Forum.Over.Net

Starševski čvek

Zakaj mojega otroka posiljujejo z Miklavžem in božičkom?

Default avatar

hipi pipi

Mama ateistka, oče ateist, se odločita (logično, a ne?), da otrok ne bo imel verske vzgoje. Ko bo lahko razumel, kaj je kaj, se bo sam odločil, ali mu je vera (in katera) blizu. Otrok dopolni dve leti in mora na vseh koncih poslušati o božičku in Miklavžu. Mislim, zakaj morate tujim otrokom govoriti, da bo čez par dni prišel Miklavž in kaj bo prinesel? Pa božiček, seveda. Že en mesec prej. Kaj šele bo. Da otrok ne bo darilsko zanemarjen (tako in tako ima polno vsega), bo njemu nosil dedek Mraz. Ki je tudi ena fejk pogruntavščina, ampak za dedka Mraza sem se odločila, ker čez par let, ko bo izvedel, da gre za izmišljenega moža, bo to konec, the end. Če mi ga navlečejo na Miklavža in božička, so mi ga praktično navlekli na verske običaje. Česar pa jaz ne želim. Si mislim, da ko bo šel drugo leto v vrtec, bo tudi tam indoktriniran v božičke in Miklavže. Ali pa se motim?
Default avatar

Jalapena

Božiček ni plod Cerkve, temveč produkt coca cole. Preden se spraviš kritizirat, se vsaj malo pozanimaj.
Default avatar

Hipi hop !"

"hipi hop "

kako te ni sram uporabit izraz " posiljujejo "

upam da te polici. dobi v roke
Default avatar

hipi pipi

Jalapena je napisal/a:
Ja, vem, ampak prav brani se ga pa Cerkev ne. Sploh pa ne kritiziram samega božička, ampak to, da je kar nekako logično, da vsi praznujemo božič, da vsi otrokom za božič kupujemo darila, pa seveda da Miklavž povsod nosi.
Default avatar

kity-ka

Za otroka je pravljicni svet neki carobnega in ni lepse kot pricakovanje otroka, kaj bo dobil pod jelko. Ce ti bozicek ne ustreza, imejte dedka mraza...cist preprosto. Nihce ga z nicemer ne posiljuje...kateri carobni moz bo nosil darilo tvojemu otroku, pa se ti odloci..
Default avatar

hipi pipi

[quote="Hipi hop !""]"hipi hop "

kako te ni sram uporabit izraz " posiljujejo "

upam da te polici. dobi v roke[/quote]


posiljeváti -újem nedov. (á ȗ) 1. spolno občevati z žensko proti njeni volji, na silo: videl je, kako so jo mučili in posiljevali / ropali so, posiljevali in morili 2. ekspr. siliti h kakemu dejanju sploh: če hočeš, jej, posiljevali te ne bomo / dve uri ga je posiljevala, naj sprejme to vlogo silila, pregovarjala / ves čas so nas posiljevali s hrano; posiljevala se je s solzami // z oslabljenim pomenom izraža prisilno dejanje, kot ga določa samostalnik: kar naprej jo je posiljeval jok, smeh; posiljujejo jih grenki občutki / dolgo jo je posiljeval s svojo prisotnostjo / na prvem zmenku ga je posiljevala s svojo prijateljico mu je govorila, pripovedovala o svoji prijateljici 3. ekspr. delati kaj, kar ni v skladu z bistvenimi značilnostmi česa: dejstev nikoli ne posiljuje / letopisci so včasih posiljevali zgodovino ♪
posiljevánje -a s (ȃ) glagolnik od posiljevati: posiljevanje mladoletnic / posiljevanje poslušalcev s ponavljanjem programa / posiljevanje zgodovinskih dejstev ♪

Izobrazi se, preden groziš s policijo.
Default avatar

sama si kriva

To je pa samo v tvoji glavi, da te nekdo posiljuje. Nobeden ti nož ne drži za vratom. Pač svojim otrokom poveš, da vaša družina ne praznuje miklavža, božiča prazunuje pa dedka mraza in to je to.

Sama si kriva, če ne znaš svojim otrokom obrazložiti.
Default avatar

preseli se....

hipi pipi je napisal/a:


...lahko na Finsko,Švedsko,Nemčijo,Avstrijo,Avstralijo....Tam je namreč čiiisto drugače,kot pri nas.


Mislim,da bi bilo najbolje,da greste na Kitajsko.Na podeželje.Tam ni ne Miklavža,ne Božička ....sploh nobenega....
Default avatar

hipi pipi

sama si kriva je napisal/a:
Otrok je en teden nazaj dopolnil dve leti. Kako mu razložiš, da ena družina praznuje, druga ne? Ne moreš. Okužijo ga, preden mu sploh lahko kaj razložiš.
Default avatar

u2

ja,tudi v vrtcu imamo Miklavža----ne ni verski vrtec


To je star slovenski običaj


In tudi Dedka Mraza imamo v vrtcu!


Vidim,da bo tvoj veliko prikrajšan,upam,da mu boš pravljice pa le brala!Samo pazi,te opozarjam"Slovenske ljudske pravljice imajo tudi nabožno vsebino in osebe!


Želim vam vse dobro!
Default avatar

sardina 1

Ljubica, kaj pa če bi otroku vsaj nekaj let privoščila veselo decembersko pričakovanje?

Pa čisto vseen drek kdo mu kaj prinese.....

Pri nas smo strogi ateisti, res totalno in do konca proti Cerkvi, še krščena nisva z možem, prav tako ne otroka, Miklavž pa redno nosi suho sadje in sladkarije in kakšne podložene copate....

Zaradi veselja obdarovanja, zaradi čarobnosti decembra, zaradi nogavic, ki jih obesita na posteljo, zaradi čistega užitka, ko mi ju uspe ponovno naskrivaj obdarovati, pa čeprav sta stara že 15 let! :)
Default avatar

borut _ m

sardina 1 je napisal/a:
Hm.,..previdno s tem. Veš, miklavž ni izmišljitina, ampak osnovan na realnosti iz preteklosti. Gre za dobrosrčnega mislim da madžarskega škofa, ki je obdaroval ljudi...
Default avatar

hipi pipi

sardina 1 je napisal/a:
Citiram sebe.

Da otrok ne bo darilsko zanemarjen (tako in tako ima polno vsega), bo njemu nosil dedek Mraz. Ki je tudi ena fejk pogruntavščina, ampak za dedka Mraza sem se odločila, ker čez par let, ko bo izvedel, da gre za izmišljenega moža, bo to konec, the end.
Default avatar

u2

obstaja tudi umetnost dajanja


obstaja tudi umetnost sprejemajapbstaja umetnost hvaležnostini treba bit farški,da jih take stvari naučiš

velika čarobnost je v pričakovanju pa magari ene pomaranče ali suhih fig
Default avatar

babica 85

Tebi tudi ni nosil Miklavž, nič pričakovanja ?

Saj ga za Miklavža ni treba v cerkev nositi, ker Miklavž na dom pride.
Kako in kdo ga obdaruje je tvoja stvar, kako mu boš razlagala pa tudi.

Tako, kot mu boš razložila zakaj ne more dobiti vsega s čimer nas "posiljujejo" reklame na vsakem koraku.
Default avatar

prilagoditi

Saj v yugi tudi niso praznovali božiča pa so se vsi prilagodili ali pa so ga doma praznovali na tiho. In nobeden ni zganjal take patetike kot ti. Pač so se prilagodili. Zdaj se boš pa še sama morala prilagoditi, da je svet drugačen.
Default avatar

hipi pipi

prilagoditi je napisal/a:
Tudi danes bi ga morali praznovati doma in tiho. To naj bi tudi bil smisel božiča, a ne? Ali je smisel božiča, da so božički v vseh trgovinah, da vse otroke sprašujete, kaj ji bo božiček prinesel, da se ven mečete z vero, a to je smisel?

Ne, svet ni drugače. In katoliška vera ni uradna vera Republike Slovenije.
Default avatar

sardina 1

borut _ m je napisal/a:
Nikjer nisem trdila, da je Miklavž izmišljotina. Če je bil pa še dobrosrčen obdarovalec, pa toliko bolje.... glavno da ni sežigal čarovnic na grmadi.

Hotela sem povedati, da ga sprejemamo kot del decemberskih pričakovanj, kot strička, ki po tradiciji prinese suho sadje in kaj toplega za noge.

In glede na to, da nas ob njegovem obisku nihče ne posiljuje z vero in cerkvijo, ga mirne duše spustim v hišo.
Aja, pa obvezno mora prinest parkeljne iz kruha..... za zajtrk!
Default avatar

lkjj

Ti si "hujša" kot Jehove priče - a niso obdarovanja in takšni prazniki nekaj najlepšega? Saj ni treba, da je oh in sploh, lahko so malenkosti.