Starševski čvek

Švicarji na referendumu zavrnili možnost omejitve najvišjih plač

Default avatar
Veš, kaj to pomeni? Da je človek večni optimist in četudi ima že 50 let, misli, da mogoče pa tudi on pride do takšne plače. Tako kot Američani, se jim zdi, da je totalno izkoriščevalski sistem zelo v redu, ker mislijo, da bodo tudi oni enkrat dosegli American dream. In čeprav so bedni do konca v neki prikolici, brez zdravstvenega zavarovanja in brez zob, se jim zdi popolnoma prav, da en direktor enega Walmarta na leto zasluži več milijonov. Medtem ko delavci Walmarta dobijo manj kot minimalno plačo in stanejo državo ogromno, ker jim mora dodajati bone /(za poceni hrano).
Default avatar
preveri trik je napisal/a:
Vseeno je biti bolje reven v kapitalistični državi :).
Default avatar
Še dobro, da Švicarji niso v EU. Cela Evropa nima toliko denarja, da njihove banke sanira, ko bodo začele propradat.
Default avatar
So sploh mogoce imeli moznost izbire??? Je kdo pomislil kaj bi se zgodilo, ce bi se odlocili za?? Verjetno ne. To bi bil namrec polom gospodarstva. Menedzerji bi odsli kot lastovice, en za drugim v tujino in kdo bi vodil podjetja? Ves dober menedment ven in kaj potem? V zrak gledat in pticke stet al kaj?
Default avatar
Švicarji so proti demokratično sprejeli odločitev, da se odpovedujejo uravnilovki?
Le kaj bodo na to porekli naši "demokratični socialisti"?
Default avatar
Nima veze, če ne bodo omejili plač navzgor. To si narod, ki bo kmalu uvedel UTD v višini 2000 EUR za vsakega polnoletnega švicarskega državljana, lahko privošči.
Default avatar
Ne verjamem, da se bo ta eksperiment z UTD končal dobro.