Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Linške oči – iščem preizkušeno dober recept

Linške oči – iščem preizkušeno dober recept

Že en čas nisem nič pekla in, ker je ravno praznični čas so se mi zaluštali keksi, linške oči. Vem, da jih lahko kupim, ampak bi probala tokrat sama spečt. Ob poplavi receptov na internetu ne vem za katerega se naj odločim. Prosila bi za recept, po katerem izpadejo res dobri. Hvala.

Lahko dodate tudi še kakšen drug predlog, da bo škatla s piškoti bolj pisana 🙂

Hvala.

http://www.kulinarika.net/recepti/2022/sladice/linske-oci/

Tale je super 🙂

Eden pomembnejših nasvetov: linzerje vedno pečem z maslom in ne margarino. Se res občuti razlika, tako v krhkosti kot v okusu. Pa ponavadi dam v testo vanili sladkor, tisti malo močnejši instant, se kupi v vseh trgovinah in stane okoli 25 centrov. Aroma je potem odlična!

http://www.kulinarika.net/recepti/5858/sladice/preprosti-piskoti/

V prave linske oci ne sodi margarina, ce das pecilni ga das za nozevo konico in nikakor ne 2 cajni zlicki, lahko naredis tudi brez pecilnega, pa jajce ne gre celo ampak le rumenjak.

500 g moke

1/2 pecilnega praška

200 g (7 – 8žlic) sladkorja

1 vanili sladkor

2 rumenjaka

250 g margarine

malo naribane limonine lupinice

marelična marmelada za polnilo

Iz omenjenih sestavin zamesimo krhko testo, ki ga shranimo v hladilniku za nekaj ur.
Pečemo pri 200 stopinjah do zlato rumene barve.

Ohlajene napolnimo z marelično marmelado in posujemo s sladkorjem v prahu.

Delala sem jih v nedeljo in prilagam tudi slikco:)

Pozdravljeni. Moram pa rečt, da v vseh teh kupljenih piškotih še nikoli niso uporabljali maslo ampak margarino, ker je cenejša. Pa so ravnotako dobri 🙂

jaz vedno delam po receptu Mehki cimetovi keksi iz Kulinarike. meni najboljši. krhki in aromatični.

Res je pred kratkim sem naredila linske iz margarine
Madonca tako dobri da se topijo v ustih

New Report

Close