnih izkušnjah v službi Državnega protokola RS in v Hotelu Mons v Ljubljani svoje kulinarično izobraževanje nadaljeval v Franciji. Kot uspešni diplomant kuharstva na svetovno znani šoli Le Cordon Bleu v Parizu je strokovno prakso opravljal pri dveh vrhunskih pariških chefih: Alainu Passardu v restavraciji Arpege (3 Michelinove zvezdice) in Jean- Pierre Vigatoju v restavraciji Apicius (2 Michelinovi zvezdici). V slednji je bil leto dni tudi redno zaposlen kot vodja izmene.

Po dvoletnem šolanju in delu v Parizu se je Bine Volčič spomladi 2009 vrnil v Slovenijo, kjer je 1. maja 2009 prevzel oblikovanje in vodenje kulinarične ponudbe v Hotelu Livada Prestige*****, Terme 3000 Moravske Toplice, v poslovni skupini Sava Hotels & Resorts.

Na 56. Gostinsko-turističnem zboru 2009 v Mariboru je s kuharjem Urošem Puhanom osvojil zlato medaljo v kategoriji Priprava in kuhanje menija ter z ekipo celotnega Hotela Livada tudi Pokal kakovosti.

Od junija 2011 dalje je Bine Volčič vodja Gourmet restavracije Promenada na Bledu, kjer brezkompromisno ustvarja svojo "zmešano" kuhinjo " s francoskimi kuharskimi tehnikami, navdihi iz slovenske kuhinje ter začinjeno z azijskimi okusi.
Default avatar
Enkratna je, samo za enkrat, potem pa ne več, hvala, ker NI dobra!
Default avatar
Baje je precej sladka?
Default avatar
loleki, jejte tenstan krompir pa govejo župco, sploh ni panike, če nimate posluha za višjo kulinariko


šefova omakca je ful pa dobra!!!
Default avatar
J..., jaz sem jo pa kupila, samo je še nisem probala.
Default avatar
tudi zdela zelo sladka, presladka. Kupila sem 2, eno porabila, drugo pa še nekaj časa ne bom. Ko pa jo bom, jo bo treba popraviti :)
Default avatar
Tudi jaz sem jo kupila, že zaradi firbca, glede na to, da je cena kar visoka, sem pričakovala malo več.
Ko sem jo pogrela in poizskusila mi je delovala kot, preveč sladek sparjen ajvar. Tako, da mi je doma narejena mezga mnogo boljša.
Sam firbec je pa firbec :-)
Default avatar
Če je presladka, bo pa za palačinke namazat. V čem je problem?