Starševski čvek

ali iz vrtca kličejo...

Default avatar
Ali iz vrtca kličejo,če ima otrok drisko ?
Včeraj pop.se je začelo ene 3x ,zjutraj je pa 2x in se mi ni zdelo kritično,ker je bil čisto ok .
A naj pričakujem klic ?
Da ne grem ravno na teren 100km daleč.....
Default avatar
... ker ga nisi obdržal (-a) doma, tak že ni bil za v vrtec. Če bodo imeli težave, bodo poklicali. Z malo sreče, ne bodo poklicali. Kako pa se otrok počuti, te pa morda še najmanj zanima, ali kako?
Default avatar
Ja. Primeri, ko skoraj zagotovo klicejo, so: vrocina, driska, vnete oci.
Default avatar
In zakaj si peljala otroka z drisko v vrtec? Se ti zdi, da še niso vsi v skupini bolani in si za to želela poskrbeti ti? Oprosti ampak zelo neodgovorno.
In seveda ja. Če ima otrok drisko te iz vrtca pokličejo, da ga prideš iskat.
Default avatar
čE je napisal/a:
A dej no,kaj te res zanima?
jebe se tebi za otroka . Žalostno
Default avatar
Jah, treba je zakomplicirat življenje še staršem ostalih otrok v skupini, ki bodo jutri driskali.
Default avatar
Nekateri pač nimajo službe v javni upravi in ne morejo kar naprej ostajat doma na bolniški ali negi. In popolnoma jasno mi je, da je marsikje v službah bistveno lažje, če te pokličejo iz vrtca, da je otrok zbolel in moraš ponj, kot pa če zjutraj pokličeš in poveš, da te ne bo, ker je otrok "spet" zbolel.
Ampak večina mon, ki visi tule med službenim časom, medtem ko sedi v svoji zagotovljeni službi v javni upravi, tega seveda ne razume in nikoli ne bo.
Default avatar
Otrok z drisko ne sme v vrtec!
Tudi če nisi v javni upravi.
Default avatar
točno to.mi je pa žal za druge otroke in srčno upam,da ni kaj nalezljivega.
sem pa ravnokar klicala v vrtec in pravijo,da je vredu in jim je bilo prav čudno,kot ,da bi jih kontrolirala.
Skratka sem ostala in sem v pripravljenosti.Se pravi,da ne grem na teren (kontrolo).
Default avatar
kretenizem_ je napisal/a:
Kar pridi in razloži ter dopovej to našemu direktorju.
Default avatar
takle mamo je napisal/a:
Ocitno ti ni jasno, da bo zaradi enega starsa, ki "ne more vzeti bolniske" zbolelo lepo stevilce otrok v skupini in potem bo moralo zaradi enega neodgovornega starsa vzeti bolnisko 5,10 ali pa se vec starsev.

So starsi, ki tezko vzamejo bolnisko. Potem pa so se oni, ki jim je najbolj enostavno bolnega otroka spakirati v vrtec, pa jim gladko dol visi za pocutje lastnega otroka in za ostale otroke v skupini z njihovimi starsi vred. Pa najbrz je med starsi onih, ki jih bo bolni otrok okuzil, vsaj nekaj takih, ki tezko vzamejo bolnisko.
Default avatar
v bistvu tudi jaz smatram dejanje za neodgovorno, ampak lahko je pa njen otrok dobil drisko zaradi sovrtičkarja, z neodgovornimi starši.

res je tudi to, da redkokdo, ki tega ni izkusil razume, kako je, ko ti v službi ne dovolijo na bolniško, pa čeprav zaradi drskajočega bolnega otroka.
Default avatar
moje mnenje je napisal/a:
V bistvu, ni tako, da ti ne bi dovolili na bolnisko. Seveda lahko gres, ker je to pravica, ki jo garantira drzava prek zakonodaje. Ampak, ucinki tvojega dela vplivajo na placo, podaljsanje pogodbe in tako naprej. Ce otrok dosti zboleva in moras zaradi tega hoditi na bolniske, potem trpi delovni proces in marsikje ti zlepa ali zgrda to vrzejo pod nos. Lahko direktno lahko pa indirektno (manjsa placa, konec pogodbe, ...).
Default avatar
Tudi če si v javni upravi te ne gledajo lepo ko si doma, a če ni druge - otrok je le otrok. Ko so zadnjič v vrtcu "malo driskali" sva bili na koncu s hčero 4 dni v bolnišnici, ker mi je v pičlih 16 urah dehidrirala. Pa nisem bila jaz tista ki bi otroka z drisko peljala v vrtec. Pa je šlo 2 dni spremstva (ne nege) in 2 dni dopusta (ker v bolnišnici ti ne pripada nega).
Tako da ja, otrok z drisko NE SODI v vrtec!
Default avatar
Se strinjam in zastopim obe strani. Moj primer: sin 13 let je zbolel in dobil antibiotike. Zdravnica je rekla, da 14 dni ne sme v šolo oz naj ne gre. Ker sedmi razred ni več mačji kašelj. Zato je šel po enem tednu v šolo. Kaj hočem reči je, da si danes že otroci ne morejo privoščiti "bolniške" kaj šele starši. Kam gre ta svet?
Default avatar
Tbb je napisal/a:
Imaš prastaro zdravnico. Otrok ne rabi biti doma 14 dni
Sicer pa da pa 13 letnik ne more biti sam doma,pa tudi oprosti
Default avatar
Tbb je napisal/a:
Ne glede na sektor dela je bolniška oziroma nega, če je le te preveč lahko težava. Pa vendar moramo ločiti med izostankom zato, ker ima otrok drisko, bruha ima visoko vročino ali karkoli drugega nalezljivega in nevarnega za otroka samega in za vse okoli njega. In v takih primerih je potrebno ostati z otrokom doma. Če mi ne moremo imamo za to partnerja ali nekoga tretjega. In naj se še tako kruto sliši pri načrtovanju družine je potrebno misliti tudi na to. Verjamem, da je hudo ampak ne moremo škoditi otroku in vsem okoli njega.
Po parih dnevih, ko gre kužnost mimo, ko je otrok po počutju ok, ko je malo smrkav ali dvakrat pokašlja itn. pa lahko vagamo stvari in se včasih odločimo za vrtec/šolo in ne za počitek otroka doma.
Default avatar
kretenizem_ je napisal/a:
Tako je!
Default avatar
pl34pl je napisal/a:
ja sej ... na bolniško sicer lahko greš, sam kar sledi pa ni lih lepo in ko daš enkrat to čez, naprej delaš vse bolj pragmatično, žal kdaj tudi na škodo koga drugega, svojo pa itak.
Default avatar
takle mamo je napisal/a:
Še eden, ki misli, da se svet ustavi, ko imas otroke. In se ne spremeni nic, razen da dobis otroske dodatke.

Otrok, ki ima DRISKO; VROCINO; VNETE OČI; ZELEN IZCEDEK IZ NOSA, pa še kaj bi se našlo, ne spada v vrtec.

Nobeden od naju ne dela v javni upravi. Oba posteno delava, ampak ko so nase tri bolne, sva na bolniski. Ja, ko kombinirava. Pa z babico tudi.

Dokler imamo take strarše, se bodo take bolezni v vrtcu širile še naprej.