Forum.Over.Net

Starševski čvek

Kakšno kontracepcijo uporabljate? Ščitnica

Default avatar

neželimzanosit

Spodaj berem koliko vas ima težave s KT, tudi meni niso ok.
Kakšno kontracepcijo pa uporabljate? Zanima me za tiste, ki res ne želite zanositi tako, da ne pisat o metodi varnih dni pa podobno. Zanimajo me čim bolj varne metode kontracepcije.

Kaj pa obliži? Kaj manj težav kot s KT? Glede na to, da so tudi hormonski, verjetno tudi isti učinki?

Kaj pa tiste, ki imate težave s ščitnico. Imate tudi težave s KT? So vam rekli kaj glede kontracepcije kaj ni dobro, če ti ščitnica ne dela ok?
Default avatar

marelca222

še ena, ki še ni slišala za kondome
Default avatar

naravna metoda

Nobena kontracepcija ni idealna! Najboljša je naravna metoda. Pojdi pogledati na spletno stran iskreni.net, tam je polno napisanega o naravni metodi.
Če smo realni, prav nič ni zdravo, ne tablete, ne obročki, ne kondomi (nekaterim povzročajo alergije). Lp.
Default avatar

v zvezi s ščitnico

Imam težave s ščitnico, nimam pa težav s KT, pa jemljem Diane, ki so zelo močne. Tirolog mi je rekel, da lahko pri ščitničnih težavah normalno jemlješ KT in da nimajo nobenega vpliva na samo ščitnico.
Default avatar

celebss

Celibat ali pa kondomi to je edino, pa prosim ne zajebavaj se z raznimi varnimi dnevi in metodi umika, ne vem no tisti, ki uporabljajo metodo umika in varne dneve se za moje pojme igrajo z ognjem ali pa jim ne bi bilo nič takega da zanosijo. Imela sem sošolko v srednji ko je govorila kako ona sexa z metodo umika sedaj ko je 30 stara ima že 4 otroke le zakaj, prej se je pa hvalila kako je ta metoda umika varna in okay. Edino kar je varno je kondom(če ne poči), če poči se gre po tisto tabletko Norlevo v lekarno naslednji dan, al pa kondom + tabletke. Potem obstaja še maternični vložek(baje je priporočljiv za ženske ki so že rodile), diafragma, tiste injekcije na 3 mesece to je pomojem ista fora kot tabletke za obliže pa ne vem koliko so zanesljivi. Sama imam 30 in še nikoli nisem uporabljala nič vedno samo kondome, tako da ne vem kondomi ali pa celibat pa najbolje da pokličeš na ginekološko pa se pozanimaš koliko so obliži zanesljivi pa koliko kemije imajo v sebi.
Default avatar

neželimzanosit

Za kondome seveda vem. Torej kaj še poleg KT in kondomov.

Ne mi o naravnih metodah, ker ne želim zanosit.

Sem mislila, da ima ščitnica kaj veze s tem, da imam težave s KT.

Celebes, glede teh naravnih metod se več kot strinjam. Mirena in sterilizacija pri meni odpadeta. Premlada, nikoli rodila.
Ne vem pa kako je z nekimi obročki, nevroring ali kako se že reče?
Diafragme pa sploh ne vem, če kdo uporablja? Ima katera kake izkušnje z njo? Pri diafragmi in teh obročkih mi ni preveč jasno kako to ven potegneš. Tampon ima vrvico kaj pa ti obročki in diafragme?
Default avatar

fffx

Tam so tudi hormoni not v tistih obročkih.

Jaz si ne mislim kaj vlečt ven in not. Kondom, če ne pa nič.
Default avatar

pa ti bom o naravnih

neželimzanosit je napisal/a:
predvsem moraš vedeti, da se na MONu ne da naučit naravnih metod, ki so 100% zanesljive. (Umika NI med njimi!!!) Nas je kar nekaj, ki jih obvladamo in vse življenje živimo z njimi. Mnoge imamo točno toliko otrok kolikor smo si jih zelele in nobenga vec!
Aja, poznam pa kar 4 otročke spočete z mireno.
Default avatar

neželimzanosit

Glej, naravne metode me ne zanimajo, ker so zelo nezanesljive. Poznam preveč žensk, ki so na ta način zanosile pa ne mislim metode umika.
Default avatar

pa ti bom o naravnih

neželimzanosit je napisal/a:
Kar pa ti jaz hočem povedat, je pa to, da le redko katera ženska obvlada naravno metodo. Že če berem tukajle koliko bedarij se piše o njih, mi je vse jasno! Pouči se o njih preden jih kritiziraš, ker šlampaste prijateljice, ki se niti poučile niso dobro, ne morejo biti merilo!

Mireno pa sem ti omenila, da ne boš ZMOTNO mislila, kako so hormonske zadeve perfektne!
Da niti ne govorim o tem, da ima pred 3 leti zaradi bolezni sterilizirana soseda ravno 2 mesečnega dojenčka.
Otrok, ki so pa spočeti ob KT je pa tudi par med mojimi znanci.

Sicer pa - ti si bolna - ti imaš težave - ti se odločaj. Jaz vem, da se ob težavah s ščitnico ne bi igrala še z umetnimi hormoni!
Default avatar

neželimzanosit

GLej, če bi vsaj malo prebrala, bi razumela, da ne iščem KT in da ne iščem mirene.
Te tvoje metode pa so zelo nevarna igra. Če zadeve res tako obvladaš kot trdiš, da jih. Potem mi razloži kako pa v primeru, da nimaš rednega ciklusa ali pa v primeru, da je menstruacija 9 dni pa da je ciklus enkrat 25, drugič 55 dni?
Default avatar

pa ti bom o pravilih

neželimzanosit je napisal/a:
Razkiraj enkrat za en tečaj, kjer te bodo naučili naravne metode! Nereden ciklus ni nobena ovira, je pa to pogost očitek metodi od tistih, ki je ne poznajo. Glavno pravilo je, da je med ovulacijo in menstruacijo pri eno ženski vedno enako število dni, ne glede na dolžino ciklusa.
Tudi jaz sem imela ciklus v podobnih razponih (27 do 46 dni), kot pišeš ti, zdaj pa sem tik pred meno in so zadeve še bistveno bolj brez pravil. Ampak zdaj sem že stručko zase. V dobrih 26 letih uporabe metode, se pač že zelo dobro poznam.

Pravzaprav ne vemo kaj ti iščeš. KT ti ni, obliži so ista figa, nožnični obročki tudi. Naravne metode ti niso sprejemljive. Kaj torej v resnici? Nekaj, kar bo čim manj škodljivo, čimbolj instant, ti bo dajalo vso svobodo. Vsega ne moreš imet!
Default avatar

neželimzanosit

Jasno sem napisala vprašanje. Kakšne zaščite še uporabljate poleg KT in kondomov in napisala, da me naravne metode ne zanimajo.
Če ne veš odgovora, zakaj potem pišeš?
Default avatar

pa ti bom o naravnih

neželimzanosit je napisal/a:
Da bi ti dopovedala, da odgovora ni. Vsaj takega, kot si ga ti predstavljaš. Drugega pa tako nočeš slišati! Lep dan!
Default avatar

neželimzanosit

Glej, obstajajo recimo diafragme, obstaja sterilizacija, obstaja mogoče še kaj drugega...
Pišeš o stvareh, ki jih ne uporabljaš in ne poznaš.
Default avatar

taktoje

Pa zakaj ženske težite glede te naravne kontracepcije metoda umika in podobno. Jaz tudi ne bi nikoli takšnih metod uporabljala saj nisem nenormalna, to uporabljajo samo ljudje ki so neodgovorni, takšni ki si želijo otrok in pa takšnih ki jih še en otrok sploh ne bi motil-kljub temu da ne načrtujejo. Sploh ne razumem da potem niste živčne, ma te naravne metode so čisto neodgovorne in odrasle ženske to še podpirajo, norost kot da živimo v srednjem veku.

Avtorica ti si odgovorna ženska verjemi ni jih več veliko, če se nočeš filati s 100timi hormoni uporabljaj kondome.
Default avatar

neželimzanosit

taktoje, se strinjam.
Glede kondomov pa tako veš kako je. Niso najbolj fajna zadeva. Vsekakor pa boljša kot te naravne metode.
Tako sprašujem, če je mogoče imela katera manj težav z obročki, obliži kot s KT. Saj, ko bom dovolj stara bi šla na steriliazcijo.
Sem pa nekje zasledila reklamo, da so spet diafragme na trgu, zato sem vprašala, če ima katera izkušnje s to zadevo. Več ljudi, več ve.
Default avatar

pa ti bom o naravnih

neželimzanosit je napisal/a:
Ja, diafragma obstaja. Je pa silno nepraktična za ven in noter vstavljat, pa tudi večinoma jo kar priporočajo v kombinaciji s kondomi. Poglej si tudi procent zanesljivosti!
Sterilizacija? si poleg težav s ščitnico želiš še novih invazivnih posegov v svoje telo?

Kaj pa možakar? Bi mogoče on opravil prevez?
Default avatar

pa ti bom o naravnih

Še to - o odgovornosti pa raje ne bi razpravljala, ker SPLOH ne veste o čem razpravljate. KT so odgovorne, pa ja!!! Briga vas za vaše telo, za vaše potomce in za vse okoli vas! Samo, da tale trenutek lahko +/- brez skrbi seksate. Brez skrbi ste pa samo zato, ker ste tako neizobražene in še googla ne znate uporabljat, kaj šele kaj drugega. O Diafragmi je milijon stvari, če samo na hitro pogledaš. Če se pa za pol ure zraven vsedeš, pa dva miljona.

Zanima me tudi kakšne imate to dedce, ki to od vas zahtevajo, sami pa ne bi niti mignili, kljub vašim zdravstvenim težavam.
Moj me ima preveč rad, da bi mi dovolil KT. Se je dobro poučil o zadevi! Ne na MONu.
Default avatar

neželimzanosit

Glej, tema ni bila namenjena tvojim frustracijam. Če nimaš kaj povedati na temo, jo raje preskoči.
Tvoj način življenja me res ne zanima. Odpri svojo temo in tam na dolgo in široko razpravljaj. Tole temo pa pusti, da kdo drug kaj pametnega napiše.