Forum.Over.Net

Starševski čvek

barvanje las v nosečnosti

Default avatar

bigu2fan

Ali ste si barvale lase v nosečnosti? Sem dva meseca noseča in imam temno blond lase in precej narastka. Ne bi se rada barvala s peroksidom, temno rjava mi pa ne paše. Ali je bolj "varno", da dam na lase preliv ali naj naredim pramena? Ali naj se res pobarvam na rjavo, tega narastka res ne bi gledala celo nosečnost. Če pa škodi otroku seveda bom.-
Default avatar

Dornroeschen2

Prvi trimester ni priporočljivo barvanje.

Ti pa se sama odloči. lp,D
Default avatar

hesus

Pa daj ne pretiravajte.... a zdaj ko si noseč moraš pa hoditi naokoli 9 mesecev ves zanemarjen? Ene sprašujete ali lahko telovadite, ali se lahko barvate,....ne nič ne smeš, še briti se ne smeš, v bistvu moraš samo ležati doma 9 mesecev in biti čim bolj zanemarjen kar se da. Tudi umivanje škoduje, sploh z milom, pa pazi tudi kaj ješ, najbolje da si sama začnš predelovati hrano, tisto kar prodajajo v trgovinah je blaaazno škodljivo. Pa ne pozabi, da si ne smeš nalakirati nohtov, lahko je usodno, isto velja za make up.
Default avatar

nenene

hesus je napisal/a:
V nosečnosti je treba navalit z vso največjo svinjarijo in jo zmetat vase in nase. Samo potem ne jokat, da imaš dislektika, hiperaktivca, skozi bolanega itd itd. Tako to je. Ampak škodljivo pa ni! Kje pa. Saj je samo en otrok. Zakaj taka panika. En otrok izmed miljonov. Važno, da dobro zgledaš, pa da imaš voziček tanajboljši!
Default avatar

ena pobarvana

V Nemčiji vem, da ginekologi odsvetujejo ženskam, ki nameravajo zanositi. Moji sestrični je ginekolog to odsvetoval in ona se že pol leta ne barva, no, zanosila še ni. Ta stvar je hudo strupena. Evo, vem, da tistim, ki hodijo na kemoterapije, strogo prepovedo barvanje. Ne vem, zakaj bi jim, če bi bilo barvanje nedolžno. Pa se tudi sama barvam. In sem se med nosečnostjo. Danes se ne bi, če bi to vedela.
Default avatar

34eee

Celo nosečnost sem bila urejena, to pomeni, da sem se redno barvala, redno sem imela urejene nohte, celo nosila sem petke, ko sem šla v službo in se ukvarjala s športom. Otrok je popolnoma zdrav, priden in nimam nobenih problemov že 5. leto.
Hudo mi je gledati tiste nosečnice in potem tudi mamice, ki se s trenutkom nosečnosti zanemarijo, zredijo in nič ne naredijo zase, samo čakajo, da gredo roditi, vmes pa 1001 izgovor, da ni treba telovaditi, da se lahko zrediš za 30 kg, da ti ni potrebno se urediti in smiljenje sami sebi, ker so noseče in morajo biti pazljive pri vsaki stvari. Žalostno.
Default avatar

AriaSofia

nenene je napisal/a:
a ti misliš, da če želiš biti urejen, da potem imaš ziher tud voziček najboljši? sama sem vedno urejena, lepo, normalno, ne izstopam ampak rada sem pa urejena in ne boš verjela, voziček imam star več kot 5 let, ki so ga pred mano uporabljale kolegice, prva ga je kupila pa na bolhi. a si res taka kmetica, da misliš, da je urejena ženska potem tud ena važička bogata? ajojoj

aja, da še povem, med nosečnostjo sem se barvala, nobenih težav z otrokom.in nekako ne poznam nobene ženske, ki bi hodila naokoli z narastkom samo zato ker je noseča...vse moje kolegice so se redno barvale in nobena nima nobenih problemov.
Default avatar

res ne razumem

34eee je napisal/a:
Ženska, saj nihče ne pravi, da so posledice pri 100 od 100 otrok. Mogoče so posledice pri 5 od 100 otrok, mogoče pri 2 od 100 otrok. Kar sploh ni problem, dokler tvoj ni eden izmed teh petih ali dveh, a ne? Vidiš, jaz sem imela samo 1 procent možnosti, da bi rodila toliko prezgodaj, kot sem in sem padla točno v ta 1 procent.

A za urejenost je nujno imeti pobarvane lase? Če imaš čudovito blond naravno barvo, se moraš barvati in v kaj? Da bom vedela? Nosečnice ponavadi še niso sive in res ne razumem, zakaj je barvanje tako nujno in zakaj se smatra kot znak urejenosti.
Default avatar

34eee

res ne razumem je napisal/a:

Uf, ti pa težko živiš kajne. Vedno lahko padeš v nek procent ampak če tako gledaš na življenje potem lahko nehaš živeti. Verjetno uporabljaš praške, zobno pasto, različna živila....pri vsaki stvari se najdejo škodljive zadeve in različne študije, kaj npr. lahko povzroči paradižnik in seveda se to ne bo pokazalo pri vseh ampak mogoče pri enem človeku izmed polovice prebivalstva in potem ne moreš prav ničesar uporabljati, ker lahko padeš ravno v tist procent, ki se mu pa to lahko zgodi? A zdravila jemlješ, preberi si malo stranske učinke, a to te pa ni strah? Otroku predvidevam, da jih tudi daješ, zakaj ga torej ne zdraviš po naravni poti, saj vendar lahko pade v tist procent, ki se mu lahko zgodijo stranski učinki tudi dolgoročno, katere pojav pa je veliko bolj možen kot pa pri barvanju las med nosečnostjo, če smo že pri tem.

In ja, zame je viden narastek znak neurejenosti ali pa pusta barva las z vmesnimi sivimi lasmi (tudi ženske pri 30ih imajo kakšen siv las vmes), redke so ženske, ki imajo tako lepo barvo las, da se jim ni potrebno barvati. Kot znak neurejenosti so zame tudi nenalakirani nohti (pa ni potrebna rdeča barva laka ampak vsaj čisto svetla, komaj vidna - videz roke deluje veliko bolj nežno, sveže,...).

Meni je vseeno, če nekatere zgledate totalno natur in če se dobro počutite, ko niste nič ženstvene ampak tiste, ki bi se želele barvat pa naj se, ženska zgoraj sprašuje ali ja ali ne, torej se barva in ve ji perete možgane z raznimi hudimi boleznimi, ki se teoretično lahko zgodijo ampak v tako neznatnem procentu, da bog pomagaj.

V današnjem svetu, pa, če se še tako trudiš živeti zdravo, vseeno uporabljamo stvari, veliko stvari za katere je rečeno da so škodljive, vendar je to v tako neznatnih vrednostih, da ni omembe vredno in če bi za vsako zadevo razmišljala, kaj če ravno jaz padem v ta 0,001 procent, potem bi se mi lahko zmešalo. Potrebno je pri vsaki stvari vklopiti tudi malo pameti in ne slediti vsem kar prebereš na internetu.
Default avatar

pregovor

34eee je napisal/a:
:))))))) Zunaj uj, znotraj fuj.:))))))

Hudo mora biti živeti, če imaš tako revno samozavest, da si samo namalana dovolj urejena, da se dobro počutiš. Nikar pa drugih ne tlači v isti koš!
Pa malo interneta tudi tebi ne bi koristilo, da si razširiš obzorja. Pod to ne mislim branje MONa.
Default avatar

senzacionalno

34eee je napisal/a:
Katastrofa, česa vsega človek tu gor ne sreča ....
Default avatar

Kronastvarstva

Same kmecke gospodinje na tem forumu, ki niso slisale za lak za nohte, barvanje las...pejte nazaj na polje, bo boljs :) kmetice, ki mislijo da so ful kul ker zenskih stvari se od blizu vidle niso, fuj kaksne morate to biti, ni cudno da zvem da je kaksna nosecnica stara 25 let, zgleda jih pa zaradi zanemarjenosti 56. V sluzbi in v zasebnem zivljenju se nisem srecala zensko ki ne bi dala kaj nase pa tudi ce je to samo maskara, vsaka zenska ima nekako zeljo po zenskih stvareh razen mozace...ocitno ste v tej temi res same taprave kmeticke z vasi, prave možače! Bogi vasi desci,da imajo tako zanemarjene in neurejene zenske, ni cudno da me potem pecajo in okoli mene letajo poroceni...ce morejo tole gledati vsakodnevno potem se mi celo smilijo. Verjetno je v vasem lajfu pomembna samo nosecnost in pamzi, vse ostalo pa pozabite in najraje drugim moralizirate kaj je skodljivo in zganjate fousijo nad urejenimi bejbami, ki nekaj dajo nase- tipicno za take!
Default avatar

wexler

Kronastvarstva je napisal/a:
Strinjam se!
Default avatar

govoreca5

Kaj pa naj jaz rečem, ker sem frizerka? Z delovno dobo 24 let,toliko pa me še čaka do penzije?