Forum.Over.Net

Knjižni molji in pravopis

Odgovarjajo: Nataša Purkat, univ. dipl. slovenistka in sociologinja kulture • mag. Gordana Rodinger, prof. slov. j. in zgodovine

Izdati knjigo - takole

Default avatar

gumpec

Ker tale objava morda ne paše popolnoma v že obstoječo temo "kako izdati knjigo", sem odprl novo.
Velike škode ne bo, sicer se bo pa kmalu skrila pod spodnji rob ekrana, če je zanič.
Ahm torej takole:

Pred kratkim sem kupil elektronski bralnik Kindle. Ljubko uporabna zadevica, stane brez vsakršnih težav 49€.
Ob izpolnitvi določenih pogojev, recimo nakupu 500 kosov, Kitajskih no name elektronskih bralnikov, ki načelno ne bi v ničemer veliko zaostajali za Amazonovim Kindlom, bi mogoče nabavna cena za kos znašala 15€. Če prenesem, oziroma prenesejo nam že Kitajci v bralnik roman po naši želji (na primer moj roman, ki mu manjka samo to, da še ni napisan ;:)) dobimo pod črto 500 kosov bralnikov po ceni 25€, ja 10€ za izvod romana, je prišteto, kateri imajo v sebi po defaultu avtorski roman in so seveda čisto uporabni še naprej v svoji vlogi bralnika.

No pa je. Če je komu ideja močno všeč, naj to napiše, za tiste ki jim je zelo zelo všeč; naj ne zamujajo z nakazili ;)
Default avatar

Kitajka

V današnjih časih ni dovolj samo to, da si dober pisatelj. Moraš imeti tudi nekaj podjetniške žilice v sebi, če želiš uspeti. Bravo gumpec! Ideja sploh ni slaba (in tudi pišeš ne slabo). Ker pa se ravno ukvarjam s takšnimi in drugačnimi kitajskimi "kindli" ti moram povedati, da ima tvoja ideja eno slabost. Namreč, kupci bodo od tebe zahtevali garancijo na izdelek. No, tukaj se pa zadeva malce zakomplicira. Iz izkušenj ti lahko povem, da ko takšni no-name kitajski izdelki pridejo do sem, lahko cca 10% količine takoj vržeš stran, ker bo pokvarjena in nedelujoča. Naslednjih 20% bo imelo kakšno napako, lahko da čisto majčkeno (npr. se aparat ne polni) in boš moral napako odpraviti. Seveda boš z nekom sklenil pogodbo o servisiranju, a ti bo ta serviser v SLO vzel za popravilo več, kot stane nova naprava tam doli (pozanimaj se koliko stane urna postavka rač. serviserja). Za tisto količino, kar ti je ostala upam jamčiti, da polovica ne bo "doživela" izteka garancijske dobe. Proizvajalcu blaga ne boš vračal. No, seveda ga lahko, a je transport zelo drag (po navadi veliko dražji od izdelka). Kako pa odreagirajo no-name Kitajci na reklamacijo nekoga, ki se je odločil enkrat in (najbrž) nikoli več kupiti 500 "kindlov" pa ti ne bom opisovala, ker to je druga zgodba. Si jo pa lahko v živo predstavljam. :)
Default avatar

Glorija

Sounds interesting - všeč mi je tudi, da nisem edina ki se v glavi ukvarja s trženjem romana, kateremu še ni uspelo preskočiti iz možgan na papir (oziroma Word, če smo čisto natančni) niti v obliki ene same črke, kaj šele celega poglavja (da o romanu sploh ne govorimo ...).

Reakcija Kitajcev na zgoraj omenjeno reklamacijo pa je, kot je omenila Kitajka, verjetno že kar primeren material za nov roman, ali pa vsaj kratko zgodbo ...

LP,

G.
Default avatar

gumpec

Ma ja, kar hočem izpostaviti tukaj je, da bi lahko kmalu postala izdaje knjige v e obliki cenejša, kot v papirni.
Navsezadnje bi lahko uporabili bralnik, z vtisnjenim enim samim (ali vsemi izdanimi) romanom istega avtorja.
V takem primeru bi mogoče dosegli še nižjo ceno in ohranili nekaj dreves.
Tudi piratsko kopiranje, bi bilo tako onemogočeno.
V ozadju sivih celic, se mi sedaj že prikazuje problem reciklaže ali knjižne police z bralniki? :)

Moderatorji

Nataša Purkat , univ. dipl. slovenistka in sociologinja kulture
Nataša P
mag. Gordana Rodinger , prof. slov. j. in zgodovine
Gordana Rodinger