Starševski čvek

ena ženska je začela študij prava pri 38-ih

Default avatar
?

če diplomira do 44 leta, ali jo bo kdo zaposlil nekoč no
Default avatar
Jaz sem začela pri 48 letih in končala pri 54, pa sem še živa!!!!!
Default avatar
drugo je če začneš od začetka študirat, kdo te bo novo pečeno pravnico zaposlil pri 45-ih letih ?!???!
Default avatar
Mogoče že ima zaposlitev v podjetju, kjer ima možnost napredovat, ko diplomira. Pa saj pravniki ne delajo samo na sodišču.
Default avatar
nima službe ampak gre od začetka no, vem
Default avatar
hm razmišljam je napisal/a:
In zakaj se ti s tem obremenjuješ?
Default avatar
zanima me ali se splača kaj takega imam pravico do mišljenja
Default avatar
Če ima denar, se splača. Pridobila bo novo znanje, trenirala bo možgančke, spoznala nove ljudi. Sploh ne vidim, kaj lahko izgubi?
Default avatar
Bravo! Vesela sem zanjo.

Kolega je začel študirati pravo malo pred njegovim 50im letom, pa je sedaj zaposlen (od lani). Sreča je na strani pogumnih.
Default avatar
Glede na to, da bodo vsi današnji 40-letniki delali do vsaj 65-ega leta ali pa še dlje, do groba, se še kako izplača. Tudi če si študij plačuje in nima sponzorja za študij.
Sploh zato, ker če nekdo potem kasneje po 40-em dela tisto, kar ga veseli, da z veseljem hodi v službo in da okolica ne trpi zaradi njegovega sedajšnjega nezadovoljstva z delom ki ga opravlja, ker ne dela tistega kar ga veseli, ampak dela tisto, kar za preživetje pač mora!

Dejte si predstavljat, kako boste pri 60-ih z bistveno manj telesne čilosti opravljali neko fizično delo, ki ga opravljate sedaj - verjetno boste z veseljem prepustili to delo mlajšim, s še zdravo hrbtenico, sklepi, mišicami.... Vse ima svoj rok trajanja - tudi človeško telo. Na njemu ne moreš narediti generalke, tako kot na dotrajanem avtomobilskem motorju naprimer. Še ni nadomestnih delov na voljo.
Default avatar
Za študij ni nikoli prepozno, to se strinjam, samo a ni ravno pravnikov na kupe brez službe?
Default avatar
Ma samo vsaka čast. In ženska, ki ve da se ne živi do 28 leta ampak do 80 leta ali še več. Torej ima pred sabo še najmanj 40 let življenja.
Default avatar
Jaz se bom drugo leto vpisala na zdravniško fakulteto, ker že precej dobro poznam razne bolezni saj sem na bolniški in imam čas vse preštudirati in sploh ni tako težko kot se hvalijo zdravniki. Mislijo pa da so bogovi in se ti samo posmehujejo, ko jim prineseš svojo diagnozo sprintano sploh nočejo niti pogledati ampak rečejo to je vse v glavi in ti dajejo napotnico za psihiatra za specialiste pa ti nočejo dati napotnice. Ne rabimo takih zdravnikov, ki delajo samo za podkupnine iz lekarne ne pa za paciente.
Default avatar
bodoča zdravnica je napisal/a:
dobra šala
Default avatar
Meni se zdi to prav. Saj delovna doba bo vsak čas do 70. leta. Torej bo skoraj 30 let delala v novem poklicu.
Default avatar
bodoča zdravnica je napisal/a:
Dokler se ne pozanimaš, da se fakulteti reče MEDICINSKA in ne zdravniška, dotlej se je izogibaj! In še sreča,da ima sprejemne izpite in jih nikakor ne boš mogla opraviti! Potrebuješ pa res napotnico, ampak za ustrezno pomoč gled na tvoje duševno zdravje! In to so ti ponudili, ti pa nič! Vzemi in pojdi k pravemu zdravniku, mogoče ne bo potreben 6 letni študij.
Default avatar
Očitno si študij lahko privošči. Ne vem, če je tako zelo pomembno, če bo dobila službo. Niti ni najbolj pomemben papir na koncu študija. Važno je, da svoje življenje polno živi in ne misli obtičati nekje po tridesetem.
Default avatar
quote je napisal/a:
Se strinjam.
Bravo ženska, ki si se lotila študija!
Default avatar
Kaj naj pa dela, če ni služb ? Doma sedi in čaka ? Tako vsaj trenira možgane, spoznava nove ljudi in povečuje svoj obseg znanja . Morda ji pa nekoč pride prav, nikoli ne veš kako se obrne.
Default avatar
bodoča zdravnica je napisal/a:
In v svoji čakalnici bi imela oranžne stole pa še lacoste majico bi nosila :). Ampak kaj ko je treba imeti za vpis kaj več kot 3 razrede osnovne šole, kolikor jih premoreš ti, ki si ne moreš zapomnit niti to, da zdravniška fakulteta sploh ne obstaja :)