Starševski čvek

Sin nikamor več noče z mano

Default avatar
Sin je star 15 let in ga nikamor več ne morem spravit, da bi šel z mano. Sem sicer samohranilka. Danes zvečer sem hotela, da greva v kino pa noče, pravi, da je zmenjen s sošolci. Ampak sem prepovedala izhod, ker zvečer se pač ne bo klatil okoli. Jutri bi šla k mojim staršem pa spet noče, ampak je spet zmenjen s sošolci, sem tudi prepovedala. Sem rekla, da če gre najprej z mano k babi in dediju na kosilo gre potem lahko ven s sošolci, ampak mu tudi to ni prav. Če me ne misli ubogat bo pač doma. Kaj se tem otrokom naenkrat zgodi, da ratajo tako nemogoči. Pa non stop tipka po telefonu, še pogovarjat se več ne zna. Še pred kratkim je bil priden fant zdaj pa tole. Kak nasvet?
Default avatar
Na tak način, da mu daješ sporočilo: če ne boš z mano, ne boš z nikomer, se bo še bolj oddaljil od tebe. Iščeš izgovore: Zvečer se ne bo klatil, popoldne pa mora k babici in dediju, če želi s prijatelji ven. Obnašaš se huje kot otrok. Približaj se mu na lep način ne pa s silo. Takšno odklanjanje družbe staršev je v puberteti normalno.

Poročaj kdaj mu boš vzela telefon, slutim, da se tudi to bliža. Ne moreš ga večno držati pod krilom.
Default avatar
puberteta je napisal/a:
V kino najbrž res ne bo več hodil s tabo, k starim staršem na obisk je pa prav, da gre.
Default avatar
To ni več srčkan mali fantek, ki ga boš peljala za rokco v kino in k dedku na kosilo.... povsem očitno, ga ne sprejemaš kot odraščajočega na pol odraslega ampak kot nebogljenega majhnega fantka in on se na to odziva tako kot se, s puntanjem, izogibanjem, saj ti drugače ne zna povedat, da ga to moti.

Ko in če boš sprejela da odrašča se bo tudi on odzval drugače...s kaznovanjem boš vajin slab odnos samo še poglabljala, saj je tak način nadvse smešen....

Pusti ga, da gre v kino, s prijatelji, povej pa mu, da si želiš, da gresta v kino, in predlagaj kdaj bi šla, pa ga povprašaj če ima on čas, ali je že s kom dogovorjen...skratka sooči se s tem, da postaja samostojna oseba....počasi, pa vendar.... vsak dan več in vsak dan te bo manj rabil, in vsak dan si bo več želel biti s prijatelji, še enkrat, če mu boš to prepovedovala, bo vsak dan slabše....
Default avatar
z takim pristopom žal ne bo šlo dobro. sama se najprej malo skuliraj. če ne bo šel s tabo ne bo šel z nikomer, ja prav potem ga pa tako teroriziraj, ko se bo še bolj od tebe oddaljil tako se pa spet sprašuj zakaj. če ne želi iti s teboj naj bo pač doma. v kino pa res nevem zakaj bo hodil z mamo. mogoče ma pa punco pa so sošolci samo izgovor.
Default avatar
Punco pri teh letih? Daj lepo te prosim. Saj je še šmrkav otrok.
Default avatar
puberteta je napisal/a:
Šmrkav otrok je mogoče zate in ko je doma. Zunaj, ko ga ne vidiš v družbi je pa lahko popolnoma drugačen človek.
Default avatar
Šmrkav otrok? Ti šmrkavi otroci že seksajo. Zato pa je tako, kot je, ker jih dojemate kot šmrkave otroke. Saj tabrihtni se doma tudi tako obnašajo, da so starši srečni (hehe, vem, ker sem bila med njimi), ampak zdoma je pa nekaj čisto drugega.
Draga mamica, malo bo treba vrvico popustit. Meje sigurno postavit, ampak ga znat tudi nagradit, če se ga bo držal. S prepovedjo in terorjem ste pa na dobri poti, da se bo čisto zaprl pred vami in mu bo družba pomenila čedalje več. Recept za katastrofo. Kaj pa oče pravi?
Default avatar
ččččč je napisal/a:
What? Jaz grem z mojo mamo tudi v kino zakaj pa ne? Pa sem 39 ona pa 56. Boljše prijateljice v življenju nisem srečala kot je ona. Kje imate spoštovanje do staršev. Ni čudno, da je tako, če je mišljenje tako, da otroci pa naj ne bi hodili s starši naokoli!!! Uf sem jezna.
Default avatar
začni trenirat borilne veščine.
Default avatar
Ne poslušaj teh pametnjakovičev kako delaš narobe , sami mularije niso znal vzgojit in otroc so delal kar so hoteli vse v duhu višanja samozavesti v resnici jih pa tud pod razno niso upošteval in so teli svobodnjaki pri 14h hodili domov ob 4h zjutraj nažgan skor do nezavesti , ati pa mami pa takoooo ponosna na svojega sončka , al pa punce so takooooo zrele pr 15-tih da kr glava boli , zrela ja med nogam v glav pa vakum .
Default avatar
What? Jaz grem z mojo mamo tudi v kino zakaj pa ne? Pa sem 39 ona pa 56. Boljše prijateljice v življenju nisem srečala kot je ona. Kje imate spoštovanje do staršev. Ni čudno, da je tako, če je mišljenje tako, da otroci pa naj ne bi hodili s starši naokoli!!! Uf sem jezna.[/quote]

lepo da imaš lep odnos z mamo.
samo očitno nisi razumela, da ni v redu, da avtorica s silo in agresijo skuša doseči druženje, oziroma očitno otroka na oblasten način veže nase in ga izolira od prijateljev in za pubertetnika normalnega socialnega življenja. to pa ni v redu.
Default avatar
Ipad je napisal/a:
Ja valjda greš, pri 39. Ko bo on star 39, bo tudi šel. Ampak pubertetnik si da raje kaj odrezati, kot da bi šel z mamico kam. A si to že čisto pozabila, nisi bila nikoli pubertetnica? Tvoj otrok se čisto normalno obnaša, ti se ne. Pusti mu, da se druži s prijatelji (hvalabogu jih ima), pri tem postavi razumne meje in pravila, pa bo.
Default avatar
IQ?? je napisal/a:
Tole je odraz pogovora oziroma vzgoje preko pogovora , ki ga večina tukaj gor prakticira in tole so posledice te razumevajoče vzgoje:

http://www.slovenskenovice.si/novice/sl ... -republike
Default avatar
Ipad je napisal/a:

Tudi jaz sem najraje hodila ven z mamico, v kino, na kavico, na večerjo, na športne prireditva, na veselice.

Bila je in ostaja moja največja prijateljica in zaupnica.
Prekratko je bilo, prehitro je minil čas s tabo, mami moja zlata........

Sedaj je že dolgo ni, prižigam ji svečke, nosim rože in jo zelo pogrešam!!!
Default avatar
pogrešam te mamica je napisal/a:
Žal mi je zate. Objem.
Default avatar
puberteta je napisal/a:
vejžde....

en smo že nabijal tak cajt punce z vso silo----
Default avatar
pri petnajstih je čas, da ga odstaviš od dojke, veš?
Default avatar
Popkovino so prerezali že pri rojstvu.

Tole sem dala prebrat svoji hčerki. Ima 16 let. Prebrat sem ji dala skupaj z vprašanjem, ali lahko objavim njen odgovor.
In ta je. da večina najstnikov pri teh letih seksa, žal mnogo njih brez zaščite.
Nekateri s kondomi, drugi se bodo kao umaknili...
Ena sošolka je tako tik pred porodom...
Default avatar
Ipad je napisal/a:

Hvala ti za objem, mi pomaga, čeprav te ne poznam.
Zlata in zelo dobra oseba si!!!