Starševski čvek

koliko nečakov imate

Default avatar
Spodaj berem o darilih za nečake. Jaz imam 15 nečakov in nemogoče je, da jim bi kupovala vrednejša darila.
Default avatar
Jaz nobenega, mož 5
Default avatar
Imam 8 nečakov (mož pa 5) in 4 najine otroke, zato v sorodstvu nimamo navade obdarovanja nečakov, razen ob posebnih priložnostih, ki jih je pri veliki žlahti kar precej (krst, prvo obhajilo, birma, polnoletnost, okrogle obletnice).
Default avatar
jaz imam enega in bo izgleda pri tem ostalo, mož ima tudi enega, ampak pri njemu so še konkretne šanse za kaj več...
Default avatar
Kmalu bom imela 3 :)
Default avatar
jaz tri, mož pa zaenkrat pet.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Če znaš življenje izkoristiti, je dovolj dolgo. (Seneka)
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Default avatar
tudi tri, mož pa čaka sedmega.
Default avatar
Enega, ki mi je skoraj kot sin. Svakinja je ostala sama z njim in ima finančne težave, zato jima z možem pomagava, kolikor lahko. Komu pa naj, če ne njemu?
Default avatar
Tri nečakinje in upam da bo še kakšen več. Če le imam finančne možnosti jih obdarujem, ker so mi kot sestre...po letih spadam bolj k njim kot pa sestram.

Partner ima 2 in bo verjetno ostalo na tem številu.
Default avatar
Od tapravih imava dva, ker pa smo v zelo dobrih odnosih z bratranci in sestričnami, imava še dodatnih 16 in ker imam dve zelo dobri prijateljici, štejem njune otroke kot nečake, torej še 5 zraven.

Ne obdarujemo se ob rojstnih dnevih, stisnem pa kdaj kakemu starejšemu 20€ za "sladoled", mlajšim pa 10€.
Default avatar
Nič.

Vi delite nečake na moževe in vaše? Ker pri nas so vsi to nečaki in so naši. Isto svakinje, sestrične,... Pri nas rečemo naša tete, naša sestrična, pa čeprav je to moževa teta ali sestrična. preprosto nič ne ločujemo mamina sesta je teta in njen mož je stric. Svakinja je svakinja pa če je moževa sestra ali žena moževega brata ali žena mojega brata.

Sem iz vukojebine.
Default avatar
Jaz dva, partner pa tri.
Default avatar
jaz pa je napisal/a:
Pri nas je enako, pa sem iz Bele Ljubljane.
Default avatar
Z možem imava vsak po dva nečaka in jaz svojima res precej kupim, ampak si to lahko privoščim in mi to veliko pomeni :-)
Default avatar
Imam samo eno nečakinjo, in bo pri tem tudi ostalo. Jasno je, da jo razvajam.
Default avatar
Zaenkrat eno nečakinjo. Ki jo vidim parkrat na leto in še ne govori z mano. Tako, da skoraj nič od te nečakinje. Imam pa polno otrok od mojih bratrancev in sestričen, ki so mi bližje. Sem tudi jaz mislila svojo nečakinjo razvajati in čuvati in z njo klepetati, pa njeni starši niso zato. Ker ne želijo imeti stikov s svojo razširjeno družino.
Default avatar
Imam šest nečakov od ene sestre, partner enega, otrok še nimava.
Od mene dobijo darila vsak za:
rojstni dan,
god,
miklavža,
Občasno za kakšne posebne priložnosti (posebne glasbene dosežke, športne, uspehe ob koncu leta ... itd).
Dobivajo velubina praktične stvari, kavbojke, mikice, obutev, vmes kakšno igračo po želji, punce kaj punčkastega (dodatki za lase, kozmetično torbico, idt..), kakšen športni pripomoček, občasno tudi kaj gotovine.
Včasih pa tudi kar tako vmes kaj, recimo če vidim v trgovini kakšne lepe hlače, pa jih dobi 6 letnica, pa 4 letnik si je zaželel avtomobilček strela mcqueen, najstnikoma občasno polnim mobitel itd...pa eden je imel "znucane" superge, pa sem mu jih zamenjala z novimi.
A opažam, da je to preveč, starša sta itak precej čudaška in menita, da smo bližnji to dolžni, niti zahvalita se ne... otrok pa, najmanjši ali največji se vedno zahvali in pokaže iskreno veselje, za prejeto darilo, mati pa gleda "zabodeno" ... v smislu... a samo to... jaz sem rodila 5 otrok, in zato ste vsi, ki jih imate manj dolžni vzdrževati moje, vse se mora vrteti okrog nje, celo kakšno stvar od otrok sama vzame in nosi (od najstnice pulover, pa od najstnika superge) itd...ker meni, da ona bolj potrebuje. "Bolna" mati... enkrat otroku kupi kavbojke za 200 EUR, drugega, ki ima preluknjane superge pa ne vidi... Otroci se mi smilijo in želim da bi čimprej odrasli in šli na svoje.
Default avatar
dva nečaka in nečakinjo in se kar vržem v stroške ob njihovih praznikih