Forum.Over.Net

Starševski čvek

ena ženska je začela študij prava pri 38-ih

Default avatar

hm razmišljam

?

če diplomira do 44 leta, ali jo bo kdo zaposlil nekoč no
Default avatar

pa kaj potem

Jaz sem začela pri 48 letih in končala pri 54, pa sem še živa!!!!!
Default avatar

ne vem no

drugo je če začneš od začetka študirat, kdo te bo novo pečeno pravnico zaposlil pri 45-ih letih ?!???!
Default avatar

Jalur

Mogoče že ima zaposlitev v podjetju, kjer ima možnost napredovat, ko diplomira. Pa saj pravniki ne delajo samo na sodišču.
Default avatar

hm razmišljam

nima službe ampak gre od začetka no, vem
Default avatar

ja itak

hm razmišljam je napisal/a:
In zakaj se ti s tem obremenjuješ?
Default avatar

razmišljanje koristi

zanima me ali se splača kaj takega imam pravico do mišljenja
Default avatar

fffw123

Če ima denar, se splača. Pridobila bo novo znanje, trenirala bo možgančke, spoznala nove ljudi. Sploh ne vidim, kaj lahko izgubi?
Default avatar

a kaj

Bravo! Vesela sem zanjo.

Kolega je začel študirati pravo malo pred njegovim 50im letom, pa je sedaj zaposlen (od lani). Sreča je na strani pogumnih.
Default avatar

Delali bomo do groba

Glede na to, da bodo vsi današnji 40-letniki delali do vsaj 65-ega leta ali pa še dlje, do groba, se še kako izplača. Tudi če si študij plačuje in nima sponzorja za študij.
Sploh zato, ker če nekdo potem kasneje po 40-em dela tisto, kar ga veseli, da z veseljem hodi v službo in da okolica ne trpi zaradi njegovega sedajšnjega nezadovoljstva z delom ki ga opravlja, ker ne dela tistega kar ga veseli, ampak dela tisto, kar za preživetje pač mora!

Dejte si predstavljat, kako boste pri 60-ih z bistveno manj telesne čilosti opravljali neko fizično delo, ki ga opravljate sedaj - verjetno boste z veseljem prepustili to delo mlajšim, s še zdravo hrbtenico, sklepi, mišicami.... Vse ima svoj rok trajanja - tudi človeško telo. Na njemu ne moreš narediti generalke, tako kot na dotrajanem avtomobilskem motorju naprimer. Še ni nadomestnih delov na voljo.
Default avatar

vse je res

Za študij ni nikoli prepozno, to se strinjam, samo a ni ravno pravnikov na kupe brez službe?
Default avatar

d gr44

Ma samo vsaka čast. In ženska, ki ve da se ne živi do 28 leta ampak do 80 leta ali še več. Torej ima pred sabo še najmanj 40 let življenja.
Default avatar

bodoča zdravnica

Jaz se bom drugo leto vpisala na zdravniško fakulteto, ker že precej dobro poznam razne bolezni saj sem na bolniški in imam čas vse preštudirati in sploh ni tako težko kot se hvalijo zdravniki. Mislijo pa da so bogovi in se ti samo posmehujejo, ko jim prineseš svojo diagnozo sprintano sploh nočejo niti pogledati ampak rečejo to je vse v glavi in ti dajejo napotnico za psihiatra za specialiste pa ti nočejo dati napotnice. Ne rabimo takih zdravnikov, ki delajo samo za podkupnine iz lekarne ne pa za paciente.
Default avatar

hahaha

bodoča zdravnica je napisal/a:
dobra šala
Default avatar

komarčica

Meni se zdi to prav. Saj delovna doba bo vsak čas do 70. leta. Torej bo skoraj 30 let delala v novem poklicu.
Default avatar

6 let študija

bodoča zdravnica je napisal/a:
Dokler se ne pozanimaš, da se fakulteti reče MEDICINSKA in ne zdravniška, dotlej se je izogibaj! In še sreča,da ima sprejemne izpite in jih nikakor ne boš mogla opraviti! Potrebuješ pa res napotnico, ampak za ustrezno pomoč gled na tvoje duševno zdravje! In to so ti ponudili, ti pa nič! Vzemi in pojdi k pravemu zdravniku, mogoče ne bo potreben 6 letni študij.
Default avatar

quote

Očitno si študij lahko privošči. Ne vem, če je tako zelo pomembno, če bo dobila službo. Niti ni najbolj pomemben papir na koncu študija. Važno je, da svoje življenje polno živi in ne misli obtičati nekje po tridesetem.
Default avatar

Rok-1

quote je napisal/a:
Se strinjam.
Bravo ženska, ki si se lotila študija!
Default avatar

ursula22

Kaj naj pa dela, če ni služb ? Doma sedi in čaka ? Tako vsaj trenira možgane, spoznava nove ljudi in povečuje svoj obseg znanja . Morda ji pa nekoč pride prav, nikoli ne veš kako se obrne.
Default avatar

oranžni stoli

bodoča zdravnica je napisal/a:
In v svoji čakalnici bi imela oranžne stole pa še lacoste majico bi nosila :). Ampak kaj ko je treba imeti za vpis kaj več kot 3 razrede osnovne šole, kolikor jih premoreš ti, ki si ne moreš zapomnit niti to, da zdravniška fakulteta sploh ne obstaja :)