Forum.Over.Net

Starševski čvek

Nikoli več Gorenje!!

Default avatar

Barca

Mama je lani po cca 20 letih menjala pralni stroj, susilec je star 10+, multipraktik, varilni strojcek in mesoreznica ima stare 15- 20, stedilnik s pecico 15+.... vse Gorenje. Bi ze pred casi menjala, pa se vse dela OK.. in menjala bo samo stedilnik in pecico, ker ima zdaj pocasi namen menjati celotno kuhinjo.
Default avatar

moje mnenje

Gorenje je zakon. Spoštujmo slovensko.
Default avatar

u2

več kot 25 let star hladilnik,dela u nulo
Default avatar

vse Gorenje

Jaz imam 4 leta stare aparate. Vse smo kupili novo, ko smo prenovili stanovanje. Od Gorenja imam pralni, pomivalni stroj, sušilc, napo, pečico, indukcijo, prav tako vse male gosp. aparate. Vse dela brezhibno in z vsem sem zelo zadovoljna. Prej sem imela Bosch pomivač in sušilec veliko v okvari.
Default avatar

Red Cat

Tudi jaz sem vedno imela dobre izkušnje, zato še vedno kupujem Gorenje.
Default avatar

moram komentirat

Mumu je napisal/a:

Midva sva se ženila pred več kot 15 leti, skoraj 20 jih bo.
Tudi pred 20 leti se je govorilo, kako je Gorenje sranje in da je treba kupit Bosh in kaj vem kaj še vse.
Midva sva kupila Gorenje kuhinjo, vse aparate, pralni stroj, za poročno darilo sva dobila multipraktik Gorenje, in vse dela že skoraj 20 let. Hladilnik imam tako super, da me je groza, ko bo enkrat od starosti nehal delat, ker podobnega ni niti približno na trgu, pa naj so še tako super oh in sploh moderni hladilniki, po praktičnosti se lahko vsi skrijejo pred mojim starčkom.
Imamo še nekaj mlajših aparatov, grelnik vode, blender, tehtnice, sušilni in še kaj bi se našlo, pa vse dela brez težav. Imamo tudi nekaj aparatov drugih blagovnih znamk, no name ali priznanih mark, pa je vse to isto, nobene drastične razlike, samo da imajo marke lepši dizajn, pa mogoče kako funkcijo več za več denarja seveda, ampak se ne obremenjujem s tem, kupim kar potrebujem s funkcijami, ki jih potrebujem.

Tako da po vseh teh letih, kar se mene tiče,če bom potrebovala kak nov aparat, kupim tudi Gorenje.
Default avatar

jaomajka

mikser imam od leta 1979 in noče crknit :) tok tok tok
Default avatar

spoštujmo bla bla bla bla

Odkar sem obdavčen zaradi kreditov tajkunov, mi na pamet ne pride kupovat slovensko robo!
Default avatar

ne hvala!

moje mnenje je napisal/a:

jojjj, da se ti slučajno ne zgodi, tako kot nam, ker smo kupili vso mašinerijo ob vselitvi Gorenje. Si lahko predstavljaš, kako je to, ko se ti po enem letu začenjo kvarit in štrajkat vse zadeve - za znoret je. Pri nas problemi tako s pralnim, kot sušilcem, pečico, štedilnikom, celo napo - ni da ni -ma ku da bi bli magnet za probleme, no. Pa je vse OK z električno napeljavo, ker sedajšnji stroji, novi, drugih znamk dela ko urca že 5 let - tiktak!! - Pa smo ob vselitvi rekli, podpirajmo slovensko, kupimo Gorenje, smo se fejst nasmolili, ker je šlo vse v maloro po praktično izteku tovarniške garancije....

Zdej si pa predstavljaj, kako je to, ko ti praktično vse naenkrat crke in moraš vse kupovat jovo na naovo - par jurčkov eur sprašit spet naenkrat ni mačji kašelj. Nikoli več Gorenje, ne hvala! In ja, je presneta razlika med gGorenjem narejenim pred 20-imi leti in sedaj, ko je vse naravnano na množično potrošništvo, da dve leti maksimalno dela, potem pa kupuj novo. Ne hvala. Gorenje! Žal je nas razočaral na celi črti.
Default avatar

tetamicka

Avtorica, zato si tako naperjena?! Mi imamo nekaj gospodinjskih aparatov Gorenje in smo z njimi zelo zadovoljni. Prav tako kot z Bosch in Philips. Največ slabih izkušenj imamo s Candy. Imamo pa kolege, ki so s Candy zelo zadovoljni. Torej odvisno - ali imaš srečo ali pa nesrečo pri nakupu. Podobno je z znamkami avtomobilov. Ali pa konec koncev pri telesu.
Default avatar

ne hvala!

tetamicka je napisal/a:
tetamicka, a je to naključje, da kupiš npr. 6 različnih Gorenjevih strojev, pa težave z vsemi??? Po dveh letih pa totalni kaput? V teh časih zagotovo ni naključje.
Default avatar

slovensko

Živim v Sloveniji in rada bi imela še službo. Zato bi rada, da naše firme še kaj proizvajajo in prodajo. Zato, če se le da, kupim slovensko. In Gorenje je še redka slovenska tovarna ki ima ime tudi v Evropi.

Ko sem 3 leta nazaj kupovala kuhinjo, sem vso belo tehniko kupila od Gorenja. tudi zaradi 5 let garancije. Pa zaenkrat še ni bilo potrebe po njenem uveljavljanju.

Tako natančno in predano, kot so mi svetovali na njihovem oddelku kuhinj na Brnčičevi (tako za pohištvo, kot tudi za belo tehniko), se ni potrudil nihče, pa sem obredla množico salonov. Do takrat sem bila prepričana, da bom vzela Bosch, pa sem spremenila mnenje. Tudi zame je Gorenjev design vrhunski.

Pralni stroj dela brez problema 8 let.

Z Gorenjevim sesalcem sem pa imela že po par mesecih mnogo problemov (made in China) in sem takrat obžalovala nakup, saj ni bil ravno poceni. Je bil potem parkrat na servisu v okviru svoje triletne garancije, a sedaj ni več težav, star je pa tudi že dobrih osem let.

Razočaranje je bilo pa z Gorenjevo kopalnico - takrat je bilo to Gorenje notranja oprema, zdaj mislim, da ta program ne paše več pod Gorenje. Namreč, originalni stekleni pršni zaslon se je podrl (neustrezna vodila). So mi to zastonj zamenjali, a imela sem srečo, da takrat sama nisem utrpela kakšne resne poškodbe, saj je steklo težko in lahko bi ga dobila na glavo. To je bilo veliko razočaranje, saj je bila cena parkratnik kakšnim neoriginalnim iz Baumaxa.
Default avatar

Gorenja ne!

tetamicka je napisal/a:
Tetamicka, naperjena sem zato, ker od 4 aparatov Gorenje ne dela niti eden!!! In to niso stari aparati, kot sem napisala, blender ni bil rabljen niti 10x.
OK, sesalec sicer dela, a se ne da dobiti pokrova nad vrečko, kjer je počil jeziček za zataknit pokrov in zdaj ves prah piha ven mimo filtra. Torej pardon - eden od aparatov dela - a se zanj ne dobi rezervni del, lahko pa si predstavljate, da nimam interesa, da ves prah gre iz sesalca v prostor. Torej je zame neuporaben, čeprav dela. In da se za par let star sesalec ne dobi pokrov, ker to kao ni rezervni del, kaj to pomeni? Da torej ne bi smel počit???? Plastika pač lahko poči, kajne?

In še o sreči in nesreči: pri 4 aparatih takšna statistika ni nesreča - ampak nekvalitetni izdelki! Ne rečem, da bi bil en aparat, ampak štirje ... ne, to je too much!! Torej GORENJA NE VEČ IN GA TUDI VSEM ODSVETUJEM. Tisti, ki imate Gorenje aparate stare 20 let, vas pa razumem - takrat je bila druga kvaliteta. Z zdajšnjimi aparati boste pa res imeli srečo, če vam bodo zdržali več kot 2 leti!
Default avatar

samo mala opomba

slovensko je napisal/a:
Edino zagotovilo, da boš še imela službo in da bodo naše firme še naprej proizvajale ter prodajale je - kvaliteta za sprejemljivo ceno. Edino to nas bo držalo pokonci pa če ti kaj kupiš slovenskega ali ne.
Da ti bo jasno o čemu govorim: slovenski BDP (to je seštevek vsega kar proizvedemo) je cca. 35 milijard, naš izvoz pa cca. 25 milijard. Skratka le za cca. 10 milijard Slovenci porabimo od tega kar naredimo, vse ostalo pa nam pokupijo tujci. Jaz za ohranjanje delovnih mest, standarda, prihodnosti, ... stavim na tujce. Nemčija, Avstrija, EU, balkan, ZDA, BRIC, ... kdorkoli že je, le da najde v naših produktih/storitvah najboljše za svoj denar, ta mi zagotavlja službo, plačo, prihodnost.
Default avatar

piska in ni dober touch

Od Gorenja imam samo steklokeramični štedilnik na vikendu. V primerjavi z domačim, ki je Elektrolux je SRANJE. Ker nisem dovolj jamrala, je tašča mislila, da sem zadovoljna in je v novo kuhinjo kupila enak steklokeramični štedilnik od Gorenja. In čeprav je zelo potrpežljiva in ceni slovensko, ga je ven vrgla po 14 dneh.

Torej, moja edina izkušnja z Gorenjem, je porazna.
Default avatar

vklopite pamet in primerjajte

slovensko je napisal/a:
Zakaj bi kupoval naše če je pa plača taka kot je in gre za davke ogromno???

Začni primerjat npr. cene gorenke z milko, dorino, pionirjem!

Začni primerjat npr. cene laskega z becksom, staropramen, gosserjem

Začni vsem "našim" cene primerjat s tujimi in ti bo postalo jasno.

Mogoče boš pa takrat uklopila razum ko boš pogledala račun! ;)
Default avatar

moram komentirat

Gorenja ne! je napisal/a:

Kot sem že rekla, Gorenje je bil tudi pred 20 leti kao sranje, pa meni vse dela.
Pravkar sem kupila Gorenje sesalec, bomo videli, kaj bo z njim, blender mi dela 2 leti b.p., pa je skoraj vsak dan v uporabi. Taščaima novejši pralni stroj, brez problema. Mama ima skrinjo, brez problemov. Oba sta stara cca 5 let.

Ni trdim, da je zdaj Gorenje neka huda marka, ampak v kakšnih akcijah lahko dobiš njihov aparat po res ugodni ceni in nam vse dela. Sicer razmišljam, da bi ob menjavi kupila Beko, ki ima 5 let garancije in je še cenejši od Gorenj, sploh v akcijah. Ampak upam, da še dolgo ne bom menjala... :)