Neplodnost

Nujno-bolecine ob stimulaciji

Default avatar

pepateta

oj, punce,

neki me se zanima: to je moj tretji postopek, prva dva neuspesna.

pri prvih dveh nisem imela nobenih bolecin pri stimulaciji, sedaj pa me ze tri dni mocno, sicer ne ves cas, boli v trebuhu v predelu jajcnikov. cutim neko cudno napetost in zelo neprijetno bolecino. mi je tudi minimalno slabo, vendar nimam ne driske, ne vrocine in niti malo napetega trebuha.

ne vem, ce se je kateri to dogajalo, vendar me skrbi. no nasreco imam jutri UZ, danes je namec ze 9.dan od jar se spikam z menopurjem....

kaj menite punce?

lp, pepca
Default avatar

twinnni

Mene so boleli jajcniki kot hudic. Komaj sem hodila,skloniti se sploh nisem mogla. Nisem pa imela vrocine ali drugih simptomov, zato nisem sla na urgenco - bala sem se, da mi bodo prekinili postopek (... vem ja).
Po transferju je bilo nekako iz dneva v dan boljse.. še 3mesece po spikanju sem imela za 3x povecane jajcnike, moj gin je rekel da je bila hiperstimulacija. Sem pa zelo pocivala in se pazila da ne pride do zasuka jajcnikov. No, decembra pricakujemo dvojcka
Default avatar

predvsem

verjetno je hiperstimulacija.
predvsem pazi, da boš dosti dosti pila. vsaj 3 litre na dan, pa opazuj koliko tekočine tudi polulaš. hiperstimulacija je nevarna, ker se v jajčnikih in maternici nabira voda, hkrati pa postaja kri vedno bolj "gosta" in vedno večja nevarnost za nastanek krvnega strdka je.
urin mora biti svetel, ne temen.
redno se tehtaj, če boš opazila porast teže nad 1,5 kg obvezno k zdravniku

hiperstimulacija se še poslabša, če zanosiš. ni ravno enostavno stanje, jaz sem se morala špikat z redčilci krvi, da ne bi prišlo do krvnih strdkov
Default avatar

pepateta

hvala punce, sem bila na pregledu in ni hiperstumulacije.

zdaj me bolj bega to, da folikli niso zrasli ne vem kam v visave...

na 9dan menopurja v kombinaciji so bili folikli veliki okoli 14, 16, 17 pododno na desnem jajcniku. podaljsali so mi tearapijo za dva dni in danes je bil en velik 20 drugi 18 na desnem podobno, ostali niso prevec zrasli, tam okoli 16 so bili kak trie, ne vem kajbo, sedaj so mi terapijo se za en dan podaljsali, ceprav cudezev ne pricakujem do jutri....
kake so vase izkusnje...

lp pepca
Default avatar

ok

To je čist super rezultat, določili lepo rastejo. Ne se parkirati.
Default avatar

Manča

Pepateta,

jaz sem imela na vsaki strani po 4 folikle, samo en je bil 20, potem je sledil 18, ostali so bili pa po 17,16,15. V ponedeljek sem imela že punkcijo in sem imela 6 celic, vsaj tako piše na listu, v soboto imam pa prenos, srčno upam, da me je tam kaj počakalo...ker so mi tam določili 5 dan, če bi bilo kaj prej, da me pa pokličejo, do zdaj me še niso.
Tako, da mislim, da imaš kar uredu folikle in da verjetno so ti tudi že dali datum za punkcijo.
Default avatar

pepateta

oj, hvala za skrb in komentarje.

ja danes so bili za vecji in sem za danes dobila se menopur, jutri pa dobim stopko.
punkcijo mam v nedeljo, bomo videli:-)

lp in hvala, pepca
Default avatar

TamiKa

Pozdravljene.

Manča kako je bilo na et? kako se pocutis danes?
pepateta kako je pa pri tebi potekala punkcija?
kateri postopek je to za vaju?
jaz trenutno jem tabletke femoden. je pa to moj 2.postopek

lp
Default avatar

Manča

TamiKa,

sem na drugi temi že pisala, da sploh nismo meli ET-ja, ker nismo imeli nobene celice.
Default avatar

TamiKa

joj manča oprosti nisem vidla.zelo mi je zal. in kdaj gres naprej?
Default avatar

Manča

TamiKa,

rekli so da januarja....sam nekako nisem prepričana v to, ker ko sem se morala ponovno naročiti pri ginekologinji v Leonišču, sem dobila prvi frej termin šele 10.1 in imam občutek, da se bo vse skupaj spet zavleklo nekam. Edin, če mi bo dala takoj novo napotnico, pa da bom imela že papirje iz konzilija, da bom lahko po 15.1 ko dobim menstruacijo začela s špikanjem. Ne vem.
Sem pa včeraj in danes klicala tudi za papirje, ki naj bi šli v ponedeljek na konzilij, pa mi je rekla, da naj pokličem drugi teden, ker da še ni obdelano, da nas je bilo zgleda kar nekaj takih, ki nam ni uspelo.
Default avatar

pepateta

Jaz sem imela punkcijo 13 celic, ampak to se nic ne pomeni. To je moj 3 postopek, v prvem sem imela ob stimulaciji s purogenom 15 celic, pa so bile vse zanic, vecinoma nazrele ipd. V drugo sem imela Supefact +Menopur in spet 15celic, 6 zarodkov, od tega so mi dva vstavili, ki se nista prijela. Ostali zarodki niso bili ok.
Sedaj v tretje sem imela isto terapijo, punkcijo v nedeljo (ekstremno boleca je bila), sedaj cakam na petek, da bodo povedali, ce je kaj za vstavit; kr nek slab obcutek imam.

To se mi zdi tok nehumano, da prides tja in rcejo da ni nic, ne razumem, zakaj te enostavno ne obvestijo po telefonu, sej zato pa imajo nase stevilke. Kot bi bili v srednjem veku.....

lp, pepca
Default avatar

TamiKa

Manča....jaz srčno upam da bos res lahko ze v januarju zacela z injekcijami. meni so v mb tudi rekli da komaj po novem letu zacnem s tabletkami pa poglej....imam decembra ze punkcijo.... sej bo za te stvari je bolje malce pocakat pa da je res ok, kot pa nekaj na hitro ceprav smo vse neucakane :/

pepateta....aha torej pri tebi so problem slaba kvaliteta celic...ali ti nemorejo dat kaksne injekcije ali tablete za boljso kakovost? upam da prides zdaj do dobrih zarodkov,vsaj do enega in edinega ki bo zmagovalni! jaz sem pa prvic imela gonal+ctx in sem pridelala 14 celic.8 se jih je oplodilo,enega so mi vstavli neuspesno.nato so jih lahko 5 zamrznili, vendar 1 pri odmrzovanju ni prezivel.
upam da bo tudi zdaj okrog 10 celic in da bodo bolj vstrajne... ti pa le javi v petek kako bo.
tudi meni se zdi to nehumano da nas nemorejo obvestit po telefonu.ze tako ali tako je hudo potem se pa se zabrezveze peljes v bolnico pogledat katera gre vse na et....groza!
Default avatar

pepateta

ne vem, ce so celice res tako zanic, saj so mi rekli, da so lepe in tudi zarodki so bili kao ok. Bomo videli, kako bo.

Manča, je bil to tvoj prvi postopek? (oprosti, nisem se se povsem seznanila s problematiko vseh punc, zato ne vem tocno.)

lp, p
Default avatar

Manča

ja, to je bil moj prvi postopek.
Default avatar

LoniM-nepr

Bi ti zs napisala, ampak nisi registrirana (meni pa rač. nagaja), a si končno zvedela, kako dalje?