Med.Over.Net

Delovno pravo in zaposlitev

Odgovarjajo: Staša Horvat, univ. dipl. prav.

Hoteli Bernardin-nova tajkunska zgodba

Default avatar

Metka Pravica

Ljudje z obale se morajo zbutiti. Tajkunska banda NFD-jevcev in Save skušajo na vse načine uničiti Hotele Bernardin v Portorožu. Žalostno je, da jim to uspeva: še pred leti je Valant za rešitev svojega NFD-ja izčrpal cvetočo firmo in zdaj za 50-milijonsko zadolžitev krivijo prejšnjo upravo (in budale jim verjamejo). Tajkunska banda NFD_jevcev in Save je na vodilna mesta postavila svoje ljudi. Tragedija za obalni turizem in za hotelsko družbo se je začela s postavitvijo Andreja Laznika (NFD) na mesto predsednika uprave in Antonije Pirc (Sava) za članico uprave. Njihova edina naloga je bila pograbiti tisto kar se še da, posrbela sta za sebe in za svoje nove kadre. Nesposobneže iz Save in druge kradljive nesposobneže iz NFD-ja so postavili na vodilna mesta in izmislili nova delovna mesta z izredno visokimi plačami (pazi prišli so rešit podjetje,ki je bilo v težki finančni situaciji). Da ne bom predolga naštejem varčevalne ukrepe ki sta jih izvedla v času trajanja njihove dvočlanske uprave:
1. zamenjali sposoben vodilni kader in zaposlili nesposobneže z izredno večjimi plačami
2. malo po nastopu funkcije kupila dve novi službeni vozili ( za Laznika BMWX1 za Pirčevo AUDI A6) v skupni vrednosti cca 70.000 €
3. Pripeljali nove "boj ugodne" dobavitelje - stroški nabave v raznih sektorjih so zrasli "v nebesa" v primerjavi s stroški iz prejšnjih let
4. Nadaljevali z zaposlovanjem kadrov iz Save&NFD, za katere so izmislili nova delovna mesta
(med njimi tudi nečak članice nadz. sveta in g. Vito Verstovšek, ki ne hodi v službo in nihče ga še ni videl)
Absurd v vsemu temu je da stalno zaposlenim dajajo odpoved, da bi lahko zaposlovali "njihove ljudi".
Tudi po tem ko je izšel članek v Delu, kjer je končno nekdo spregovoril o tej gnjusni bandi, se ni zgodilo nič. Vsi so tiho, tako zaposleni kot v okolici. je vse tiho - tako v podjetju kot v okolici.

Največje zasluge za konkretno izvajanje nalog umazane igre uprave gredo direktorici kadrovskega sektorja Diani Milivojevič in pravnici Bojani Bratašec. Podlost, hudobnost, žlehtnoba in zavist sta njuni glavni vrednoti. In za konec, ti dve sta članici v nadzornem svetu družbe (predstavnice delavcev). Poleg visoke plače, dobijo dodatnih 1.500 € netto.
In ker so v članku v Delu objavljeni točni podatki o vsem zgoraj naštetim, je danes v hotelih Bernardin bilo izredno stanje, da bi se našlo "izdajalca". Ja, tega je treba kaznovat. Kaznovati in obtožiti je potrebno tisto osebo ki je pomagala da pridejo v javnost realni podatki, da se prikaže goljufija, korupcija in podkupovanje. Ja ta oseba mora biti kaznovana in iti v zapor, tako da tajkunska banda lahko krade naprej. To je Slovenija.
Default avatar

matimoja

Jaz sem danes dobila novo pogodbo, so mi znižali plačo, pravijo ker šparajo. Ali podpišem to kar so mi dali ali pa grem. Nam vzamejo denar, da bodo oni na vrhu lahko več pobirali. Ma kam smo prišli. Ma zakaj nobeni organi ne grejo pogledat kaj se dogaja pri nas. Kradejo na veliko nam pa znižajo plače in dajo odpoved.
Default avatar

tonebalota

Vsi prejšnji direktorji ki so dobili odpoved jih tožijo. Firma ki špara ima zglega tudi denar za plačati odvetnike in dnar za visoke opravnine. Ma kje je Valant? Kje se ta skriva? Zakaj so na njega vsi pozabli?. On je zapufal firmo mi delavci pa plačamo in on živi še naprej na veliki nogi. Bernardinci na ulice! Naj se kranjčani spokajo od tam kjer so prišli. Sramota ! Vse bojo uničli! Vsi vse znajo a se ne zgodi nič. Ni čudno da je slovenija pred bankrotom.
Default avatar

aramis

Neverjetno, kakšne komedije se dogajajo v Bernardinu. Zaključuje se zadna faza "lastninjenja" po Valantovo in njega pajdaših. Celotna nova uprava in nadzorni svet sta povezana z gorenjsko hobotnico, ki ob podpori ex NLB jevskih osebkov poizkuša iztisniti iz že tako obubožanih hotelov s podplačanimi zaposlenimi, kar se še iztisniti da. Za nameček pa je tukaj še "finančni expert" iz propadajoče Probanke.
Zaposleni ga še nismo zaznali v firmi. Zares genialno postavlje trojček.
O diletantizmu vodenja, ki je le krinka za izmozgavanje družbe bi lahko napisali eseje.
Da bo zadeva še zanimivejša, so preko noči na vrat na nos imenovali za šefa uprave Istrabenza Andreja Laznika, ki bo poskrbel za sinergijske učinke v obalnem turizmu. Počakajmo kaj se bo na spomlad dogajalo v hotelih LIFECLASS !! Deja vu pri hotelih Bernardin ??
Pa stari upravi se nam bo še kako kolcalo!
Bernardinci, ne dajte se! Na cesto pred Novim letom !
Default avatar

Mikser

Še vedno se troši!!!!! Ni samo NLB in Sava ( ne poznam točno kaj se dogaja), lahko pa potrdim, da so znotraj družbe podli ljudje, ki nimajo nikakršne veze z Savo ali NLB. Tudi oni trošijo in se kaj dosti ne sekirajo - sami sebi jemljejo kruh. Hranimo druge dobavitelje - ne znižujejo stroškov - samo preko zunajih izvajalcev
LP
Default avatar

bubi82

In kaj se sedaj dogaja v Bernardinu? Se izplaca zaposliti pri njih?

Moderatorji

Staša Horvat , univ. dipl. prav.
Pravna pisarna HK